Problemy,pytania

Witam.Mam dwa pytanka pwiązane ze sobą.Mam system XP Profesional.Ostatnio robiłem format dysku.I tym razem ustawiłam rodzaj systemów plików na NTFS.I co zauwaźyłem.Że teraz dając właśćiwości danego folderu mam jeszcze zakładkę zabezpieczenia z nadawaniem praw dla kaźdego uźytkownika.Do tej pory tego nie miałem.(oczywiście na tym systemie XP)Czy taka sytuacja zalezy od systemu plików czy od czego innego?(pytam bo na przyszłość chciałbym wiedzieć)
Druga sprawa–to właśnie po zmianie systemu plików nie działaja mi niektóre opcje np.START–URUCHOM–MSCONFING(pisze źe sytem windows nie moze odnaleśc pliku MSCONFING.Czego to jest przyczyna i jak mogę tą usługę uruchomić w inny sposób?Pozdrawiam

Odpowiedzi: 2

Beton:
START–URUCHOM–MSCONFING

Jeźeli wpisujesz tak jak napisałeś to się nie dziwię, źe się nie odpala powinno być msconfig
SLAY3R
Dodano
16.05.2004 14:36:19
Beton:
Czy taka sytuacja zalezy od systemu plików czy od czego innego?(pytam bo na przyszłość chciałbym wiedzieć)

Druga sprawa–to właśnie po zmianie systemu plików nie działaja mi niektóre opcje np.START–URUCHOM–MSCONFING(pisze źe sytem windows nie moze odnaleśc pliku MSCONFING.Czego to jest przyczyna i jak mogę tą usługę uruchomić w inny sposób?Pozdrawiam

1. Tak.
2. wiersz polecenia i tam sfc/scannow – to tak na poczatek, bo z systemem plików to wspólnego nic nie ma.
Rebe
Dodano
16.05.2004 12:34:15
Beton
Dodano:
16.05.2004 10:56:06
Komentarzy:
2
Strona 1 / 1