Problemy ze sterownikami w XP Home SP2
witam
mam pewne problemy z moim windowsem.
otoz od niedawna mam nowego kompa i windowsa home sp2 pl
od poczatku byly problemy: najpierw z polskimi znakami (ale poradzilem sobie, tutaj cala sprawa http://www.forumpc.pl//index.php?showtopic=24830 ),
potem z moja drukarka, hp deskjet 710c. standardowo windows powinien sam zainstalowac wszystkie sterowniki (plytka dolaczona do drukarki tylko dziala na win98) bezproblemowo i powinno dzialac. wykrywal ja i nawet jej prawidlowa nazwe, ale nie potrafil zainstalowac sterownikow, ani z plyty ani nic. nawet jak recznie chcialem dodac nowy sprzed, dodawalem dokladnie ten model to to samo. dopiero po kilku godzinach szukania, walki itp udalo mi sie: skopiowalem sterowniki od kumpla bo ma ta sama na xp, rozpakowalem drivers.cab z plytki windy czy jakos tak i z tamtad tez jakies pliki, podczas instalowania tej drukarki wskazywalem lokalizacje tych plikow, jeszcze musialem jakies dll sciagac z dll-files.com no i w koncu sie udalo, dziala poprawnie itp
no poza tym to wszystko w miare poprawnie szlo.
az do takiego glupiego momentu, bo potrzebuje koniecznie port com, a nie mam go na plycie glownej wiec zalatwilem sobie przejsciowke z usb na com i windows... zgadnijcie co... TAK zgadliscie, nie moze zainstalowac sterownikow. tradycyjny komunikat ze sterowniki nie zostaly zainstalowane i sprzet moze nie dzialac poprawnie... moze to uszkodzony kabel, ale drukarka np na pewno nie byla uszkodzona...
o co w tym wszystkim chodzi ?? caly czas jakies problemy, a kupowalem specjalnie oryginalnego windowsa bo inaczej to zawsze jakies problemy moga byc...
jaka moze byc tego przyczyna ? naped cd/dvd zle czytal plyte ? nie wiem sam,
prosze poradzcie cos
Odpowiedzi: 1
Pierwsze , najprostsze co przychodzi mi do głowy to zakup kontrolera i zrezygnowanie z przejściówki - koszt ok 40zł
Strona 1 / 1
[quote=Seeker]Pierwsze , najprostsze co przychodzi mi do głowy to zakup kontrolera i zrezygnowanie z przejściówki - koszt ok 40zł[/quote] no dobra to zawsze jakies wyjscie,.... ale co sie z ta winda dzieje ? w tym jest najwiekszy problem... jak sobie przypomne ta walke, z drukarka, z polskimi znakami to juz sie denerwuje. opanowalem to wszystko, ale co jak przy roznych kolejnych urzadzeniach tez beda jakies problemy ? prosze o pomoc