Problemy z wyswietlaniem obrazu na monitorze komputera.

Mam lekko rozmazany obraz na monitorze. Sterowniki monitora i karty graficznej sa zainstalowane. W czym moze byc problem?

PS. Jesli to potrzebne to monitor jest LCD Samsung (model SyncMaster 710MP).

Odpowiedzi: 1

Kabel sygnałowy dobrze podłączony, sprawny?
Rozdzielczość ustawiona natywna 1280x1024?
Jaka karta graficzna? W Geforce'ach w ustawieniach kolorów jest suwak do wyostrzania obrazu.
SLAY3R
Dodano
08.01.2007 03:13:29
  • anakonda 08.01.2007 16:39:01

<p>Kabel podlaczony, sprawny. Rozdzielczosc ustawona 1280x1024. Mam karte Geforce 7600 GT 256MB. Sprobuje znalezc teraz suwak :-) <br><br>Dzieki, moze wystarczy to zmienic i bedzie ok. Napisze czy sie powiodlo.<br> Znalazlem, pozmienialem i dalej jest rozmazany obraz. Jakby ktos mial pomysly to bardzo prosze o pomoc.</p><p>&nbsp;</p><p><i><b>Edytuj posty, nie pisz jednego za drugim.</b></i></p><p><i><b>--Seeker--&nbsp;</b></i></p>

• SLAY3R 09.01.2007 01:05:18

Monitor jakąś regulację/autoregulację posiada? Bawiłeś się tym?<BR><BR>Sprawdź monitor z innym komputerem.<BR>

• dizel1988 09.01.2007 22:04:14

<P>wejdź w&nbsp;menu monitora i znajdź tam taką opcje jak "ogniskowanie" i sprubój pokombinować, tzn zmniejsz ją.</P> <P>Jeżeli nie pomoże to obawiam się że czeka Cie wizyta w serwisie.</P> <P>A może jeszcze powiedz w jakich okolicznościach tak Ci się zrobiła, robiłeś coś i tak się stało czy też może odrazu jak go kupiłeś tak Ci się zrobiło??</P>

• anakonda 09.01.2007 23:07:30

Monitor mam od starego komputera. Problem pojawil sie kiedy podlaczylem go do nowego komputera.<br><br>PS. Mozesz dokladnie opisac jak wejsc w to "ogniskowanie"?.<br>&nbsp;&nbsp;&nbsp; &nbsp;&nbsp; Sory za "niekumatosc" ;-).<br>

• kamaa 10.01.2007 02:19:22

czy nie posiadasz żadnego sprzętu elektronicznego koło monitora ??&nbsp;&nbsp; <br>

• anakonda 10.01.2007 11:56:47

Zadnego, oprocz nowych glosnikow. Jednakze problem wystepowal tez, zanim podpiolem glosniki.<br>

• dizel1988 10.01.2007 16:19:18

<P>wchodzisz w menu monitora za pomocą guziczków któe masz właśnie na monitorze i pogrzeb tam w pocjach i poszukaj ogniskowania ale jeżeli mówisz że na innym kompie było ok to podjeżewam że wina może leżeć po stronie karty graficznej.</P> <P>Może to być również wina sterowników karty graficznej albo zainstaluj stery do monitora bo ja np musze mieć zainstalowane bo inaczej mam zniekształcony obrac, co prawda nie zamazany ale coś z nim jest nie tak a jak zainstaluje stery od monitora któe mam na płytce (ty też masz, były w komplecie razem z minitorem) to jest wszystko ok i obraz mam czysty a mam monitor samsunga 19 cali, plazma.</P> <P>Na logike takie głupie stery od monitora nie powinny mieć jakiegoś znaczenia na obraz i tak też pomyślałem jak kupiłem monitor ale jak widać w moim przypadku mają niewiem czemu tak jest ale jest a zagłębiać się w ten fenomen niemam zamiaru :)</P>

anakonda
Dodano:
07.01.2007 23:14:45
Komentarzy:
1
Strona 1 / 1