Problemy z wejsciami USB
Witam,
mam WindowsaXP+SP2. To tyle c do mojego osprzetowania :)
Opis Problemu:
trzy dni temu nie chcial odpalic mi komp. zadalem pytanie w innym dziale tego forum i pewien bardzo mily uzytkownik mi pomogl, za co mu jestem bardzo wdzieczny. co zrobilem?:
1. wzielem sie za czyszczenia kompa, tzn. takie odkurzanie kompa. jako ze tylne wejscia (nie tylko usb) byly bardzo zasyfione wyczyscilem te akurat bardzo dokladnie.
2. ustawilem biosa na save defaults.
no i kilka innych czynnosci jak skanowanie dyskow itede.
pisze to dlatego bo uwazam ze gdzies przez moje proby przywrocenia go do zycia nie chodza mi teraz tylne wejscia usb. zauwazylem to przypadkiem, chcialem cos wydrukowac a drukarka nic. hm, wzielem podlaczylem kamere cyfrowa, ale ona takze nie zostala wykryta. obojetnie co podlacze, przez wejscie usb jakby nie bylo kontaktu.
czy wie ktos moze jak rozwiazac ten problem. jak mozecie wywnioskowac z opisu nie jestem w tym wszystkim za bardzo kumaty nawet nie wiem czy uzywam wlasciwych nazw, ale mam nadzieje ze zrozumieliscie moj opis.
wielkie dzieki
mam WindowsaXP+SP2. To tyle c do mojego osprzetowania :)
Opis Problemu:
trzy dni temu nie chcial odpalic mi komp. zadalem pytanie w innym dziale tego forum i pewien bardzo mily uzytkownik mi pomogl, za co mu jestem bardzo wdzieczny. co zrobilem?:
1. wzielem sie za czyszczenia kompa, tzn. takie odkurzanie kompa. jako ze tylne wejscia (nie tylko usb) byly bardzo zasyfione wyczyscilem te akurat bardzo dokladnie.
2. ustawilem biosa na save defaults.
no i kilka innych czynnosci jak skanowanie dyskow itede.
pisze to dlatego bo uwazam ze gdzies przez moje proby przywrocenia go do zycia nie chodza mi teraz tylne wejscia usb. zauwazylem to przypadkiem, chcialem cos wydrukowac a drukarka nic. hm, wzielem podlaczylem kamere cyfrowa, ale ona takze nie zostala wykryta. obojetnie co podlacze, przez wejscie usb jakby nie bylo kontaktu.
czy wie ktos moze jak rozwiazac ten problem. jak mozecie wywnioskowac z opisu nie jestem w tym wszystkim za bardzo kumaty nawet nie wiem czy uzywam wlasciwych nazw, ale mam nadzieje ze zrozumieliscie moj opis.
wielkie dzieki
Odpowiedzi: 3
Proszę bardzo.
Ty nic nie mów. Ty czek przyślij :wink:
atze:i coz ja mam powiedziec Panie Rebe
Ty nic nie mów. Ty czek przyślij :wink:
i coz ja mam powiedziec Panie Rebe :) :)
i tym jednym zdaniem uratowales mi cv na poniedzialek. porty znowu dzialaja.
wiec dziekuje Ci znowusz,tak jak dwa dni temu, Ty moj zbawco :)
i tym jednym zdaniem uratowales mi cv na poniedzialek. porty znowu dzialaja.
wiec dziekuje Ci znowusz,tak jak dwa dni temu, Ty moj zbawco :)
Sprawdź czy opcje w BIOS–ie dot USB – pomijając klawiaturę i mysz – są ustawione na enabled.
Moźe być tak, źe przy większej ilości portów domyślnie część z nich jest wyłączana.
Moźe być tak, źe przy większej ilości portów domyślnie część z nich jest wyłączana.
Strona 1 / 1