Problemy z USB

Mam duzy problem. Po instalacji systemu Windows XP Professional z Service Pack 2 instaluję kilka urządzeń podłączonych przez usb tj; drukarka, skaner, aparat cyfrowy. Następnie podłaczam przez usb Ipod'a i zaczynaja się problemy tzn. pokazuję się informacja o podłączeniu Hi–Speed. Podłaczam pod dodatkowe porty i nic to nie daje. Proszę o pomoc

Odpowiedzi: 4

Wykonałem czynności tak jak napisał kolega pancerowanyi się udało. Takźe bardzo dziękuję za tą pomoc!!! :D
toni91
Dodano
03.02.2006 08:41:30
Nie wiem moźe się nie znam ale producentem technologii USB jest firma intel i jest tylko jeden sterownik w róźnych wersjach.
Jeśli podłączyłes USB i wykrył źe jest zainstalowane natoniast nie wykrywa urządzenia proponuję poszukać tego gniazda na którym sterownik działa .
Po poprawnej instalacji USB 2.0 trzeba znaleźć kóry port został uaktywniony np. nie z przodu obudowy anie boku a z tyłu.
pancerowany
Dodano
03.02.2006 03:29:14
Czyli IPod nie działa? Jaką masz płytę główną?
spiderko
Dodano
02.02.2006 17:23:17
Powiem tyle co wiem!
Połączenie Hi–speed odbywa się przy USB 2.0. Jeśli po podłączeniu urządzenia USB masz jakieś informacje o konflikcie to trzeba wgrać z płyty instalacyjnej do płyty głównej sterowniki do USB 2.0 albo zciągnąć ze strony producenta płyty aktualne sterowniki USB. Ja tak miałem i pomogło (MSI KT4V).Nie wiem natomiast ile masz portów USB ( a chcesz podłączyć aź 3 urządzenia) i czy wszystkie one są aktywne.Moźe ktoś z forum ci jeszcze podpowie.
Na razie tylko tyle wpadło mi do głowy.
kroton01
Dodano
02.02.2006 12:53:29
toni91
Dodano:
02.02.2006 11:03:06
Komentarzy:
4
Strona 1 / 1