Problemy z uruchamianiem kompa...
Witam wszyastkich !
Mój problem dotyczy włączania komputera. Mianowicie, jak włączam kompa to on normalnie chodzi a monitor sie wlącza, ale cały cza czarny ekran. Restartuje go kilkanascie razy ale to nie pomaga. pomaga dopiero wyłączenie go z gniazdka sieciowego i włączenie podnownie. Co takiego dolega mojemu PC-towi??
Odpowiedzi: 5
wygląda na monitor padnięty. podstaw coś od kolegi i sprawdź czy hula. ewentualnie grafikę też jeśli masz możliwość
Właśnie nie da sie nic zrobić.. Nie wiedzialem czego to sie tyczy więc napisałem tutaj.
Rozumiem, że do biosu da się wejść ?? I wszystko widać ?? Bo inaczej temat napisałbyś w dziale sprzętowym a nie poświęconym Windowsowi XP.
Tryb awaryjny działa ?? Ostatnia dobra konfiguracja ??
Nie ma nic tylko czarny ekran. W skrzynce wszystko chodzi dyski, wiatraki. Tylko na monitorze sie nic nie pokazuje. Kiedyś nawet jak siuedziałem na Gg nagle sie kolory pozmieniały jakoś dziwnie i sie monitor wyłączył też w taki stan ze był włączony a czarny ekran widniał...
caly czas jest czarny ekran? nie ma nawet info z podstawowymi parametrami komputera (bios pamiec, cpu, dyski...)?
Czy moze monitor przechodzi w stan czuwania?
Dysk pracuje mimo, ze na ekranie nic nie widac?
robiles ostatnio jakies zmiany w biosie/systemie?
Strona 1 / 1