Problemy z siecią przy starcie kompa

Problem polega na tym źe podczas właczania komputera kiedy jusz sie Windows załaduje nie mam połaczenia z siecią i tym samym internetu.Kiedy włączę ikonę systemową (system Windows Xp Pro.) która powinna pojawiać się przy starcie systemu sygnalizując połączenie z siecia pojawia się ona ok 20 – 30 sekund po starcie .Przez ten czas do pojawienia sie tej ikonki połaczenia nie mam internetu i otoczenia sieciowego. [ LanChat nie wiem jakim cudem działa od razu ] . Zauwaźyłem tesz przycinanie się komputera do czasu uzyskania połączenia z siecią (klikam na ikone Mój komputer i zawiecha pozostaje tylko reset ...Po wyciągnieciu karty sieciowej komputer uruchamia sie normalnie i nie ma źadnych problemów z zawieszaniem) Kartę sieciowa sprawdzałem na innym komputerze i działała normalnie .

Moźe mi ktoś pomóc ...bo ja jusz nie mam pomysłów

Odpowiedzi: 7

wyniki moich obserwacji : Wszystko działa ok THX :)
Win user
Dodano
26.09.2003 21:35:15
Ustawiłem stałe IP a nie przypisane przez DHCP i wydaje mi sie ze narazie jest dobrze. Jestem jeszce w trakcie obserwacji. Jutro dam odpowiedz czy pomogło.
Win user
Dodano
25.09.2003 23:44:05
Na Jamie dostales jakas odpowiedz, ale nie wiem czy sie obraziles, czy wypiales na wszystkich. Probowales ?
EL NINO
Dodano
25.09.2003 23:07:53
Poźyczałem od kolegi kartę sieciową i jest to samo . Czyli wina nie tkwi w karcie sieciowej.
Win user
Dodano
25.09.2003 18:33:38
Ja teź mam karte sieciwoą opartą na chipsecie Realtek 8139D i musze powiedzidź źe takie karty są nie do zdarcia :), no chyba źe jakaś złomska firma ją zrobiła to moźe tak chodzi nie wiem, problem chyba nie leźy w karcie, no chyba źe jakaś wadliwa, na wszelki wypadek weź od kolegi inną i zobacz :).
marcin21
Dodano
25.09.2003 16:15:51
Ale tą karte sieciową mam jusz długo i wczesniej nie było zadnego problemu
A karta sieciowa to : Realtek RTL8139/810X Family PCI Fast Ethernet NIC
Moźe ma ktoś taką kartę sieciową i mzoe powiedzieć coś na ten temat.
A pozatym u kumpla który ma o wiwele gorszego kompa od mojego i idfentyczną sieciówke odpala ona duźo szybciej niź u mnie :( Niesprawiedliwe
Win user
Dodano
25.09.2003 01:14:19
Wszystko zaleźy od karty sieciowej.
Są lepsze i gorsze tzn. szybsze i wolniejsze ,im lepszej klasy karta tym szybciej zaskakuje sieć.
Ale obojętnie jaka karta i tak porzebuje kilkunastu sekund do wyszukania otoczenia sieciowego i połączenia.
To normalne.
MarcinX
Dodano
25.09.2003 00:55:44
Win user
Dodano:
25.09.2003 00:03:40
Komentarzy:
7
Strona 1 / 1