Problemy z podłączaniem pendrive'a do komputera.
Witam!
Ostatnio zakupiłem ten oto pendrive.
Podłączyłem go do komputera (Widows Xp professional SP2) przez przedłuźacz usb. Wszystko szło dobrze. Komputer wykrył "urządzenie magazynujące" i otworzył jego okienko o nazwie "KINGSTON". W celu sprawdzenia moźliwości urządzenia kilkukrotnie przesyłałem pliki na dysk Pestki. Wszystko było OK.
Niestety gdy po paru godzinach chciałem spróbwać podłączyć urządzonko pojawił się niebieski ekran, o takim komunikacie:
Zrestartowałem komputer i w momencie jego rozruchu, podczas sprawdzania dysków w poszukiwaniu błędów f–disk wykrył takie błędy:
Czytając je stwierdziłem, źe to Avast jest przyczyną tych niezgodności. Przeinstalowałem antywirusa i co ciekawe teraz po podłączeniu pendrive'a nie działa mi myszka :shock:. Co moźe być przyczyną?
EDIT: Przepraszam za marną jakość screenów, ale wykonywałem je cyfrówką. Myślę, źe Pendrive nie jest uszkodzony, poniewaź wcześniej normalnie działał.
Stery na jakich chodzi gryzoń:
Logitech
MouseWare 9.75
for Microsoft Windows Xp
Ostatnio zakupiłem ten oto pendrive.
Podłączyłem go do komputera (Widows Xp professional SP2) przez przedłuźacz usb. Wszystko szło dobrze. Komputer wykrył "urządzenie magazynujące" i otworzył jego okienko o nazwie "KINGSTON". W celu sprawdzenia moźliwości urządzenia kilkukrotnie przesyłałem pliki na dysk Pestki. Wszystko było OK.
Niestety gdy po paru godzinach chciałem spróbwać podłączyć urządzonko pojawił się niebieski ekran, o takim komunikacie:
Zrestartowałem komputer i w momencie jego rozruchu, podczas sprawdzania dysków w poszukiwaniu błędów f–disk wykrył takie błędy:
Czytając je stwierdziłem, źe to Avast jest przyczyną tych niezgodności. Przeinstalowałem antywirusa i co ciekawe teraz po podłączeniu pendrive'a nie działa mi myszka :shock:. Co moźe być przyczyną?
EDIT: Przepraszam za marną jakość screenów, ale wykonywałem je cyfrówką. Myślę, źe Pendrive nie jest uszkodzony, poniewaź wcześniej normalnie działał.
Stery na jakich chodzi gryzoń:
Logitech
MouseWare 9.75
for Microsoft Windows Xp
Odpowiedzi: 5
No normalnie wloz plyte instalacyjna WinXP i wydaj to polecenie. Sprawdzi podpisy i wersje plikow (nieznane i starsze wersje zostana nadpisane nowszymi)
Mimo tego, źe posiadam Winde Xp mysz nie będzie chodzić na standardowych sterach. Zawsze muszę dosinstalować je z płytki
Co do sfc /scnanow...
Więcej informacji...
Co myślisz, doinstalować potrzebne pliczki z płytki?
Co do sfc /scnanow...
Więcej informacji...
Co myślisz, doinstalować potrzebne pliczki z płytki?
sfc /scnanow ??
ten plik lhidusb.sys moze (?) byc uszkodzony
sproboj przywrocic oryginalne sterowniki myszy (te ktore zapodaje windows)
ten plik lhidusb.sys moze (?) byc uszkodzony
sproboj przywrocic oryginalne sterowniki myszy (te ktore zapodaje windows)
Dodatkowego oprogramowania do pestki nie instalowałem, poniewaź na jej opakowaniu napisane było, aby instalować je jedynie w przypadku posiadania Windy 98.
Gryzonia mam podłączonego pod port USB. Sterowniki do tych portów mam standardowe od Windy Xp.
Gryzonia mam podłączonego pod port USB. Sterowniki do tych portów mam standardowe od Windy Xp.
Blad Avasta nie ma nic wspolnego z pendrivem, i wynika raczej z natury FAT32 + nieoczekiwany zwis/restart.
Niebieski ekran wskazuje plik : lhidusb.sys
Czy instalwales jakies oprogramowanie dolaczone do pendrive? Jakies sterowniki USB?
Mysz jest tez USB?
Zalecam wykonanie sfc /scannow (menu start/uruchom...)
Niebieski ekran wskazuje plik : lhidusb.sys
Czy instalwales jakies oprogramowanie dolaczone do pendrive? Jakies sterowniki USB?
Mysz jest tez USB?
Zalecam wykonanie sfc /scannow (menu start/uruchom...)
Strona 1 / 1