Problemy z podłączaniem pendrive'a do komputera.

Witam!

Ostatnio zakupiłem ten oto pendrive.

Podłączyłem go do komputera (Widows Xp professional SP2) przez przedłuźacz usb. Wszystko szło dobrze. Komputer wykrył "urządzenie magazynujące" i otworzył jego okienko o nazwie "KINGSTON". W celu sprawdzenia moźliwości urządzenia kilkukrotnie przesyłałem pliki na dysk Pestki. Wszystko było OK.

Niestety gdy po paru godzinach chciałem spróbwać podłączyć urządzonko pojawił się niebieski ekran, o takim komunikacie:

Zrestartowałem komputer i w momencie jego rozruchu, podczas sprawdzania dysków w poszukiwaniu błędów f–disk wykrył takie błędy:

Czytając je stwierdziłem, źe to Avast jest przyczyną tych niezgodności. Przeinstalowałem antywirusa i co ciekawe teraz po podłączeniu pendrive'a nie działa mi myszka :shock:. Co moźe być przyczyną?

EDIT: Przepraszam za marną jakość screenów, ale wykonywałem je cyfrówką. Myślę, źe Pendrive nie jest uszkodzony, poniewaź wcześniej normalnie działał.

Stery na jakich chodzi gryzoń:
Logitech
MouseWare 9.75
for Microsoft Windows Xp

Odpowiedzi: 5

No normalnie wloz plyte instalacyjna WinXP i wydaj to polecenie. Sprawdzi podpisy i wersje plikow (nieznane i starsze wersje zostana nadpisane nowszymi)
brtx
Dodano
20.01.2006 20:52:09
Mimo tego, źe posiadam Winde Xp mysz nie będzie chodzić na standardowych sterach. Zawsze muszę dosinstalować je z płytki

Co do sfc /scnanow...

Więcej informacji...

Co myślisz, doinstalować potrzebne pliczki z płytki?
lumpy
Dodano
20.01.2006 18:40:26
sfc /scnanow ??
ten plik lhidusb.sys moze (?) byc uszkodzony
sproboj przywrocic oryginalne sterowniki myszy (te ktore zapodaje windows)
brtx
Dodano
20.01.2006 17:20:11
Dodatkowego oprogramowania do pestki nie instalowałem, poniewaź na jej opakowaniu napisane było, aby instalować je jedynie w przypadku posiadania Windy 98.
Gryzonia mam podłączonego pod port USB. Sterowniki do tych portów mam standardowe od Windy Xp.
lumpy
Dodano
20.01.2006 15:58:41
Blad Avasta nie ma nic wspolnego z pendrivem, i wynika raczej z natury FAT32 + nieoczekiwany zwis/restart.

Niebieski ekran wskazuje plik : lhidusb.sys
Czy instalwales jakies oprogramowanie dolaczone do pendrive? Jakies sterowniki USB?
Mysz jest tez USB?

Zalecam wykonanie sfc /scannow (menu start/uruchom...)
brtx
Dodano
20.01.2006 00:01:01
lumpy
Dodano:
19.01.2006 22:14:34
Komentarzy:
5
Strona 1 / 1