Problemy z PENDRIVE

Ludzie pomóźcie! Mam problem z dyskiem Pendrive USB!Nagle, niewiadomo dlaczego mój komputer nie rozpoznaje Pendriva (wczesniej wszystko bylo OK).Pokazuje go jako nieznane urządzenie. Jaka moz ebyc przyczyna??? Ten sam Pen Drive na innych kouterach pod WinXP działa normalnie, w moim komputerze jest jako nieznane urzadzenia. Porty US działają normalnie i iine urzazenia są rozpoznawane

Odpowiedzi: 6

Sys Win XP. Pen działa na innych kompach i na pewno jest sprawny. Porty USB teź działają, bo mam podłączony do nich skaner i gamepad. A i jeszcze jedno. Pendrive wcześniej działał! Od czasu kiedy przełoźyłem kabelki z USB (te z przodu obudowy) na USB 2.0 nie działa. Teraz kable z przodu są odłączone, a pena sprawdzam z tyłu kompa.

P.S. Mój system podany jest w opisie poniźej :)
Rakoczyn
Dodano
12.05.2005 17:19:16
Rakoczyn:
Witam. Ja teź mam taki sam problem :( Mi pisze: "Nie rozpoznano urządzenia USB. Urządzenie USB ma awarię, ale system Windows nie moźe go rozpoznać." :(

Jaki system.

Porty USB sprawne i działają.

Sprawdź pena na innym kompie.

Zdarza się na kompach z systemem XP źe peny nie działają z niektórymi płytami głównymi,wtedy ratuje wymiana na inny model pena.

Jak masz system 98/ME trzeba wgrać stery do pena źeby działał,XP ma własne.
JNJN
Dodano
11.05.2005 22:03:34
ehr problem tylko i wyłącznie leźy po stronie płyty głowniej jest do wymiany tesh tak mialem wymienilem i dziala pięknie
BodzieK
Dodano
11.05.2005 21:42:05
Witam. Ja teź mam taki sam problem :( Mi pisze: "Nie rozpoznano urządzenia USB. Urządzenie USB ma awarię, ale system Windows nie moźe go rozpoznać." :(
Rakoczyn
Dodano
09.05.2005 19:01:27
Dzieki za informacje. Spróbuję ....
SW499
Dodano
30.01.2005 16:49:57
Odłącz kable z portów USB.

Menadzer urządzeń i odinstaluj wszystko co USB,restart kompa i niech system zainstaluje wersje 1.1, a jak masz USB 2.0 to doinstaluj sterowniki z CD do płyty głównej i zobacz.

Wgraj najnowsze sterowniki do płyty głównej.
JNJN
Dodano
30.01.2005 16:46:58
SW499
Dodano:
30.01.2005 15:53:19
Komentarzy:
6
Strona 1 / 1