Problemy z oglądaniem filmów na tv

Mam taki mały problem nie moge oglądać filmów na TV poniewaź w Vplayerze mam czarny ekran sprubuje to w skrucie wyjaśnić .... mam karte graficzną GeForce 4 MX 440 .... jak mam ustawione we właściwościach źe monitor jest jako podstawowe urządzenie to jak włąncze Vplayera z filmem to pokazuje mi sie obraz na monitorze a na TV w miejscu gdzie powinien isc film mam czarny ekran ( wszystko inne idze dobrze gry programy wszystko widac na tv oprucz filmów ) natomiast jeźeli przełąncze we właściwościach źeby TV było urządzeniem podstawowym to sytuacja sie odwraca film idzie mi na tv a na monitorze czarny obraz ..... da sie to jakoś ustatwić bo juź kiedyś mi to działało źe obraz byłi na monitorze i na TV moźe to przez jakiś kodek który zainstalowałem a moźe coś innego nie pamiętam jeźeli ktoś wie jak to zrobić bardzo bym prosił o pomoc .... z góry dzięki :)

Odpowiedzi: 19

gen:
czy jest jaks oficjalna strona Gainward'a? :oops:

Jest Tutaj
gd14
Dodano
13.11.2003 10:33:10
krecik:
Sprawdź w 3d marku to się sam przekonasz.

ze smutkiem – potwierdzam :/ mam karte GeForce4Ti4600(PP,GS bla bla:P) i wezmy za przyklad test Nature w 3D marku 01, mialem tam bodajze srednio 70/90fps, a teraz mam 50/60fps :( za to w grach nie widze roznicy :roll: chociaz moze slabo sie wczuwam w prace karty :roll:
PS. pytanie przykladowe, ale prosze o odpoweidz: czy jest jaks oficjalna strona Gainward'a? :oops:
gen
Dodano
12.11.2003 19:17:49
Pawek:
ustawiam na domyślny telewizot, to obraz mam i na TV i na monitorze

Ale dlaczego sobie komplikować źycie przez to ciągłe przełączanie urządzeń?! Nie łatwiej raz ustawić klonowanie i spokój?
ARTI
Dodano
10.11.2003 00:02:22
Ja mam aktualnie oryginalne sterowniki ściagniete ze strony producenta mojej karty (Leadtek) z końcówką 4469 i jak ustawiam na domyślny telewizot, to obraz mam i na TV i na monitorze z tym, źe obraz na monitorze jest starsznej jakości (nie chodzi o rozdzielczosc a jasnosc – wszystko jest starsznie jasne, źe np. z czerni absolutnej (prawie :wink: ) robi się jasny szary. Ale mi to nie przeszkadza, ja patzrę się jedynie na TV, gdzie jest rewelacja a monitor wyłaczam, źeby prąd się nie marnował.
Pawek
Dodano
09.11.2003 16:32:00
Ja równieź nie zauwaźyłem źadnego spadku na sterach 52.16! Wszystko działa jak naleźy! :D

Sajber:
nie moge oglądać filmów na TV poniewaź w Vplayerze mam czarny ekran

Jest to wina sterowników!!! Ja miałem to samo! :( Odinstaluj wszysktie inne zainstalowane wcześniej detonatory i instalnij np. 42.70 (działają napewno) a dopiero potem moźesz sobie doinstalować (nałoźyć na te 42.70 nowsze)! I masz problem z głowy :D
ARTI
Dodano
09.11.2003 14:35:58
krecik:

Ja zainstalowałem i nie zauwaźyłem spadku.
Chyba źe 3 p. mniej moźna nazywać spadkiem :D .
Kilka zakładek i opcji wiecej.
Ja jestem zadowolony na mojej GF2pro.
A jeźeli chodzi o konkrety ,to te stery dostosowane są od TNT do FX, tyle wyczytałem.
MarcinX
Dodano
08.11.2003 15:10:01
Ja i tak prawie wogóle nie gram, więc mi to lata czy komp jest o 5 czy 10% mniej wydajny.

Pozdrówki
Tomekk
Dodano
08.11.2003 14:07:19
krecik
Dodano
08.11.2003 11:34:45
krecik:
Te sterowniki są przeznaczone do GF FX, a np. przy GF 4MX 440 powodują znaczny spadek wydajności.

Tego nie wiedziałem 8)
Ale zainstalowałem na swojej karcie i nie widze róźnicy pomiędzy tymi, a innymi.
A przynajmniej zakładke nView o wiele łatwiej się ustawia.

Pozdrówki
Tomekk
Dodano
07.11.2003 22:54:49
Tomekk:
Te najnowsze sterowniki (52.16) mają całkiem inną zakładke nView.
Bardzo łatwo jest wszystko ustawić i do tego mają podpis cyfrowy.
Równieź polecam ich zainstalowanie.

Te sterowniki są przeznaczone do GF FX, a np. przy GF 4MX 440 powodują znaczny spadek wydajności.
krecik
Dodano
07.11.2003 21:00:01
leon 112:
witaj sly czy jako moderator masz tylko pomysły
– zmień sterowniki na inne
czy wasz serwis polega na tym jak oradić i rozwiązac problemy nawet ze starszymi sterami.
–widać i ty miałeś to samo i do czasu nowych sterów nie oglkądałeś filmów bo nie potrafiłeś poradzić sobie z tym co dla tego kolesia jest problemem.
–więc........... stary jak ktoś nazwał cie MODERATOREM
POZDRAWIAM

o co ci chodzi przeciez SLAY3R podal ci jedno z mozliwych i prawdopodobnych rozwiazan
gieras
Dodano
07.11.2003 20:26:16
leon 112:
czy wasz serwis polega na tym jak oradić i rozwiązac problemy nawet ze starszymi sterami.
–widać i ty miałeś to samo i do czasu nowych sterów nie oglkądałeś filmów bo nie potrafiłeś poradzić sobie z tym co dla tego kolesia jest problemem.
POZDRAWIAM

o co ci chodzi przeciez SLAY3R podal ci jedno z mozliwych i prawdopodobnych rozwiazan
gieras
Dodano
leon 112:
POZDRAWIAM

gieras
Dodano
Nie mam tylko takich pomysłów, ale skoro jesteś odemnie lepszy to zachęcam do odpowiadania na pytania na forum :) Jest cała tona nierozwiązanych topiców.
SLAY3R
Dodano
07.11.2003 20:15:42
Nie mam tylko takich pomysłów, ale skoro jesteś odemnie lepszy to zachęcam do odpowiadania na pytania na forum :) Jest cała tona nierozwiązanych topiców.
SLAY3R
Dodano
07.11.2003 20:15:42
POZDRAWIAM
Anonymous
Dodano
07.11.2003 20:03:37
witam serdecznie tak sobie otworzyłem ten temat iiiiiiiiiii głowa boli.czy ludziska macie problem z czytaniem.
nawet jak właczysz klona to obraz będziesz miał tylko na tv. i bedziesz musiał z pozycji kompa podglądając to co jest ma tv ustawić sobie parametry filmu.
– ostatnie stery pozwalają ustawić obraz na tv i kompie ( ale po co???) a i nie zapomnij ustawić ekranu tv jako ekranu podstawowego,to obrza pojawi sie na tv napewno pozdrawiam i wszystko będzie oki
Anonymous
Dodano
07.11.2003 19:56:30
Te najnowsze sterowniki (52.16) mają całkiem inną zakładke nView.
Bardzo łatwo jest wszystko ustawić i do tego mają podpis cyfrowy.
Równieź polecam ich zainstalowanie.

Pozdrówki
Tomekk
Dodano
05.11.2003 07:43:09
To najprawdopodobniej wina sterowników.
Jak miałem 44.03 to miałem tak samo jak u ciebie.
Teraz natomiast jak zainstalowane mam detonatory 52.16, to film wyświetlany jest na obu odbiornikach, bez względu na to który jest ustawiony jako podstawowy.
SLAY3R
Dodano
05.11.2003 00:31:54
Anonymous
Dodano:
05.11.2003 00:11:42
Komentarzy:
19
Strona 1 / 1