Problemy z oglądaniem filmów na tv
Mam taki mały problem nie moge oglądać filmów na TV poniewaź w Vplayerze mam czarny ekran sprubuje to w skrucie wyjaśnić .... mam karte graficzną GeForce 4 MX 440 .... jak mam ustawione we właściwościach źe monitor jest jako podstawowe urządzenie to jak włąncze Vplayera z filmem to pokazuje mi sie obraz na monitorze a na TV w miejscu gdzie powinien isc film mam czarny ekran ( wszystko inne idze dobrze gry programy wszystko widac na tv oprucz filmów ) natomiast jeźeli przełąncze we właściwościach źeby TV było urządzeniem podstawowym to sytuacja sie odwraca film idzie mi na tv a na monitorze czarny obraz ..... da sie to jakoś ustatwić bo juź kiedyś mi to działało źe obraz byłi na monitorze i na TV moźe to przez jakiś kodek który zainstalowałem a moźe coś innego nie pamiętam jeźeli ktoś wie jak to zrobić bardzo bym prosił o pomoc .... z góry dzięki :)
Odpowiedzi: 19
krecik:Sprawdź w 3d marku to się sam przekonasz.
ze smutkiem – potwierdzam :/ mam karte GeForce4Ti4600(PP,GS bla bla:P) i wezmy za przyklad test Nature w 3D marku 01, mialem tam bodajze srednio 70/90fps, a teraz mam 50/60fps :( za to w grach nie widze roznicy :roll: chociaz moze slabo sie wczuwam w prace karty :roll:
PS. pytanie przykladowe, ale prosze o odpoweidz: czy jest jaks oficjalna strona Gainward'a? :oops:
Pawek:ustawiam na domyślny telewizot, to obraz mam i na TV i na monitorze
Ale dlaczego sobie komplikować źycie przez to ciągłe przełączanie urządzeń?! Nie łatwiej raz ustawić klonowanie i spokój?
Ja mam aktualnie oryginalne sterowniki ściagniete ze strony producenta mojej karty (Leadtek) z końcówką 4469 i jak ustawiam na domyślny telewizot, to obraz mam i na TV i na monitorze z tym, źe obraz na monitorze jest starsznej jakości (nie chodzi o rozdzielczosc a jasnosc – wszystko jest starsznie jasne, źe np. z czerni absolutnej (prawie :wink: ) robi się jasny szary. Ale mi to nie przeszkadza, ja patzrę się jedynie na TV, gdzie jest rewelacja a monitor wyłaczam, źeby prąd się nie marnował.
Ja równieź nie zauwaźyłem źadnego spadku na sterach 52.16! Wszystko działa jak naleźy! :D
Jest to wina sterowników!!! Ja miałem to samo! :( Odinstaluj wszysktie inne zainstalowane wcześniej detonatory i instalnij np. 42.70 (działają napewno) a dopiero potem moźesz sobie doinstalować (nałoźyć na te 42.70 nowsze)! I masz problem z głowy :D
Sajber:nie moge oglądać filmów na TV poniewaź w Vplayerze mam czarny ekran
Jest to wina sterowników!!! Ja miałem to samo! :( Odinstaluj wszysktie inne zainstalowane wcześniej detonatory i instalnij np. 42.70 (działają napewno) a dopiero potem moźesz sobie doinstalować (nałoźyć na te 42.70 nowsze)! I masz problem z głowy :D
krecik:Sprawdź w 3d marku to się sam przekonasz.
Ja zainstalowałem i nie zauwaźyłem spadku.
Chyba źe 3 p. mniej moźna nazywać spadkiem :D .
Kilka zakładek i opcji wiecej.
Ja jestem zadowolony na mojej GF2pro.
A jeźeli chodzi o konkrety ,to te stery dostosowane są od TNT do FX, tyle wyczytałem.
Ja i tak prawie wogóle nie gram, więc mi to lata czy komp jest o 5 czy 10% mniej wydajny.
Pozdrówki
Pozdrówki
Sprawdź w 3d marku to się sam przekonasz.
krecik:Te sterowniki są przeznaczone do GF FX, a np. przy GF 4MX 440 powodują znaczny spadek wydajności.
Tego nie wiedziałem 8)
Ale zainstalowałem na swojej karcie i nie widze róźnicy pomiędzy tymi, a innymi.
A przynajmniej zakładke nView o wiele łatwiej się ustawia.
Pozdrówki
Tomekk:Te najnowsze sterowniki (52.16) mają całkiem inną zakładke nView.
Bardzo łatwo jest wszystko ustawić i do tego mają podpis cyfrowy.
Równieź polecam ich zainstalowanie.
Te sterowniki są przeznaczone do GF FX, a np. przy GF 4MX 440 powodują znaczny spadek wydajności.
leon 112:witaj sly czy jako moderator masz tylko pomysły
– zmień sterowniki na inne
czy wasz serwis polega na tym jak oradić i rozwiązac problemy nawet ze starszymi sterami.
–widać i ty miałeś to samo i do czasu nowych sterów nie oglkądałeś filmów bo nie potrafiłeś poradzić sobie z tym co dla tego kolesia jest problemem.
–więc........... stary jak ktoś nazwał cie MODERATOREM
POZDRAWIAM
o co ci chodzi przeciez SLAY3R podal ci jedno z mozliwych i prawdopodobnych rozwiazan
czy wasz serwis polega na tym jak oradić i rozwiązac problemy nawet ze starszymi sterami.
–widać i ty miałeś to samo i do czasu nowych sterów nie oglkądałeś filmów bo nie potrafiłeś poradzić sobie z tym co dla tego kolesia jest problemem.
POZDRAWIAM
o co ci chodzi przeciez SLAY3R podal ci jedno z mozliwych i prawdopodobnych rozwiazan
POZDRAWIAM
Nie mam tylko takich pomysłów, ale skoro jesteś odemnie lepszy to zachęcam do odpowiadania na pytania na forum :) Jest cała tona nierozwiązanych topiców.
Nie mam tylko takich pomysłów, ale skoro jesteś odemnie lepszy to zachęcam do odpowiadania na pytania na forum :) Jest cała tona nierozwiązanych topiców.
witaj sly czy jako moderator masz tylko pomysły
POZDRAWIAM
POZDRAWIAM
witam serdecznie tak sobie otworzyłem ten temat iiiiiiiiiii głowa boli.czy ludziska macie problem z czytaniem.
nawet jak właczysz klona to obraz będziesz miał tylko na tv. i bedziesz musiał z pozycji kompa podglądając to co jest ma tv ustawić sobie parametry filmu.
– ostatnie stery pozwalają ustawić obraz na tv i kompie ( ale po co???) a i nie zapomnij ustawić ekranu tv jako ekranu podstawowego,to obrza pojawi sie na tv napewno pozdrawiam i wszystko będzie oki
nawet jak właczysz klona to obraz będziesz miał tylko na tv. i bedziesz musiał z pozycji kompa podglądając to co jest ma tv ustawić sobie parametry filmu.
– ostatnie stery pozwalają ustawić obraz na tv i kompie ( ale po co???) a i nie zapomnij ustawić ekranu tv jako ekranu podstawowego,to obrza pojawi sie na tv napewno pozdrawiam i wszystko będzie oki
Te najnowsze sterowniki (52.16) mają całkiem inną zakładke nView.
Pozdrówki
Pozdrówki
To najprawdopodobniej wina sterowników.
Jak miałem 44.03 to miałem tak samo jak u ciebie.
Teraz natomiast jak zainstalowane mam detonatory 52.16, to film wyświetlany jest na obu odbiornikach, bez względu na to który jest ustawiony jako podstawowy.
Jak miałem 44.03 to miałem tak samo jak u ciebie.
Teraz natomiast jak zainstalowane mam detonatory 52.16, to film wyświetlany jest na obu odbiornikach, bez względu na to który jest ustawiony jako podstawowy.
Strona 1 / 1