Problemy z Netem – Rozrywanie połączenia
Witam Mam taki Problem... Mam Neostrade512 i mam podpiety router ADSL 4110 PLANET.... i Problem mam taki panowie z Tp–sa łacze mi tak zrobili ze mam 95% czystosci 100 % siła. łacze mi nie rozrywa czasem nawet 1 miesiac czyma bez zmiany IP. Lecz problem mam taki pare dni temu pojawil mi sie problem ze rozrywa tylko moj komputer w sieci nawet w ciagu 10 min potrafi mi urwac polaczeniez z 5 razy :( a na innych komputerach tak sie nie dzieje zrobilem sobie format nie pomogło... Jesli moze zna ktos program ktory sledzi albo jakies rejestry win XP ma albo cos prosze pisac !!! Odpiszcie Bo to naprawde powazna sprawa !!!
Odpowiedzi: 20
Bylem w sklepie sam gosc powiedzial ze jest to nie realne :} ze on tez nie wiem :((((
W ponidzialek wezma komputer na testy :] i w tedy sie dowiecie napisze wam czy to jest :) jak mi oddadza komputer :) cay'h do uslyszenia i wielkie dzieki za wszelka pomoc , sugestie itp....
W ponidzialek wezma komputer na testy :] i w tedy sie dowiecie napisze wam czy to jest :) jak mi oddadza komputer :) cay'h do uslyszenia i wielkie dzieki za wszelka pomoc , sugestie itp....
Tak zrobie ale jutro jeszcze pojde po porade tam gdzie kompa kupilem i sprobuje sie cos dowiedziec...
jak sie dowiem dam znac :) a inna sprawa nadal nikt nie ma programu do sledzenia polaczen ?? bo to chodzi o to zeby pokazal bład czemu rozrywa !! itp...
jak sie dowiem dam znac :) a inna sprawa nadal nikt nie ma programu do sledzenia polaczen ?? bo to chodzi o to zeby pokazal bład czemu rozrywa !! itp...
W takim razie musisz mieć coś rypiętego ze sprzętem. Pozostaje sprawdzać wszystko po kolei.
Robisz tak:
podpinasz komp kolegi u siebie w domu, jeśli wszystko działa to najpierw wsadzasz mu tą swoją karte graficzną instalujesz stery i patrzysz czy jest ok. Jeśli jest ok to dalej wsadzasz mu swoje ramy i tak dalej aź wreszcie wyczaisz przez jakiego sukinkota ci rwie. Najlepiej niech ten jakiś kolega będzie miał podobny zestaw z twoim bo będziesz mógł sprawdzić dosłownie wszystko. Nic juź chyba innego mi na myśl nie przychodzi...
Stary szczerze ci współczuje :cry:
Robisz tak:
podpinasz komp kolegi u siebie w domu, jeśli wszystko działa to najpierw wsadzasz mu tą swoją karte graficzną instalujesz stery i patrzysz czy jest ok. Jeśli jest ok to dalej wsadzasz mu swoje ramy i tak dalej aź wreszcie wyczaisz przez jakiego sukinkota ci rwie. Najlepiej niech ten jakiś kolega będzie miał podobny zestaw z twoim bo będziesz mógł sprawdzić dosłownie wszystko. Nic juź chyba innego mi na myśl nie przychodzi...
Stary szczerze ci współczuje :cry:
Moze Ma ktos jakis program do sprawdzania polaczenia Bo Problem nadal jest :( To moze napisze co zrobilem :
* Bios został z resetowany
* Avast,adaware,wirusxp(jakis antywir),mks–vir
* Format Dyski zostały czyste
* Wymienilem karte sieciowa nie pomogło
* Wymienilem kabel ftp Nie pomogło
Wiec Prosze jesli ktos ma jakis program napiszcie bo nonstop mi rozrywa a nie wiem dlaczego :( a problem jest i widze ze zmagacie sie i nadal nic :(
Wiec Prosze jesli ktos ma jakis program napiszcie bo nonstop mi rozrywa a nie wiem dlaczego :( a problem jest i widze ze zmagacie sie i nadal nic :(
Moze Ma ktos jakis program do sprawdzania polaczenia Bo Problem nadal jest :( To moze napisze co zrobilem :
Avastem zrobilem adavare zriobione mks–vir zriobione 0 wirusow i nic nie pomoglo
Tak zrobilem nic nie pomoglo !! Słuchaj zrobilem Dzisiaj next format wszystko swiezo nagrane avastem zrobilem nie mam nic zrobilem jakis antywir/xp jeszcze mks–virem na trojany stary i nic nie ma wirusow wszystko jest czyste jak kropla wody :( format antywiry i nadal to samo i nie wiem dlaczego :(
chodzi mi tylko zebys przywrócił w biosie domyślne ustawienia. ALbo funkcją w bisie Load deaful... lub wyciągajac przy wypiętym kompie z sieci baterie z łyty głównej, lub za pomoca zworki na płycie.
Chodzi o To własnie źe system jest czysty ale problem wystąpil na 1 miesięcznym systemie ja mam co miesiąc format lecz 5 dni przed formatem takie cos mi sie stało... myslalem ze jak zrobie format pomoze a tu nie pomoglo rozrywa nadal polaczenie
Tak jak napisales Router sprawny trzyma juz 48 h i nie rozerwalo , Karte wpiolem nowa – to samo , Grafe eliminujesz , co do biosa nie wiem czy to ma jakis wplyw na to lecz dowiem sie jak mam to zrobic bo z tego co wiem to mozna robic przez ten program abiteq–u czy jakos tak sam aktualizuje biosa z netu...
Ja Naprawde sam nie wiem czemu tak sie dzieje ze mi to polaczenie rozrywa nic nie ma podpietego zeby takie rzeczy sie dzialy
Tak jak napisales Router sprawny trzyma juz 48 h i nie rozerwalo , Karte wpiolem nowa – to samo , Grafe eliminujesz , co do biosa nie wiem czy to ma jakis wplyw na to lecz dowiem sie jak mam to zrobic bo z tego co wiem to mozna robic przez ten program abiteq–u czy jakos tak sam aktualizuje biosa z netu...
Ja Naprawde sam nie wiem czemu tak sie dzieje ze mi to polaczenie rozrywa nic nie ma podpietego zeby takie rzeczy sie dzialy
czyli stoimy na tym źe:
karta sieciowa – dobra
kabel – dobry
wyjście w routerze – dobre
a na full czystym systemie tez rwie?? full czysty to wiesz odrazu po formacie instalujesz stera od sieciowej i łaczysz sie z netem...
podkręcenie grafiki raczej nic nie mogło uszkodzić poza samą grafiką... zresetowac bios próbowałeś... bo juz wiecej mi chyba na myśl nie przychodzi. strasznie kurde dziwne
karta sieciowa – dobra
kabel – dobry
wyjście w routerze – dobre
a na full czystym systemie tez rwie?? full czysty to wiesz odrazu po formacie instalujesz stera od sieciowej i łaczysz sie z netem...
podkręcenie grafiki raczej nic nie mogło uszkodzić poza samą grafiką... zresetowac bios próbowałeś... bo juz wiecej mi chyba na myśl nie przychodzi. strasznie kurde dziwne
Panowie Jest taki problem ze wpiołem nowa karte Sieciową i jest to samo :| powiedziec mi co ja mam zrobic :> Mozliwe ze grafika po podkreceniu cos z walila w kompie ? ale teraz jest w standardzie ??
Retip:
btw do router–a Napisalem jest to ADSL 4110 ( wiec jak ktos sie zna to nie pisał by ze to jest na wejscie USB:| wpisz sobie na google.pl i sprawdz model bo mi chodzi o takich ludzi co cos wiedza a nie pisza zeby pisac...)[/i]
ja tylko napisałem jak powinien wygladac idealny (no ideałów nie ma ale...) opis problemu. Osobiscie wiem jak ten sprzęt wygląda.
Spróbuj przetestowac system programem Ad–Aware, i tak dla pewności podepnij moźe jakąś sieciówke pod twój komp i na niej zobacz czy ci będzie rwać połaczenie. Bo być moźe tak jak juź masz zasugerowane moze to być wina karty sieciowej która jest "na wykończeniu"
Jesli to nie jest kwestia np. zlych sterownikow sieciowki lub nawet sieciowka na wykonczeniu, to zostaje dokladne sprawdzenie systemu na obecnosc smieci, wirusow, itp.
Nic nie ruszalem w kompie jest wszystko tak jak bylo.
Płyta abit NF–7 i jest w niej w budowana karta sieciowa jedyne co zrobilem to grafike podkrecalem 6600GT@6800a tak to nic ale zjechalem spowrotem na standardowe ustawienia ... podpiolem nawet nowy kabel i to samo podpiolem to dzialajacych portow kabel czyli na tych co nie rozrywa to samo nawet do tego portu inne kompy podpiolem i im dziala :>
btw do router–a Napisalem jest to ADSL 4110 ( wiec jak ktos sie zna to nie pisał by ze to jest na wejscie USB:| wpisz sobie na google.pl i sprawdz model bo mi chodzi o takich ludzi co cos wiedza a nie pisza zeby pisac...)widze ze paru ludzi dobrze mysli tylko jak by miał ktos jakis program jak to sledzic to prosze abyscie podali linka albo jakos dali znac[/i]
Płyta abit NF–7 i jest w niej w budowana karta sieciowa jedyne co zrobilem to grafike podkrecalem 6600GT@6800a tak to nic ale zjechalem spowrotem na standardowe ustawienia ... podpiolem nawet nowy kabel i to samo podpiolem to dzialajacych portow kabel czyli na tych co nie rozrywa to samo nawet do tego portu inne kompy podpiolem i im dziala :>
btw do router–a Napisalem jest to ADSL 4110 ( wiec jak ktos sie zna to nie pisał by ze to jest na wejscie USB:| wpisz sobie na google.pl i sprawdz model bo mi chodzi o takich ludzi co cos wiedza a nie pisza zeby pisac...)widze ze paru ludzi dobrze mysli tylko jak by miał ktos jakis program jak to sledzic to prosze abyscie podali linka albo jakos dali znac[/i]
Faktycznie.. :oops: Czyli pozostaje tylko cos z karta sieciowa albo z cala plyta glowan... A moze cos przeszkadza w poprawnym komunikowaniu sie. Dokladales cos do kompa :?:
Retip:Lecz problem mam taki pare dni temu pojawil mi sie problem ze rozrywa tylko moj komputer w sieci nawet w ciagu 10 min potrafi mi urwac polaczeniez z 5 razy Sad a na innych komputerach tak sie nie dzieje zrobilem sobie format nie pomogło...
z tego wynika iź
Ukey:Heh to neo czyli TP s.a wiec moze on nic odwalaja sygnal im sie rabie czy cos w tym stylu :?:
nie moźe to być prawdą gdyź wtedy na innych kompach tez by rwało... ja obstawiam cos z winy sprzętu tak jak napisałem wyźej
Heh to neo czyli TP s.a wiec moze on nic odwalaja sygnal im sie rabie czy cos w tym stylu :?:
Retip:Napisalem Ze jest To modem ADSL 4110 PLANET CZyli jak byłbys zoorientowany to chodzi o router 4–portowy ktory nie ma wejscia usb !! tylko jest to Modem do ktorego wchodzi Kabelek telefoniczny
słuchaj przedstawiając problem naleźy opisac najwięcej ile sie da, źeby ktoś kto chce pomóc nie musiał sie zastanawiać a jak to wyglada, a jak to podłączył bo nie napisał itd.
A jak tam twoja karta sieciowa?? Jak kabel połaczeniowy?? a spróbuj podpiąc sie pod inne wyjście w tym routerze.
Albo ja zle czytam albo Ty niewiesz o co mi chodzi Jak tan ruter sie lonczy z kompem. A nie z linia telefoniczna
Napisalem Ze jest To modem ADSL 4110 PLANET CZyli jak byłbys zoorientowany to chodzi o router 4–portowy ktory nie ma wejscia usb !! tylko jest to Modem do ktorego wchodzi Kabelek telefoniczny
Strona 1 / 1