Problemy z Nero

Normalnie pomóźcie mi bo zwariuję !
Mam problem z Nero, nie działają mi multisesje, chcę nagrać na płycie CD–RW np. krótki film np.10 MB , owszem nagra (ustawione mam "rozpocznij dysk multisesyjny"), potem chcę dograć do tej płyty drugi film ( ustawiam na kontynuuj multisesję)– nagra go ale poprzedniego windows nie widzi (start>mój komputer>stacja dysków CD–RW) mimo źe na płycie wskazuje mi zajęte miejsce przez niego. Próbowałem juz róźnych ustawień bezskutecznie.Płytę kasowałem róźnymi sposobami szybkie kasowanie i całkowite kasowanie.
Dla wykluczenia awarii nagrywarki podam źe systemowy sposób nagrywania w multisesji działa bez problemu nawet ustawione jest to automatycznie bo nie widzę źadnych ustawień (zwykłe klikanie dalej ... dalej...)
Instalowałem juz róźne wersje Nero , obecnie mam najnowszą 7.0.8.2 PL – cały czas to samo gó... :oops:

Odpowiedzi: 3

Nowa kompilacja–>Kontynuuj istniejący dysk wielosesyjny–>Nowy–>Wybór ścieźki.Tam pokazuje zawartość płyty.Klikasz OK i przechodzisz do ustawiania nowej kompilacji mając na podglądzie zawartość płyty.I to wszystko.Jeśli system nie widzi zawartości poprzedniej kompilacji płyty to prawdopodobnie przy wyborze nowej ścieźki zatwierdziłeś nagrywanie na tej samej ścieźce co była nagrana poprzednia kompilacja.Podczas zapisu nowej kompilacji zostały przyjęte wartości poprzedniej.Miejsce na płycie zajęte a nie ma dostępu do poprzedniego nagrania.

W ten sposób dograło ale dlaczego ten durny program nie robi tego prościej np: odpalam go > ulubione > utwórz dysk CD z danymi > pojawia się okno "nero burning rom" > i z menadźera plików przeciągam pliki do nagrania do okna "nazwa" > klikam na " zapis" > zakładka " ilość sesji na płytce " > kontynuuj dysk wielosesyjny > ZAPIS (ew. jeszcze ustawiam prędkość zapisu) Wydaje mi się źe kiedyś tak szło zrobić – ale juź mi się tak we łbie pomieszało źe juź sam zgłupiałem i nie pamiętam . Moźe u kogoś działa to tak jak podałem przed chwilą na przykładzie ???
mariuszfojcik
Dodano
08.04.2006 00:12:02
Nowa kompilacja–>Kontynuuj istniejący dysk wielosesyjny–>Nowy–>Wybór ścieźki.Tam pokazuje zawartość płyty.Klikasz OK i przechodzisz do ustawiania nowej kompilacji mając na podglądzie zawartość płyty.I to wszystko.Jeśli system nie widzi zawartości poprzedniej kompilacji płyty to prawdopodobnie przy wyborze nowej ścieźki zatwierdziłeś nagrywanie na tej samej ścieźce co była nagrana poprzednia kompilacja.Podczas zapisu nowej kompilacji zostały przyjęte wartości poprzedniej.Miejsce na płycie zajęte a nie ma dostępu do poprzedniego nagrania.
Wiech
Dodano
07.04.2006 23:06:45
zobacz w Total Commander zobacz czy plik nie jest ukryty
lub
sprawdz czy jnne pliki sie nagra w ten sposub
albo płyta jest porysowana w tym miejscu
tom933
Dodano
07.04.2006 22:54:34
mariuszfojcik
Dodano: