Problemy z naprawa windowsa xp

Mam problem z reinstalacja windowsa xp.Wieczorkim bylo dobrze a rano odpala sie komunikat ze: nie moze
uruchmic system windows bo nie znalazl lub jest uszkodzony plik windowssystem32configsystem
Dalej jest napisane ze moge podjac probe naprawy tego pliku i w tym celu musz uruchomic instalatora windowsa xp i nacisnac "r".Wkladm plyte(instalator sie nie uruchamia) i komputer sie restartuje i nic.Zaczyna sie od poczatku.O co chodzi? Help!!! Please.

Odpowiedzi: 7

No to źe ECS to szmelc to wiedziałem (sam miałem takie cuś przez tydzień), ale o czymś takim to jeszcze nie słyszałem.
SLAY3R
Dodano
20.10.2002 15:19:31
plytka nie byla o.k. instalowalem go z pomoca dyskietki, zecz w tym ze moglem zainstlowac XP ale po wylaczeniu kompa na np. 30 min nie dawal sie uruchomic/po kazdej nowej instalacji wgrywalem programy i sterowniki i wszystko chodzilo, po restarcie rowniez wszystko bylo o.k. – jedyny warunek NIE MOGLEM GO WYLACZYC bo po dluzszej przerwie "znilaly pliki systemowe" i nic nie pomagalo zadne naprawy,tryb awaryjny itp./ To co zrobilem– wgralem nowy BIOS, ponowna instalacja XP – i koniec problemow./Mam tania plyte ECS poprzedni bios byl z 2001 r/
okiki
Dodano
20.10.2002 14:52:33
Moźe ta płytka była zle nagrana tzn nie była nagrana tak by właczyła sie przy botowaniu ??>Skoro ustawiłes wszystko w biosie, to tylko tak mozna to wytłumaczyc ze płytka ci nie wystartowała.
A swoją drogą problem sie juz roziwazał czy nie ???
Dark Angel
Dodano
17.10.2002 23:48:26
problem u mnie polegal na tym, ze nie startowal z plyty/ustawienia BIOS byly odpowiednie/ gdy odpalilem go z dyskietki rozpoczela sie instalacja ale po nacisnieciu R lub jakiejkolwiek innej opcji wracalem do punktu wyjscia brak pliku windows/system itd. probowalem wielokrotnie zmienilem bios 0 problemow
okiki
Dodano
17.10.2002 22:58:32
Komp Ci się restartuje bo masz pewnie ustawiony twardy w Biosie jako pierwszy. Ustaw jak Dark powiedział jako pierwszy cdrom wrzuć instalkę i zrestartuj komp, wtedy instalotor będzie miał z czego ruszyć. Sam powinien wykryć zainstalowany juź windows i zapytać Cię czy chcesz go ratować "r" czy wgrać na nowo.
Wieczorkim bylo dobrze a rano odpala sie komunikat ze: nie moze
uruchmic system windows bo nie znalazl lub jest uszkodzony plik windowssystem32configsystem
Dalej jest napisane ze moge podjac probe naprawy tego pliku i w tym celu musz uruchomic instalatora windowsa xp i nacisnac "r"

Wystartowałeś po takim komunikacie odrazu z ponowną instalacją, a czasem zwykły restart pomaga.
agi
Dodano
17.10.2002 22:26:54
mialem identyczna sytuacje powodem moze byc przetaktowanie procesora/ sproboj uruchomic kompa na mniejszej czestotliwosci taktowania procesora, wylacz na 30 min. i zobacz czy sytuacja sie powtarza/, jezeli nic nie zmieniales zaktualizoj BIOS,obawiam sie ze bedziesz musial przeinstalowac system.
okiki
Dodano
17.10.2002 22:21:37
Zara zaraa a właczyłes botowanie płyty na samym poczatku by ci nie czytał dysku tylko cdrom od razu ??
Dark Angel
Dodano
16.10.2002 21:35:18
luki
Dodano:
16.10.2002 17:59:01
Komentarzy:
7
Strona 1 / 1