Problemy z nagrywaniem (lite–on 1613)

Mam dwie nagrywarki, pierwszą cd–rw: :TEAC 516ebi drugą DVD–RW lite–on 1613 obie sąpodłączone na jednej taśmie (secondary ide:teac –slave;dvd–master)
Kłopot jest w tym, źe obie nie chcą nagrywaćpłyt cd–r
(cd–rw nagrywaja i dvd–r tez).Mam wgrane najnowszy nero, stery do via (hyperion),najnowsze aspi .System win XP sp2.Idalej problem się powtarza.
Co robić??
P.S wymieniłem teź taśmy IDE

Odpowiedzi: 1

hmmm... tez mam liteona 16x, jak masz gwarancje to nies i niech naprawia/wymienią tobie. Jeźeli po gwarancji, to wgraj najnowszy soft do nagrywarki (Firmware) ze strony producenta... ja wgrąłem i troche pomogło, gdyź czyta wiecej płyt cd...

Ta nagrywara teź mnie denerwuje, ciagle z nia coś nie tak... czasami mi nagra dvd i nie chce jej czytac chociarz pisze "zakończone nagrywanie pomyślnie" i u wszystkich dziaal ta dvd tylko nie na nagrywarce;/
Do tego strasznie słabo czyta zwykłe plyty:D Nagrywa świetnie, ale gorzej ma z odczytem...

gdzieś grzebałem kiedys na google i przeczytałem ze trzeba przestawić zworke w nagrywarce dvd i ponoc pomaga... ale z lenistwa nie sprawdziłem... wiec zobacz czy jak podłaczysz tylko nagrywarke DVD w róźnych kombinacjach ze zworką coś to da... (Master, Slave, CableS.)
małoprawdopodobne ze ta zabawa z zworka cos da... ale warto spróbowac:)

dopisałem 22.02.05:
oto link do stronki z firmware do nagrywarek:
http://www.americal.com/pg/dvd–burner–compat.html
Renilps
Dodano
21.02.2005 21:31:43
lukStarling
Dodano:
17.02.2005 00:24:17
Komentarzy:
1
Strona 1 / 1