problemy z myszą

Witam, mam problem z myszą (niestety juz trzecią). Objawia sie to tym, źe miałem mysz która działała pod Win 98 przez 8 miesięcy bez problemu. Zainstalowałem XP Prof :lol: .Za jakieś 6 dni mysz zwariowała (latanie po całym ekranie, otwieranie, zamykanie okienek itd itp). Zmieniłem mysz na nową. Minęło 6 lub 7 dni znowu to samo – kupiłem nową mysz :? . Minęło około 7 dni i teraz przycina mi sie windows tzn przez około 1 minute chodzi wsio OK i nagle na jakieś 3– 4 sek system stoi tzn kursor nie miga , gry sie zatrzymują i tak cyklicznieco minute na 3 –4 sek stop. RATUJCIE, znowu mam mysz kupować, czy wrócić do 98. Płakać mi sie chce jak pracuje na kompie!!!!! POMOCY

Odpowiedzi: 12

Dziękuje wszystkim za uwagi, z niektórych skorzystam, narazie podłączałem myszy do PS2, moźe czas spróbować pod USB. W tej chwili sformatowałem dysk, zainstalowałem XP jeszcze raz na nowo, 2 stare myszki fiksują dalej, na tej trzeciej działa wszystko OK.
Pozdrawiam wszystkich :lol:
robert200
Dodano
18.07.2003 23:31:47
a słyszałeś o reklamacji? Idź do sklepu, gdzie kupowałeś mysz, a oni ci ją na nową wymienią.

Ale jeźeli w serwisie będzie działać, tylko na jego komputerze nie ? Co wtedy ? Nie wymienią. Ale próbować zawsze moźna [...]
NetManek
Dodano
16.07.2003 12:10:32
a słyszałeś o reklamacji? Idź do sklepu, gdzie kupowałeś mysz, a oni ci ją na nową wymienią.

Ale jeźeli w serwisie będzie działać, tylko na jego komputerze nie ? Co wtedy ? Nie wymienią. Ale próbować zawsze moźna [...]
NetManek
Dodano
16.07.2003 12:10:32
konrad_vme
Dodano
16.07.2003 02:19:33
Moźe problem leźy w tym źe port pod który podłączasz wciąź róźne myszki koźysta z tego samego przerwania IRQ co inny podzespół twojego komputera

Nie sądzę, gdyź mysz po jakimś czasie korzystania wariowała, a wydaje mi się źe jeźeli inny podzespół komputera korzystał z tego samego przerwania IRQ to od razu nie powinna mysz działać. Tutaj chyba chodzi o jakąś konfigurację. Ale nie będę się upierał. Moźe i masz rację [...]
NetManek
Dodano
16.07.2003 00:22:53
Czy wszystkie myszki ktore podlanczałeś – podłączałeś je do tego samego gniazda czy koźystałeś z innych np usb ??? Moźe problem leźy w tym źe port pod który podłączasz wciąź róźne myszki koźysta z tego samego przerwania IRQ co inny podzespół twojego komputera.
Dekrek
Dodano
15.07.2003 23:37:57
Jestem przekonany, źe problem nie tkwi w samych myszkach , ale gdzieś w ustawieniach systemu lub itp. Bez przesady, przecieź 3 myszki w tak niedługim okresie czasu by się nie zepsuło!!! :!: :!: :!: Na pewno nie kupuj jeszcze jednej (ta pewnie tez nie bedzie dzialac !). Poźycz od znajomych myszki i wypróbuj wszystkie. A potem kup taką, która będzie najlepiej się sprawować.
NetManek
Dodano
15.07.2003 23:33:46
robert200:
Właśnie $ mi sie skończyły niestety :( , a sterowniki próbowałem wszystkie (znaczy wersje – od najstarszych do najowszych), ale to chyba, źe gram duźo w UT, a moźe kupić jedną a porządną np LOGITECHA, do tej pory uźywałem A4TECH.

to były myszki z kulką czy bez. :)
damipl
Dodano
15.07.2003 22:44:46
a gdzie kupowaleś te zepsute myszki co ???
mefisto_k
Dodano
15.07.2003 22:29:19
Właśnie $ mi sie skończyły niestety :( , a sterowniki próbowałem wszystkie (znaczy wersje – od najstarszych do najowszych), ale to chyba, źe gram duźo w UT, a moźe kupić jedną a porządną np LOGITECHA, do tej pory uźywałem A4TECH.
robert200
Dodano
15.07.2003 04:55:55
Ja widzę tutaj dwa wyjścia: znaleźć uaktualnienie, które wyeliminuje ten błąd lub teź znalezienie odpowiednich sterowników. Sądze, źe powinno to pomóc. Nie wskarzę Ci konkretnych miejsc, gdzie moźesz szukać, ale chyba sobie poradzisz :D. A swoją drogą duuuuuźo masz $ jak sobie ciągle kupujesz myszy :p.
NetManek
Dodano
14.07.2003 23:10:14
wiesz robert tez mialem taki problem tylko jak kupowalem nowa to dostalem dyskietke i po zainstalowaniu jej mysz dzialala bez problemowo.a masz tal przyokazji do niej dykietke.
mefisto_k
Dodano
14.07.2003 22:26:29
robert200
Dodano:
14.07.2003 02:25:50
Komentarzy:
12
Strona 1 / 1