problemy z miejscem na dysku– help !

Witam, mam problem polegający na tym, źe system zabiera mi sporo pamięci, a dotyczy to dysku operacyjengo. We właściwościach, rzeczywista ilość zajętego miejsca wynosi przykładowo 2,15 GB, tymczasem trzy główne foldery : Documents And Settings, Program Files oraz Windows zajmują razem tylko 1,51 GB. Czy ktoś wie o co biega, a moźe tak ma być...?? Wyłączyłem juź funkcje przywracania systemu na wszystkich dyskach, jako, źe mam mały, 20 gigowy dysk więc kaźdy bajt na wagę złota..;–) Proszę o pomoc ! Dzięki i pozdrawiam !!

Odpowiedzi: 9

Niczym sie nie bawiłem natomiast ostatnio wgrałem sporo aktualizacji a kilka dni temu mialem wirusa albo szpiega usuwałem go wgrywając Spybot.Ale co mam dalej robic źeby było OK ???
Markus
Dodano
20.04.2004 23:32:01
A nie bawiłeś się Partition Magic–iem ?
moźe zmniejszyłeś partycję i masz na dysku 10GB nieprzydzielonego miejsca .
Rebe
Dodano
20.04.2004 22:54:09
Cos chyba mam nie tak bo mam dysk podzielony na dwie równe części C i E na E pokazuje mi 20 gb 15 wolnych 5 zajęte. Natomiast na C pokazuje mi 8 gb zajętych i 2 wolnych całość 10 a gdzie pozostałe 10gb??? Jeszcze jakis czas temu wszystko się zgadzało.
Czy ma ktoś jakiś pomysł?
Markus
Dodano
20.04.2004 22:44:49
Seeker:
Markus:
Mam podobny problem i na razie zmniejszyłem przywracanie systemu i miejsca na kosz.Natomiast nie wiem gdzie się robi to z hibernacją i czy jest to bezpieczne? i jak sie robi z swap i czy to takźe jest bezpieczne? Czy mógłby mi ktoś podać czynności krok po kroku? Z góry Dzięki

Hibernację wyłączysz w opcjach zasilania panelu sterowania.
Plik 200 iles tam MB powinien zniknąć z dysku.
Jesli nie musisz go skasować ręcznie

Zniknie, a jego wielkość jest równa ilości pamięci RAM zainstalowanej w komputerze.

Pamieć wirualną – jej rozmiar ustwia sie w :
moj komputer – zaawansowane – wydajność – zaawansowane – pamięć wirtualna – zmień – rozmiar niestandardowy – (wpisujesz jakieś wartości uzaleźnione od teog ile masz pamięci w ogole i co robisz ) rozmiar minimum i maksimum podajesz taki sam – ustaw – OK
To cąła procedura.
Rebe
Dodano
20.04.2004 22:38:48
Markus:
Mam podobny problem i na razie zmniejszyłem przywracanie systemu i miejsca na kosz.Natomiast nie wiem gdzie się robi to z hibernacją i czy jest to bezpieczne? i jak sie robi z swap i czy to takźe jest bezpieczne? Czy mógłby mi ktoś podać czynności krok po kroku? Z góry Dzięki

Hibernację wyłączysz w opcjach zasilania panelu sterowania.
Plik 200 iles tam MB powinien zniknąć z dysku.
Jesli nie musisz go skasować ręcznie
Seeker
Dodano
20.04.2004 22:33:25
Markus
Dodano
20.04.2004 22:15:13
Pamięć wirtualna – plik wymiany – swap.
Miejsce na dysku przeznaczone przez system jako przestrzeń dla działania w wypadku gdy się dane w RAM–ie nie mieszczą lub z innych względów nie chcą w zwykłej pamięci pracować( proszę mnie nie obsabaczać za uproszczenie, ale tak chyba najprościej własnie to opisać :wink: ).
Rebe
Dodano
19.04.2004 15:20:44
Dzięki wielkie, wyłączyłem hibernacje i pomogło :–) A co to jest ten Swap ? :oops:
benighted
Dodano
19.04.2004 15:01:42
Jeźeli nie kosz i ochrona Symantec–a to – swap i hibernacja.
Co do pierwszego – trzeba ustawić wg rzaczywistych potrzeb, a nie tego co ststrem sobie źyczy, co do drugiego – wyłączyć.
Rebe
Dodano
19.04.2004 09:09:01
benighted
Dodano:
19.04.2004 01:49:57
Komentarzy:
9
Strona 1 / 1