Problemy z MEDIA CENTER po instalacji
Witam wszystkich .
Mam taki problem; zainstalowałem
na swym kompie winde XP MEDIA CENTER
Wersja na 4 cd ; gdy wyswietlił sie monit o włozenie cd=3 tej z poprawkami
uczyniłem to ale instalator i tak ja odrzucił . Próbowałem wiec po zakonczeniu instalacji z 2 cd i uruchomieniu systemu doinstalowac cd=3
i spolszczenie czyli cd=4 .
Niestety nie da sie nic doinstalowac system cały czas wysypuje błedy :!:
Jest gorzej niz w niejednym linuxie z brakiem bibliotek i zaleznosci . :cry:
A to nie uruchomił sie aparat instalatora , a to brakuje PSCSERWER is not aviable a to brakuje SRSERVER.dll a to iKernel jakies nie moze sie uruchomic.
Nie mozna w tym systemie – Media center nic normalniue doinstalowac .
Słyszałem ze podobno trzeba jakies pliki z tych 2 cd instalacyjnych skopiowac czy cos takiego ale nie wiem dokładnie o co chodzi i prosze o pilna porade co zrobic w tym zainstalowanym
media center aby teraz programy , sterowniki normalnie sie doinstalowywały , bo jak na razie to wyglada na to ze 400 zł wyrzuciłem w błoto :cry:
Prosze o pilna pomoc :oops:
Mam taki problem; zainstalowałem
na swym kompie winde XP MEDIA CENTER
Wersja na 4 cd ; gdy wyswietlił sie monit o włozenie cd=3 tej z poprawkami
uczyniłem to ale instalator i tak ja odrzucił . Próbowałem wiec po zakonczeniu instalacji z 2 cd i uruchomieniu systemu doinstalowac cd=3
i spolszczenie czyli cd=4 .
Niestety nie da sie nic doinstalowac system cały czas wysypuje błedy :!:
Jest gorzej niz w niejednym linuxie z brakiem bibliotek i zaleznosci . :cry:
A to nie uruchomił sie aparat instalatora , a to brakuje PSCSERWER is not aviable a to brakuje SRSERVER.dll a to iKernel jakies nie moze sie uruchomic.
Nie mozna w tym systemie – Media center nic normalniue doinstalowac .
Słyszałem ze podobno trzeba jakies pliki z tych 2 cd instalacyjnych skopiowac czy cos takiego ale nie wiem dokładnie o co chodzi i prosze o pilna porade co zrobic w tym zainstalowanym
media center aby teraz programy , sterowniki normalnie sie doinstalowywały , bo jak na razie to wyglada na to ze 400 zł wyrzuciłem w błoto :cry:
Prosze o pilna pomoc :oops:
Odpowiedzi: 4
Chciałem przed chwila zainstalowac to NET.FRAMEWEORK ale próba moja zakonczyła sie komunikatem o błedzie i zaleceniem aby przeczytac log :(
Log jest długi i po angielsku wiec nic z niego nie zrozumiałem :cry:
Ludzie ratujcie jak instalowac to MEDIA CENTER
Błagam o poimoc :!:
Gdy chciałem zainstalowac cd = 3 z SP2 to wyswietliło ze brak SRCLIENT.dll
Co mam zrobic w tej sytuacji nie wiem.
Prosze kogos komu udało sie te mediacenter zainstalowac o kontakt na skype ; wlodarek5
Log jest długi i po angielsku wiec nic z niego nie zrozumiałem :cry:
Ludzie ratujcie jak instalowac to MEDIA CENTER
Błagam o poimoc :!:
Gdy chciałem zainstalowac cd = 3 z SP2 to wyswietliło ze brak SRCLIENT.dll
Co mam zrobic w tej sytuacji nie wiem.
Prosze kogos komu udało sie te mediacenter zainstalowac o kontakt na skype ; wlodarek5
Tak, zauwazyłem teraz ze gdy włoze płyte instalacyjna = 1 teraz na działajacym systemie to jedna z opcji jest 'zainstaluj 'net.framework'
Gdy bede zmuszony do reinstalki windows
które juz w tej chwili , tydzien po instalacji jest bardziej ociezałe od AUROX–a który jest tez na dysku to sprawdze czy rzeczywiscie zainstalowanie tego net.framework rozwiazuje sprawe.
A service pack 1 dla tego .framework zainstalował sie sam poprzez aktualizacje. A windows update to nie moge zrobic a momencie problemów z media center poniewaz sterownik modemu sagem fast 800 neostrady tez wywala błedami, gdy chce sie go zainstalowac bezposrednio po zakonczeniu instalacji samego systemu.
Rózne linuxy przetestowałem bywaja czasami problemy przy instalacji szczególnie z GENTOO którego bootloadera nbie umiem samodzielnie ułozyc ale nie pomyslałem ze z WINDOWS bedzie wiecej problemu niz z linuxami czy freebsd :twisted:
Gdy bede zmuszony do reinstalki windows
które juz w tej chwili , tydzien po instalacji jest bardziej ociezałe od AUROX–a który jest tez na dysku to sprawdze czy rzeczywiscie zainstalowanie tego net.framework rozwiazuje sprawe.
A service pack 1 dla tego .framework zainstalował sie sam poprzez aktualizacje. A windows update to nie moge zrobic a momencie problemów z media center poniewaz sterownik modemu sagem fast 800 neostrady tez wywala błedami, gdy chce sie go zainstalowac bezposrednio po zakonczeniu instalacji samego systemu.
Rózne linuxy przetestowałem bywaja czasami problemy przy instalacji szczególnie z GENTOO którego bootloadera nbie umiem samodzielnie ułozyc ale nie pomyslałem ze z WINDOWS bedzie wiecej problemu niz z linuxami czy freebsd :twisted:
A spróbuj skorzystać ze starego, dobrego Windows Update... Co prawda to dochodzenie do celu okręźną drogą, ale skoro nie moźna inaczej...
WMCE wymaga zainsstalawania framework.net 1.0 oraz 1.1 oraz SP1 do nich, to chyba powód
Strona 1 / 1