Problemy z logowaniem w XP
Witam!
Miałem taki dziwny problem. Juź 2 razy! A więc juź dwa razy zdarzyło mi się, źe zupełnie niespodziewanie nie mogłem zalogować się na swoje konto. Mam Win XP Pro. Kiedy wpisałem hasło (poprawne :–)) i wcisnąłem ENTER w celu zalogowania, ekran robił się czarny i wyskakiwało okienko. Nie pamiętam co w nim pisało, ale coś stylu, źe moje konto nie istnieje, nie ma jakieś ścieźki, nie pamiętam. Uprzedzam, źe przed pojawieniem się błędu nie instalowałem nic nowego. Pomogła mi konsola odzyskiwania, ale to czasochłonne. Co to jest za dziwadło i jak moźna temu zapobiec?
PS. Nie mogłem się zalogować przez tryb awaryjny.
Miałem taki dziwny problem. Juź 2 razy! A więc juź dwa razy zdarzyło mi się, źe zupełnie niespodziewanie nie mogłem zalogować się na swoje konto. Mam Win XP Pro. Kiedy wpisałem hasło (poprawne :–)) i wcisnąłem ENTER w celu zalogowania, ekran robił się czarny i wyskakiwało okienko. Nie pamiętam co w nim pisało, ale coś stylu, źe moje konto nie istnieje, nie ma jakieś ścieźki, nie pamiętam. Uprzedzam, źe przed pojawieniem się błędu nie instalowałem nic nowego. Pomogła mi konsola odzyskiwania, ale to czasochłonne. Co to jest za dziwadło i jak moźna temu zapobiec?
PS. Nie mogłem się zalogować przez tryb awaryjny.
Odpowiedzi: 1
pewnie winny jest uszkodzony profil. zacznij od chdsk w konsoli odzyskiwnia, a najlepiej to stworz nowe konto i nowy profil, a stary usun. powinien byc spokoj :)
Strona 1 / 1
<P>Oprocz tego chkdsk'a z parametrami /p i /r to sprawdź jeszcze kontroler dysku i sam dysk manualnie, tzn. najlepiej odepnij i podepnij dokładnie dociskając taśmę. Nie wykluczone są też błędy pamięci, to też nie zawadzi sprawdzić.</P> <P> </P>
A ja mam zupełnie inny problem, choć po co tworzyć nowy wątek skoro nazwa była by taka sama... Otóż na komputerku moich czcigodnych jest kilka profili i działają pierwszorzędnie. Natomiast z niewiadomych przyczyn nie działa opcja przełącz użytkownika... Macie jakieś pomysły?<br><br>To nie jest jakiś straszny problem, ale czemu by go nie naprawić..?<br>Pozdr.<br>
<b><strong>Halibutt</b>,</strong><br>Zobacz czy usługa <b>Zgodność szybkiego przełączania użytkowników</b> jest włączona.<br>
A gdzie to sprawdzić?<br>Pozdr.<br>
W usługach - wpisz w uruchom <STRONG>services.msc</STRONG> i sprawdź na liście - to chyba ostatnia pozycja.
Jednak trochę się pospieszyłem z tą deklaracją.... Niby wszystko daje się włączyć, ale... Przestawiłem toto na tryb "Automatyczny", ale nadal nie działa. A gdy w services.cmd kliknę na tej usłudze RMC=>Uruchom, od razu wyskakuje mi "Błąd 1068: Uruchomienie usługi lub zależności grupy nie powiodło się"<br>Jakieś pomysły?<br>Pozdr.<br><br>EDIT: Znalazłem tutaj: http://www.searchengines.pl/phpbb203/lofiversion/index.php/t20219.html, zadziałało.Dzięki za pomoc, dzięki Tobie wiedziałem gdzie szukać :)<br>