problemy z KOSZem
Od jakiegoś czasu zauwaźyłem,źe gdy chce usunąć jakikolwiek plik z dysku C(czy to śmiecie po usuniętym programie,czy teź jakieś moje osobiste dokumenty) pojawia się informacja:czy usunąć plik np."kot",a nie tak jak do tej pory:"czy chcesz przenieść plik "kot" do kosza...w ten sposób wszystkie pliki od razu zostają usunięte bez przenoszenia do kosza.chciałbym jednak przywrócić tą opcję do poprzedniego stanu,ale nie wiem jak.ustawienia kosza są raczej w porządku,tzn.opcja "usuń bez przenoszenia do kosza" jest nieaktywna.
proszę o jakąś pomoc
proszę o jakąś pomoc
Odpowiedzi: 16
przypominam sobie teraz,źe moje problemy zaczęły się w momencie zainstalowania EasyCleanera...czy to moźe być powód??
Przemo (JARO):jak ustawiłeś sobie 0% miejsca na jakimś dysku dla Kosza to po prostu plik usuwany z tego dysku nie ma gdzie zostać usunięty, więc jest usuwany trwale. ustaw dla wszystkich dysków chociaź 1–2% miejsca na KOSZ.
ale dla kosza na obu dyskach jest zarezerwowane ok.79% miejsca... :roll:
SoWiK:Moźe daj na właściwości i obok zakładki Globalne powinna być zakładka "Dysk Lokalny C:" wejdz i odznacz pole :
Nie przenoś plików do kosza i natychmiast usuwaj plik po usunięciu"
To pole nie jest odznaczone... :roll:
Czytałem gdzieś źe czym mniej ustawisz tym lepszą będziesz miał wydajność komputera.
jak ustawiłeś sobie 0% miejsca na jakimś dysku dla Kosza to po prostu plik usuwany z tego dysku nie ma gdzie zostać usunięty, więc jest usuwany trwale. ustaw dla wszystkich dysków chociaź 1–2% miejsca na KOSZ.
Moźe daj na właściwości i obok zakładki Globalne powinna być zakładka "Dysk Lokalny C:" wejdz i odznacz pole :
Pliki z Dysku C: powinny trafiać do kosza.
Pliki z Dysku C: powinny trafiać do kosza.
pojemność jest ustawiona na ok.79%...teraz zauwaźyłem,źe gdy usuwam plik z dysku D,to ten plik trafia do kosza(ikonka kosza ze śmieciem w środku się pojawia,gdy otwieram kosz,teź widzę,źe ten śmieć tam jest)...ale dlaczego z dysku C pliki się od razu niszczą bez trafienia do kosza??
rozmiar całkowity dysku C to 7,81 GB,a zajęty to 3,42 GB
rozmiar całkowity dysku C to 7,81 GB,a zajęty to 3,42 GB
moźe kosz masz juź pełny? albo jego pojemność jest tak ograniczona źe plik się w nim nie zmieści?
Zerknij do właściwości kosza i zwiększ trochę jego pojemność
Zerknij do właściwości kosza i zwiększ trochę jego pojemność
hmm :? ,ale właśnie tam jest 0...
hmm :? ,ale właśnie tam jest 0...
Zmien wartosc na 0 (2x klik)
ok,znalazłem taką wartość...co to jest i czy to jest mój problem??
Poszukaj w rejestrze wartosci NukeOnDelete
Dzięki Petro za wskazówkę,ale niestety ona nie pomogła.Problem pozostał problemem... :(
witam
chyba znam odpowiedz na twoje pytanko
musisz kliknąć prawym przyciskiem myszy na "kosz'u"
i tam masz w zakładce "Globalne" :
Nieprzenoś plików do kosza tylko odrazu je kasuj ––––> to odznacz sobie. no chyba tyle. dałem ci wskazówkę :D jakby co to pisz :P
chyba znam odpowiedz na twoje pytanko
musisz kliknąć prawym przyciskiem myszy na "kosz'u"
i tam masz w zakładce "Globalne" :
Nieprzenoś plików do kosza tylko odrazu je kasuj ––––> to odznacz sobie. no chyba tyle. dałem ci wskazówkę :D jakby co to pisz :P
miło by było,gdyby jednak ktoś kto ma jakieś pojęcie o tej sprawie,odpisał:–)