problemy z KOSZem

Od jakiegoś czasu zauwaźyłem,źe gdy chce usunąć jakikolwiek plik z dysku C(czy to śmiecie po usuniętym programie,czy teź jakieś moje osobiste dokumenty) pojawia się informacja:czy usunąć plik np."kot",a nie tak jak do tej pory:"czy chcesz przenieść plik "kot" do kosza...w ten sposób wszystkie pliki od razu zostają usunięte bez przenoszenia do kosza.chciałbym jednak przywrócić tą opcję do poprzedniego stanu,ale nie wiem jak.ustawienia kosza są raczej w porządku,tzn.opcja "usuń bez przenoszenia do kosza" jest nieaktywna.
proszę o jakąś pomoc

Odpowiedzi: 20

sapero,Królu :D
jesteś boski,genialny,inteligentny i etc.
zadziałało.everything's back to normal
dziękuję...dziękuję...dziękuję
za pomoc cierpliwość
za wszystko
DZIĘKI :D
you're the master
szajker
Dodano
29.12.2004 20:59:19
tak to jest jak się uźywa tylko explorera. Włącz opcje folderów (win+E / widok lub opcje/ opcje folderów)
w zakładce widok zaznacz najlepiej od razu 2 pola: pokaź pliki ukryte, systemowe i chronione
Teraz zobaczysz owy folder
sapero
Dodano
29.12.2004 19:48:16
gdy próbuję utworzyć nowy folder RECYCLER pojawia się informacja,źe taki folder juź istnieje,i na dysku C,i na dysku d,ale w źaden mi znany sposób nie mogę go odnaleźć... :cry:
szajker
Dodano
29.12.2004 18:57:36
tak, ale nie kosz, tylko RECYCLER, zresztą sam zobacz na innej partycji czy jest taki folder (niekiedy moźe się nazywać recycled)
sapero
Dodano
29.12.2004 14:36:53
sapero:
no to go zrób bo system masz skopany jeśli sam go nie potrafi utworzyć. Dlatego chce usuwać pliki całkowicie

po prostu mam utworzyć folder KOSZ i to wszystko?? proszę,sprecyzuj :oops:
szajker
Dodano
29.12.2004 14:31:52
no to go zrób bo system masz skopany jeśli sam go nie potrafi utworzyć. Dlatego chce usuwać pliki całkowicie
sapero
Dodano
29.12.2004 13:59:55
sapero:
zerknij na wierzch partycji C czy masz folder RECYCLER; jeśli jest to skasuj go, albo zmień mu nazwę jeśli nie chcesz nic utracić i ewentualnie utwóź nowy folder; choć system powinien sam to zrobić.
Moźliwe źe w którymś z jego plików ini jest jakiś error i to jest przyczyną tego "cyrku"

hmm...niestety nie mam na dysku C źadnego folderu RECYCLER :roll:
szajker
Dodano
29.12.2004 13:54:57
zerknij na wierzch partycji C czy masz folder RECYCLER; jeśli jest to skasuj go, albo zmień mu nazwę jeśli nie chcesz nic utracić i ewentualnie utwóź nowy folder; choć system powinien sam to zrobić.
Moźliwe źe w którymś z jego plików ini jest jakiś error i to jest przyczyną tego "cyrku"
sapero
Dodano
29.12.2004 00:56:32
niestety :cry: jest jak było...jakieś pomysły??
szajker
Dodano
28.12.2004 21:20:24
Rebe:
To juź raczej wg uznania – mozesz najpierw wszędzie, a potem – jezlei zadziała – zmieniać opcje w poszczególnych zakładkach i po kolei sprawdzać , co Ci bedzie pasować.

ok,teraz muszę wyjść,ale później napiszę czy zadziałało...
szajker
Dodano
28.12.2004 12:27:42
To juź raczej wg uznania – mozesz najpierw wszędzie, a potem – jezlei zadziała – zmieniać opcje w poszczególnych zakładkach i po kolei sprawdzać , co Ci bedzie pasować.
Rebe
Dodano
28.12.2004 12:21:45
Rebe:
Nie pisz postów jeden pod drugim.
Zmień opcję w EC na Kosz.

:oops: sorry,to z pośpiechu
we wszystkich zakładkach?? tzn.niepotrzebne pliki,tymczasowe itd.,czy tylko w NIEPOTRZEBNYCH PLIKACH??
szajker
Dodano
28.12.2004 12:18:40
Rebe:

:oops: sorry,to z pośpiechu
we wszystkich zakładkach?? tzn.niepotrzebne pliki,tymczasowe itd.,czy tylko w NIEPOTRZEBNYCH PLIKACH??
szajker
Dodano
28.12.2004 12:18:40
Rebe
Dodano
28.12.2004 12:10:45
Moźe daj na właściwości i obok zakładki Globalne powinna być zakładka "Dysk Lokalny C:" wejdz i odznacz pole :
Nie przenoś plików do kosza i natychmiast usuwaj plik po usunięciu"

hmm...zrobiłem to juź...dziwi mnie fakty,źe mam tylko 2 zakładki:DYSK D i GLOBALNE(ale wymiary i wszystko odnoszą się do DYSKU C,ale to nie jest napisane nigdzie??)
szajker
Dodano
28.12.2004 12:08:35
Rebe:
Sprawdź w opcjach EC czy w zakładce "niepotrzebne pliki" nie masz zaznaczonego "wymuszonego kasowania".

mam zaznaczone:usuń metodę "całkowite kasowanie",bo do wyboru jest jeszcze usuń metodę "kosz"
szajker
Dodano
28.12.2004 12:06:46
szajker:
SoWiK:
Moźe daj na właściwości i obok zakładki Globalne powinna być zakładka "Dysk Lokalny C:" wejdz i odznacz pole :
Nie przenoś plików do kosza i natychmiast usuwaj plik po usunięciu"

To pole nie jest odznaczone... :roll:

Jeśli nie jest odznaczone to je odznacz :–)

Na początku się pewnie nie da go odznaczyć.

Aby to zrobić daj a właściwości kosza i w zakładce "Globalne" zaznacz "Konfiguruj dyski niezaleźne" a następnie przejdz do zakładki "Dysk Lokalny C:" i wtedy moźesz odznaczyć pole "Nie przenoś plików do kosza i natychmiast usuwaj plik po usunięciu"
SoWiK
Dodano
28.12.2004 11:58:06
Sprawdź w opcjach EC czy w zakładce "niepotrzebne pliki" nie masz zaznaczonego "wymuszonego kasowania".
Rebe
Dodano
28.12.2004 11:55:30
Rebe
Dodano
Rebe
Dodano
szajker
Dodano:
27.12.2004 17:21:17
Komentarzy:
20
Strona 1 / 2