problemy z kompem
Witam,
Ostatnio, po spaleniu się Noname'a, postanowiłem zakupić nową obudowę i coś ekstra ;) Starszy brat (komp formalnie jest jego) wybrał obudowę Modecoma z zasilaczem Feel 300W (nie jestem pewny, czy to dobry wybór), ja wybrałem Gigabyte Radeon 9550 128MB/128Bit :) Zainstalowałem Catalysta z płyty. I tu moje pierwsze pytanie: Czy jego wersja to numerek zaznaczony na rysunku?? (http://img502.imageshack.us/my.php?image=catalystuh4.jpg)Jeśli tak, to skąd to zero?
Ale po kilku dniach podczas pracy w Windzie, komp zawiesił się. Ekran czarny i tylko jakieś paski. Muzyka rónież "zamarzła". Po kilku dniach to stało się jeszcze raz.Dzisiaj, grałem w Battlefield 1942 i po mniej więcej godzinie grania komp się zresetował. WHY?
Nic nie kręciłem (narazie ;), nie było reinstala, reszta konfigu to: Abit KT7A, AMD Duron 700/800MHz, 384MB SDRAM.
<p>Endrju, nie o moc sumaryczną zasilacza tu chodzi , a o wydajnośc prądową na poszczególnych gałęziach napięć. I co ma do tego PFC ?</p><p>Gwarantuję Ci że porządny 300W zasilacz ,może być bardziej wydajny od badziewia na którym 450W napisano. </p>
<p>Po wyliczeniu poboru mocy wychodzi mi 240W.</p><p> Jeszcze może dodam napięcia zasiłki (Speedfan):</p><p>W spoczynku:<br />Temp1: 31C<br />Temp2: 33C<br />Temp3: 22C</p><p>Core: 1,65V<br />+3,3V: 3,52V<br />+5V: 5,00V skacze na 4,98V<br />+12V: 12,23V </p><p>W stresie:</p><p>Core: 1,65V<br />+3,3V: 3,52V<br />+5V: 5,00V skacze na 4,95V<br />+12V: 12,23V skacze na 12,30V</p><p>I co znaczą te temp?? Proc, karta ...?</p><p>Pytanie o wersję Catalyst w pierwszym poście nadal aktywne.</p>
napięcia i temperatury ok, wypróbowałbym tę kartę w innym kompie, dotychczas bezproblemowo pracującym
<p>A jakie błędy wywala system.</p><p>A jaka wcześniej była karta grafiki,czy dobrze wyczyściłeś system po starych sterach karty.</p><p>Czy stery do płyty głównej wgrane. </p>
Napięcie +3.3V trochę za wysoko skacze (norma +/- 0.16V)<br /><br />W podglądzie zdarzeń też moża zerknąć co się stało tuż przed zawieszeniem.<br />
<p>W Everest pokazuje (spoczynek):<br />Vcore: 1,60V<br />+3,3V: 3,44V<br />+5V: 4,88V<br />+12V: [TRIAL VERSION] :)</p><p>Poprzednia karta to GeForce2 MX 32MB. Na liście Dodaj\usuń nie było żadnych pozycji dot. sterów do tej karty. Niedługo będę miał nowy dysk to bedzie sys od nowa. Może pomoże ;)<br />Co z tym Catalystem???????????</p><p> </p><p> </p>