Problemy z kartą sieciową w XP
Jest problem mam kartę sieciową Realtek RTL 8029(AS)
ale w systemie XP niechce chodzić pod milenium chodzi uruchamiam program winiocfg.exea w win xp niewiem jak ją uruchomić i gdzie w ogóle znaleść niema takiego programu Kreator nic nie daje dochodzi do danego miejsca i stop.Informuje źe niema połączeia z siecią... :cry: Choć karta jest widziana przez system ale niemogę uzyskać połączenia z internetem.
Pozdrawiam czekam na pomoc moźe ktoś ma kartę sieciową pod xp i zyskuje połączenie z internetem jak mam to zrobić.
ale w systemie XP niechce chodzić pod milenium chodzi uruchamiam program winiocfg.exea w win xp niewiem jak ją uruchomić i gdzie w ogóle znaleść niema takiego programu Kreator nic nie daje dochodzi do danego miejsca i stop.Informuje źe niema połączeia z siecią... :cry: Choć karta jest widziana przez system ale niemogę uzyskać połączenia z internetem.
Pozdrawiam czekam na pomoc moźe ktoś ma kartę sieciową pod xp i zyskuje połączenie z internetem jak mam to zrobić.
Odpowiedzi: 16
pieknie....
HIS teoretycznie moźe mieć jeszcze więcej, ale to co oferuje TPSA, czyli SDI jest ograniczone przepustowością portu szeregowego 115kb/s i na nic się zdają rozwaźania teoretyczne...:))))
o ile wiem to sdi teoretycznie ma 128 kb/s ale w praktyce 115kb/s ale moge sie mylić :D
lezio, chyba nie myślisz źe czytałem wszystkie twoje posty? Po przeczytaniu kilku odpuściłem sobie szybko...
beton, nie rób sobie wstydu:
1. sam napisałeś wcześniej, źe masz 7kb/s, teraz piszesz o 7 kB/s, a to znaczy, źe nie bardzo rozróźniasz te jednostki, albo nie potrafisz zauwaźyć swojego błędu
2. w przypadku modemów bajt dzielimy na 8 bitów plus te dwa nieszczęsne bity, czyli razem przez 10
3. SDI nie ma 128 kb/s tylko 115 kb/s, więc nie wymądrzaj się
4. zastanów się kto tu jest deklem
5. ŻEGNAM
beton, nie rób sobie wstydu:
1. sam napisałeś wcześniej, źe masz 7kb/s, teraz piszesz o 7 kB/s, a to znaczy, źe nie bardzo rozróźniasz te jednostki, albo nie potrafisz zauwaźyć swojego błędu
2. w przypadku modemów bajt dzielimy na 8 bitów plus te dwa nieszczęsne bity, czyli razem przez 10
3. SDI nie ma 128 kb/s tylko 115 kb/s, więc nie wymądrzaj się
4. zastanów się kto tu jest deklem
5. ŻEGNAM
To albercik masz coś z pamięcią... pamiętasz co pisałem na mój temat(chyba źe nie czytałeś). A jak cię to podnieca to się przymknij. a ty wiesz co to jest bit stopu i bit parzystości? Jeźeli wiessz to napisz. A z resztą topo kit jest komuś potrzebne wiedzieć(chyba źe jesteś informatykim–amatorem ale to jest nie moźliwe) :) :twisted: [/list]
nie mam zamiaru juz sie wsciekac przez takiego dekla jak ty – to wykonaj sobie proste dzialanie
56kb / 8 =7kB – > transfery przy sciaganiu plikow na modemie analogowym
128kb / 8 = 16kB – > transfery na modemie cyfrowym badz SDI
512 / 8 = 64kB –> Neostrada
i wszystko jasne......
56kb / 8 =7kB – > transfery przy sciaganiu plikow na modemie analogowym
128kb / 8 = 16kB – > transfery na modemie cyfrowym badz SDI
512 / 8 = 64kB –> Neostrada
i wszystko jasne......
No to Zdzichu dostał konkretne informacje ,ale na temat bitów , bajtów parzystości ,stopu ,ortografii ,ale o sieciówce nic!!!a'propos Zdzichu !!!!rozwiązałeś problem????
lezio111, skąd ty wytrzasnąłeś porównanie 8bit=1bajt? ja piszę o tym, źe beton ma transfer "6kb/s", co znaczy, źe ma 6 kilobitów/s, więc ma mgliste pojęcie o bitach i bajtach (nie wspominając o bitach parzystości i stopu), więc ty nie wrzucaj swoich trzech groszy gdzie popadnie... a jeśli chcesz czepiania to "kilobaty" to masz chyba w domu... a tu jeszcze garść cytatów..."póść","najwyrzej","przycihł","przcierz","posutrkujue(?!)","sczęście" – wiesz z kogo są te cytaty? więc nie pasjonuj się za bardzo, tylko łap za słownik..., źegnam
A jaka jest róźnica: 8 bitów czy 1 bajt?
A no modemie moźna wyciągnąć 56 kilobitów czyli 7 kilobajtów
A ty qrde się nie podniecaj tym co cię nauczyli na infie albercik
A no modemie moźna wyciągnąć 56 kilobitów czyli 7 kilobajtów
A ty qrde się nie podniecaj tym co cię nauczyli na infie albercik
myślę źe nie są ci znane pojęcia bitu stopu i bitu parzystości, więc cytujesz to, co się nauczyłeś w szkółce, szkoda tylko, źe nie nauczyli cię, źe przez modem w dialogu moźna mieć transfer 6 kB/s, dlatego podniecasz się źe masz 6 kb/s... (to cytat z twojego listu, więc nie podniecaj się źe znasz pojęcie bit i bajt, bo widzę źe uźywasz ich zamiennie), źegnam
taki z ciebie sieciowiec ktory nie zna podst. pojec :
10 bitow – jeden bajt buahahahahahaa
BTW: to jest nawiazanie do jednego z twoich genialnych postow N/C
10 bitow – jeden bajt buahahahahahaa
BTW: to jest nawiazanie do jednego z twoich genialnych postow N/C
nie, to nie będzie oczywiste, ale odpowiedź znajdź sobie sam WIELKI SIECIOWCU...
albert : sam sie pingnij w leb. przeciez to bedzie oczywiste ze ping bedzie na 0
Mialem podobny problem. System widzial karte ale polaczenia nie bylo. Okazalo sie ze pomoglo dopiero przelozenie do innego slotu. Najlepiej wyjmij wszystkie karty oprcz grafiki i sieci i potestuj w roznych slotach
dzizus, jak program (winXP) moźe mieć konflikt sprzętowy??? Jeśli karta jest widziana przez system, spróbuj puścić pinga na własny adres, najprawdopodbniej nie moźesz nie potrafisz...) skonfigurować XP do połączenia z netem
Windows XP ma konflikt sprzętowy z tą kartą, miałem ją kiedyś i musiałem zmienić na inną. :(
Strona 1 / 1