Problemy z instalacja i dzialaniem XP pro
Witam nie wiem, od czego zacząć. Zacznę od sprzętu, jaki mam. Płyta asus tuv4x na via grafikę gf 3, procek celeron 1,2, dwa dyski ibm 40 i 10 kartę sieciowa, muzyczna sb live, bezprzewodowa kartę internetowa i 512 mb ram w 2 kościach po 256mb. Do tego dochodzi nagrywarka teac i dvd .
Instaluje win xp pro (orginal) i pod koniec instalacji pojawia się napis, aby wyłączyć kompa, bo się popsuje czy cos koło tego. Po ponownym format c podobne problemy. Za szóstym razem udało się zainstalować tylko wiele funkcji w win nie działa np. poczta nic nie chce się instalować.
Po ponownej instalacji było niby wszystko ok. (rozebrałem gnoja do zera i zmontowałem ponownie), ale po dwóch dniach nie mogę zainstalować nic dosłownie nic.
Wszystkie płytki ze sterownikami sprawdziłem skanerami anvir , zmieniłem pamięci na inne, wywaliłem kartę sieciowa internetowa drugi dysk i .... lipa.
Ciągle mam problemy z działaniem. Zlomek potrafi się nagle zrestartowac i koniec od tak sobie. Ja mu na ikonę word a on mi reset.
Mam inna płytę i chyba ja przełoźę moźe to cos pomoźe? Jest to msi 815 PT PRO ver5.
A moźe to dysk jest wlnięty?
Proszę o pomoc!!!!
:cry:
Instaluje win xp pro (orginal) i pod koniec instalacji pojawia się napis, aby wyłączyć kompa, bo się popsuje czy cos koło tego. Po ponownym format c podobne problemy. Za szóstym razem udało się zainstalować tylko wiele funkcji w win nie działa np. poczta nic nie chce się instalować.
Po ponownej instalacji było niby wszystko ok. (rozebrałem gnoja do zera i zmontowałem ponownie), ale po dwóch dniach nie mogę zainstalować nic dosłownie nic.
Wszystkie płytki ze sterownikami sprawdziłem skanerami anvir , zmieniłem pamięci na inne, wywaliłem kartę sieciowa internetowa drugi dysk i .... lipa.
Ciągle mam problemy z działaniem. Zlomek potrafi się nagle zrestartowac i koniec od tak sobie. Ja mu na ikonę word a on mi reset.
Mam inna płytę i chyba ja przełoźę moźe to cos pomoźe? Jest to msi 815 PT PRO ver5.
Proszę o pomoc!!!!
Odpowiedzi: 3
jak jest porysowana to sie tak dzieje. wiem z wlasnego doswiadczenia :)
Fazi:Witam nie wiem, od czego zacząć. Zacznę od sprzętu, jaki mam. Płyta asus tuv4x na via grafikę gf 3, procek celeron 1,2, dwa dyski ibm 40 i 10 kartę sieciowa, muzyczna sb live, bezprzewodowa kartę internetowa i 512 mb ram w 2 kościach po 256mb. Do tego dochodzi nagrywarka teac i dvd .
Proszę o pomoc!!!!
z tego co widze to zweryfikowales ewentualne problemy w duzej mierze.....
nie wiem czy to zrobiles , ale czy masz wyl. k. muz zintegr w biosie(o ile posiadasz , bo wiem ze w niektorych modelach asusa jej nie ma)
proc Ci sie nie grzeje ?? zapodaj RAM asynchronicznie (wiem ze to chamskie ale sproboj) w biosie – zmien timingi (ale watpie)
czym tworzyles partycje ??? wywal wszsytkie partycje i stworz jeszcze raz fdiskiem (mialem to i mi pomoglo) .......jak nie pomoze to pomyslimy jeszcze bo na razie jakos mam pustke
Lary:
plyta nie ma tu nic do rzeczy ..... skoro calosc sie instluje i dopiero na koniec wyskakuja artefakty....to raczej cos ze sprzetem ale nie wiem jaszcze co ...
a moze plyta porysowana. sprobuj zainstalowac z pirata :)
Strona 1 / 1