Problemy z ikonami – sterowniki??
Witam !!
Od niedawna mam XP. Po instalacji zauwazylem mala skaze. Wiec mam pytanko....w momencie gdy na pulpicie umieszczam jakis obraz jako tlo to nazwy przy ikonach znajduja sie na tle jakie zostalo zastosowane do tla glownego, jednolitego np niebieskie. W tym momencie ikony otoczone sa tez takim kolorem jednolitym co psuje wyglad pulpitu. Wiec pytanie brzmi jak pozbuc sie tych anomali wokol ikon i jak usunac tlo spod textu przy ikonach by bylo przezroczyste i widac bylo ponizej fragment obrazu.
Pozdrawiam
Od niedawna mam XP. Po instalacji zauwazylem mala skaze. Wiec mam pytanko....w momencie gdy na pulpicie umieszczam jakis obraz jako tlo to nazwy przy ikonach znajduja sie na tle jakie zostalo zastosowane do tla glownego, jednolitego np niebieskie. W tym momencie ikony otoczone sa tez takim kolorem jednolitym co psuje wyglad pulpitu. Wiec pytanie brzmi jak pozbuc sie tych anomali wokol ikon i jak usunac tlo spod textu przy ikonach by bylo przezroczyste i widac bylo ponizej fragment obrazu.
Pozdrawiam
Odpowiedzi: 8
Moj tez wyglad ma na 98 ale nie bardzo wiem co moge
jeszcze zmienic bo czasem mi sie muli szczegolnie
przy otwieraniu stron internetowych jak wlacze menadzera to pokazuje uzycie procesora 100% i nie wiem co robic. Pozdrawiam.
Ps. Wiem ze to nie to forum ale tak przy okazji sie zgadalo.
jeszcze zmienic bo czasem mi sie muli szczegolnie
przy otwieraniu stron internetowych jak wlacze menadzera to pokazuje uzycie procesora 100% i nie wiem co robic. Pozdrawiam.
Ps. Wiem ze to nie to forum ale tak przy okazji sie zgadalo.
spoko .. tymi opacjami warto sie pobawić bo na słabswzych kompach duźo poprawia wydajnosc systemu a niektóre opcje są niepotrzebne .. mooj XP wygląda jak 98 i chodzi teź nieźle pomimo źe mam słabego kompa troche ;)
Wahoodra twoj post mimo ze z 7.07.to jednak mi pomogl usunac kolory pod ikonami dzieki.Pozdrawiam,
ja obchodze ten problem bes potrzeby instalacji nowych sterowników: własciwości mojego komputera zakładka zaawansowane i później przycisk ustawienia w ramce wydajność (pierwszy przycisk od góry)pojawia sie okienko z opcjami dotyczącymi wyglądu XPka w tym przypadku interesuje nas opcja "Uźyj cieni dla etykien ikon pulpitu" zaznacz ją i powinno wsio chodzić :) pod nazwą ikonki pojawi sie tło z cieniem napisu :)
pzdrwm
pzdrwm
Ok dziex. Przeinstalowalem wina wylaczylem blokowanie ikon i dziala elegancko jak narazie.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Ok dziex. Przeinstalowalem wina wylaczylem blokowanie ikon i dziala elegancko jak narazie.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Mój kumpel miał podobnie, zainstalowanie nowych sterowników do grafiki pomogło.
Moze p–klik rozmiesc ikony wedlug i odchacz zablokuj elementy sieci Web na pupicie.
Pozdrawiam!!!!
Pozdrawiam!!!!
Strona 1 / 1