Problemy z grafika w XP

Pomocy, bowiem nie wiem czy siadła mi grafika czy system XP coś wymyśla. Problem polega na tym, iź dokąd nie zainstaluję sterowników Karty Graficznej (RADEON 9000) to wszystko jest ok, prócz tego źe obraz dość wolno chodzi z powodu braku wgranych akceleratorów karty. Lecz gdy zainstaluje jakikolwiek sterownik grafiki do mojej karty, zaczynają się kłopoty, polegające na tym, źe wywala komunikaty o błędnej operacji akceleratora, ale przede wszystkim po krótkim czasie (raz jest ok 5 min a raz godzinka) zjada mi literki na wszystkim na co najadę myszką, a z czasem juź nawet bez najeźdzania się tak robi, zrzera czcionkę i na ekranie widzę tylko jakieś ślaczki. Dzieje się tak tylko z czcionką. Przetestowałem komp. wszelkimi dostępnymi anty. i wirusa nie znalazł, XP wykrywa kartę i chce ją zainstalować. Moźe ktoś ma pomysł czy to karta czy jednak sam system XP robi mi takie nr:–( Pomóźcie proszę.

Odpowiedzi: 6

Dziekuje wszystkim za pomoc. Niestety wszelkie zabiegi koncza sie podobnie. Najciekawsze jest to, ze wyinstalowuje karte, resetuje komp. ustawienia zostaja jakby karta byla i wszystko jest ok, jednak gdy znow resetuje komp. pojawia sie karta i znow sie wszystko psuje. Juz resetowalem bios, ustawialem wedlug biosu agp x4 karte i nic , ciagle to samo, komp. ze akcelerator vcp resetuje dopalacz itd.
pedro29
Dodano
07.12.2004 21:52:04
dałbym karte do serwisu moze tylko te "bateryjki" na karcie [kondenstaory ?] sie popalily :) mialem tak kiedys :)
Wilson
Dodano
06.12.2004 18:39:31
pedro29:
Dzięki za pomoc, obawiam się źe kartę szlag wziął. Wyrzucam ją, XP ją znajduje i ładuje sterowniki, ustawia się na odpowiednią rozdzielczość, ale na 8 bitów i w tym trybie chodzi. Jednak gdy przestawię na 32 bity siada i zaczynają się nr jak na początku. Początkowo myślałem, źe to wina odswierzania bowiem monitor czasem wywalał kom. o złym odswierzaniu i poprostu gasł, ale po zmianie na odpowiednią częstotliwość i zmianę na 32 bity karty i tak się dzieją dziwolągi.

Mialem kiedys do czynienia z czyms takim pod win 98 z gf2 – karta do kosza poleciala, jednak zanim wyrzucisz swoja sprawd na innej karcie, bo moze port AGP szwankowac...
brtx
Dodano
06.12.2004 12:53:11
Odinstaluj stery od karty,reset kompa i uruchom na systemowych,reset i ustaw bios na defaults.

Teraz wgraj najnowsze stery do płyty głównej,restart i teraz spróbuj nowe stery wgrać restart i zobacz.

Jak nic to nie da zrób co pisał Seeker.

Sprawdz monitor na innym kompie lub włóź dobrą inną karte i sprawdz.
JNJN
Dodano
06.12.2004 12:29:47
Dzięki za pomoc, obawiam się źe kartę szlag wziął. Wyrzucam ją, XP ją znajduje i ładuje sterowniki, ustawia się na odpowiednią rozdzielczość, ale na 8 bitów i w tym trybie chodzi. Jednak gdy przestawię na 32 bity siada i zaczynają się nr jak na początku. Początkowo myślałem, źe to wina odswierzania bowiem monitor czasem wywalał kom. o złym odswierzaniu i poprostu gasł, ale po zmianie na odpowiednią częstotliwość i zmianę na 32 bity karty i tak się dzieją dziwolągi.
pedro29
Dodano
06.12.2004 11:55:32
Wydaje się ,źe to jednak karta – optymistycznie– źle dociśnięta, brudne styki – wyjąć przeczyścić styki włoźyć z powrotem
Pesymistycznie – pada lub padła którąś z kostek pamięci na karcie, o przegrzewaniu procesora tylko wspomnę, chyba sprawdziłeś czy się nie przegrzewa?.
Sprawdź tą kartę na innym kompie , to najszybsze rozwiązanie.
Seeker
Dodano
05.12.2004 15:13:02
pedro29
Dodano:
05.12.2004 15:06:53
Komentarzy:
6
Strona 1 / 1