PROBLEMY Z GRAFIKĄ W GRACH HELP !!!
Witam wszystkich.
Mam pewien problem z grafika w grach.
Jestem posiadaczem Visty Business i wielkim fanem Battlefielda po instalacji gier Battlefield 2 i nowego 2142 po uruchomieniu gry pojawiają się czerwone pasy na ekranie ( dzwięk słychać ) jedno co pomaga to Alt F4 :o(
Z góry dziekuje za wszelką pomoc.
Odpowiedzi: 14
Wyszedl nowy sterownik. Werska 160.03 do sciagniecia z guru3d. A noz widelec grafika bedzie wyswietlana poprawnie ?:)
Zainstalowałem starego XP i wszystko gra pięknie jak BF2 tak i 2142 :) może gdy wypuszczą Serwis Packa do Visty lub NVidia opracuje lepsze sterowniki do kart pod Viste to wróce do Visty narazie .... poczekam.
Pozdrawiam.
Zastanawia mnie tylko jeszcze jedna rzecz. Po instalacji systemu Vista wrzucila swoje sterowniki do obslugi plyty glownej , karty dzwiekowej na plycie glownej, jak i rowniez pewnie jakis sterownik do samej plyty glownej. Ciekaw jestem czy proba przeinstalowania w/w rzeczy z plytki dolaczonej do plyty glownej pomoze. Nie sadze , ale moze warto sprobowac.
EDIT
Dodam ze na forum BF2 wypowiedziala sie osoba ktorej BF2 dziala bez zarzutu na standardowych sterownikach w Viscie, tylko ze ta osoba ma karte z serii GF6xxx. My natomiast posiedamy GF z lini 7xxx :D
Tym bardziej dziwi mnie to że takie gry jak Battlefield są wspomagane przez n Vidie a tu wychodzi na to że posiadacze kart ATI nie maja z Battlefieldem kłopotów.
No nic ja wracam na XP a szkoda bo oprawa Visty i udogodnienia bardzo mi sie spodobały a bede wracał do XP tylko i wyłącznie z powodu gier.
Po instalacji XP i uruchomieniu Battlefielda odezwe sie jak idzie , na 99 % nie bedzie problemów :o)
Pozdrowienia dla wszystkich i dzieki za pomoc.
Bardziej wydaje mi sie ze Nvidia powinna dopracowac sterowniki. Bo niby dlaczego ATI dziala bez zarzutu? To nie wina systemu tylko sterow Nvidii.
-
[quote=Qdrom]Bardziej wydaje mi sie ze Nvidia powinna dopracowac sterowniki. Bo niby dlaczego ATI dziala bez zarzutu? To nie wina systemu tylko sterow Nvidii.[/quote] Zgadza sie. Ja osobiscie korzystam z karty ATI ( i co prawda czasu mało ostatnio na granie :P) i gierki chodzą aż miło.
Dlatego niestety dzisiaj bede wracał do starego XP a Vista poczeka az Microsoft dopracuje błedy Visty :(
Nic z tym nie zrobimy, trzeba czekac na poprawki. Ja na szczescie mam 2 systemy, i w BF-a moge pograc bezproblemowo na XP.
Jeśli chodzi o sterowniki to próbowałem i nowych sterów i tych systemowych z Visty i nic :(
Dokladnie. Przy ATI wszystko dziala ok. A czy to masz sterowniki systemowe czy tez nowe 158.18 Nvidii problem jest taki sam.
Mozliwe ze użytkownicy kart ATI maja łatwiej ja mam karte n Vidia Gainward 7950 GT stery mam z visty takie jak system zaleca i nadal nic :(
Mam dokladnie taki sam problem. Gra sie odpala ale z latajacymi ukosnymi paskami. Sterownik do kart nvidii jest jeszcze niedopracowany i w nim widze powod problemow. Uzytkownicy ATI graja sobie w najlepsze na Viscie.
Stery mam z Visty ustawiłem zgodność systemu z XP i wyskakuje mi komunikat " Proszę umieścić dysk instalacyjny gry Battlefield 2142 w napędzie i wybrać OK aby spróbować ponownie." Chciałem zaznaczyc ze jak i system tak i gry posiadam oryginalne .
Z góry dziekuję za wszelką pomoc.
P.S. Dla Spiderko siedze w BF ponad 3 lat :) Wszystko fajnie chodzi na Viście ale mojego kochanego BF-a nie można odpalić :(
Sterowniki karty graficznej masz najnowsze i dla Visty? Próbowałeś gre odpalać w trybie zgodności z WinXP(jest taka opcja we właściwościach skrótu do gry)?
U mnie Vista Ultimate nie robiła problemów z grą BF2 i BF2142, przynajmniej nie takich jak opisujesz :-k .
Update:
Widze że na forum BF też pisałeś.
[color=blue][/color]Słyszałem, że jest taki ster do gier, że podmienia system. Np. Jak masz Viste to gra widzi jak Xp. Albo to wina starów.. Albo czegoś brakuje.
Strona 1 / 1