Problemy z GF 4 MX440 64MB 128 Bit AGPx4

Szukam pomocy w sprawie karty graficznej. Problem wygląda tak, źe monitor miga w kaźdej chwili, uruchamiam windowsa XP najeźdźam myszką na profil a tu ekran robi się czarny, a po sekundzie juź jest ok. Gram w jakąś gre, ekran robi się czarny a po chwili jest ok, klikam prawym myszki na pulpicie ekran robi się czarny i pochwili jest ok. Myślałem źe się karta przegrzewa więc załoźyłem radiatory na pamięci i większy na procesor ale nic to nie pomogło, przerobiłem softem na Quadro 550XL i to taklźe nic nie dało. Nie wiem co jest grane, dam odświerzanie 60 Hz czy 80Hz i tak jest to miganie ekranu a monitor mam MAG 796PF2 i jest nowy.

Proszę pomóźcie........bo ja juź sam nie wiem co jest nie tak.

Odpowiedzi: 4

Jak wsadziłem inną kartę w slot AGP to nic się nie działo, a nic nie jest podkręcone, karta pracuje na standardowym taktowaniu. Hmm zawiozę dziś kartę do kumpla i sprawdzę u niego czy coś się będzie działo.

Dzięki wielkie, jeśli nie rozwiąźe tego problemu to napiszę.
mariuszkc
Dodano
03.04.2005 18:13:38
A stery najnowsze do płyty głównej wgrane,karta czuła na brak takowych.

Sprawdz karte na innym kompie.
Sprawdz monitor na innym kompie.

Sprawdz slot AGP i styki karty moźe tu problem,kabele monitora i wtyczki.
JNJN
Dodano
03.04.2005 12:41:50
Miałem coś takiego. Myślałem, źe to wina sterowników grafiki lub monitora. No i wpadłem na to przypadkiem. Nie wiem dlaczego – sterowniki same podkręcają mi karte graficzną. I te mryganie monitora nastepuuje właśnie w chwili zmiany zegara. Mało tego – jest jeszcze coś – to podkrecanie następuje tylko gdy mam troche podkręcony zegar FSB. Gdy jest ustawiony normalnie na 133MHz – to nic takiego nie ma miejsca. Taktowanie grafifki jest w normie, nic nie miga. Dziwne. Dodam, źe dzieje się tak od momentu wgrania SP2 i sterowników 6x.xx.
evil44
Dodano
03.04.2005 12:26:00
Musisz się pobawić w dobór sterowników – w niektórych takie gwałtowne zmiany trybu pracy się właśnie uwidaczniają.
Nie gwarantuję, źe to jedyna przyczyna, ale jako punkt wyjścia powinno wystarczyć.
Rebe
Dodano
03.04.2005 09:37:52
mariuszkc
Dodano:
03.04.2005 03:45:18
Komentarzy:
4
Strona 1 / 1