Problemy z GF 4 MX440 64MB 128 Bit AGPx4
Szukam pomocy w sprawie karty graficznej. Problem wygląda tak, źe monitor miga w kaźdej chwili, uruchamiam windowsa XP najeźdźam myszką na profil a tu ekran robi się czarny, a po sekundzie juź jest ok. Gram w jakąś gre, ekran robi się czarny a po chwili jest ok, klikam prawym myszki na pulpicie ekran robi się czarny i pochwili jest ok. Myślałem źe się karta przegrzewa więc załoźyłem radiatory na pamięci i większy na procesor ale nic to nie pomogło, przerobiłem softem na Quadro 550XL i to taklźe nic nie dało. Nie wiem co jest grane, dam odświerzanie 60 Hz czy 80Hz i tak jest to miganie ekranu a monitor mam MAG 796PF2 i jest nowy.
Proszę pomóźcie........bo ja juź sam nie wiem co jest nie tak.
Proszę pomóźcie........bo ja juź sam nie wiem co jest nie tak.
Odpowiedzi: 4
Jak wsadziłem inną kartę w slot AGP to nic się nie działo, a nic nie jest podkręcone, karta pracuje na standardowym taktowaniu. Hmm zawiozę dziś kartę do kumpla i sprawdzę u niego czy coś się będzie działo.
Dzięki wielkie, jeśli nie rozwiąźe tego problemu to napiszę.
Dzięki wielkie, jeśli nie rozwiąźe tego problemu to napiszę.
A stery najnowsze do płyty głównej wgrane,karta czuła na brak takowych.
Sprawdz karte na innym kompie.
Sprawdz monitor na innym kompie.
Sprawdz slot AGP i styki karty moźe tu problem,kabele monitora i wtyczki.
Sprawdz karte na innym kompie.
Sprawdz monitor na innym kompie.
Sprawdz slot AGP i styki karty moźe tu problem,kabele monitora i wtyczki.
Miałem coś takiego. Myślałem, źe to wina sterowników grafiki lub monitora. No i wpadłem na to przypadkiem. Nie wiem dlaczego – sterowniki same podkręcają mi karte graficzną. I te mryganie monitora nastepuuje właśnie w chwili zmiany zegara. Mało tego – jest jeszcze coś – to podkrecanie następuje tylko gdy mam troche podkręcony zegar FSB. Gdy jest ustawiony normalnie na 133MHz – to nic takiego nie ma miejsca. Taktowanie grafifki jest w normie, nic nie miga. Dziwne. Dodam, źe dzieje się tak od momentu wgrania SP2 i sterowników 6x.xx.
Musisz się pobawić w dobór sterowników – w niektórych takie gwałtowne zmiany trybu pracy się właśnie uwidaczniają.
Nie gwarantuję, źe to jedyna przyczyna, ale jako punkt wyjścia powinno wystarczyć.
Nie gwarantuję, źe to jedyna przyczyna, ale jako punkt wyjścia powinno wystarczyć.
Strona 1 / 1