Problemy z FILMAMI

Mam problem bo dostałem kilka niezłych filmów w tym kilka XXX :) i nie chca mi pojsc na Windowsie XP wyskakuje bład tak jak by był plik uszkodzony choc jest dobry najdziwniejsze jest to ze pod windowsem 98 chodzi normalnie bez zadnego problemu. Ma ktos na to jakas rade??????. Bym był bardzo wdzieczny

Odpowiedzi: 18

Dziekuje za rady złaszcza dla :arrow: FALI i KRYZYSA :!: :!: Odinstalowałem DirectX9.0 i zainstalowałem 8.1 i teraz filmy smigaja bez problemu jeszcze raz dziekuje i pozdrawiam:)
Daltonx
Dodano
28.04.2003 02:36:06
Niestety..miałem ten sam problem i wystąpił on dopiero po zainstalowaniu nowego Directx'a(w wersji 9)sprawe załatwiło nawrócenie sie na starego wypróbowanego directa 8.1
Reasumując: moja rada–wróc do starego directa i odinstaluj te badziewne pakiety kodekow!!
Ja korzystam z Xvid, ffdshow, AC3filter, indeo i wszystko działa bez zarzutów

pozdrawiam

Kryzys
kryzys
Dodano
27.04.2003 14:25:04
Mi się wydaje źe masz za duźo kodeków !!! Instalując kilka pakietów na raz generalnie instalujesz to samo tylko moźe w innej wersji.
Ja osobiście miałem taki przypadek u siebie na 98 kiedy to po zainstalowaniu 3 najlepszych pakietów z kodekami które miały załatwić mi problem z uruchamianiem filmów spowodowały źe nie było dźwięku albo obrazu w danym filmie który przed zainstalowaniem całych pakietów działy bez zarzutu.

Proponuje abyś znalazł sobie w "moim komputerze" zakładkę multimedia i wyłączył kodeki które wiesz źe ci są danej chwili niepotrzebne zarówno do obrazu jak i do dźwięku. Proponuje równieź pozostawienie nie 3 tylko 1 pakietu kodeków.
I spróbować odpalić film na jakim dobry programie do odtwarzania filmów np. z tej strony.
Prawdopodobnie win xp niedopuszcza niektórych kodeków do uźytku stąd taki problem lub masz zainstalowany Direct 9.0 który potrafi nieźle namieszać w systemie.

Powodzenia :D
hemar
Dodano
27.04.2003 12:57:32
Jakiego masz directXa w XP?? bo jak 9 to tu masz topic http://www.centrumxp.pl/forum/viewtopic.php?t=4599&highlight=directx+9 ze moze on ale nie wiem sprawdz .Pozdro...
Fala
Dodano
27.04.2003 10:04:43
Teź mam 2 systemy(98 i XP) i pomimo tego ze na obydwu mam te same kodeki to zdazyło mi się z 2 lub 3 filmami ze pod 98 chodziły a pod XP nie,poradziłem sobie w ten sposób źe skompresowalem je jeszcze raz w VD uzywając Xvida i teraz film smiga mi pod XP bez problemu.spróbuj to na pewno pomoźe .I troche więcej luzu kolego Daltonx :lol:
bossbar
Dodano
27.04.2003 01:29:20
A ja sadze ze ten twoj kumple co ma 2 systemy to ma moze jakies starsze kodeki ktore na 98 dzilaja w pelni a na XP nie dzilaja w pelni a zarazem niektore XXX prubuja sie laczyc zawsze ze swoja strona po kodek obojetnie co bys mila na kompie zainstalowane i jak sie nie polaczy to nie pujdzie.Nie wszystko co chodzi na 98 idzie na XP (chodzi o kodeki)
Morthyr
Dodano
26.04.2003 12:15:33
Widze ze nie potraficie mi pomoc wiec prosze was nie piszcie głupot jak nie macie zielonego pojecia na ten temat i nigdy niemieliscie takiego problemu
Bez odbioru!!!!!!!!
Daltonx
Dodano
26.04.2003 11:15:11
Daltonx:
moze service pack by to rozwiazał aalbo jakis upload najnowszy

Skoro masz jakies pomysly to moze najpierw przeetestuj i jesli to nie pomoze wtedy pytaj.
Sam mam teraz problem z vplayerem, probuje wlaczyc jakis film i odrazu wyskakuje blad, a pod wmp wszystko chodzi jak nalezy.
DRiVeR
Dodano
22.04.2003 21:00:44
No dobra ale jak wytłumaczysz to ze ten film idzie na win98 a na XP za holere, gdzie na jednym i drugim sa identyczne kodeki a do tego filmu wymagany jest tylko XviD. Mi sie wydaje ze to cos ze sterownikami windowsa XP albo cos w tym stylu moze service pack by to rozwiazał aalbo jakis upload najnowszy nie wiem, Jesli ktos miał taki sam problem niech sie odezwie.
P.S. dzieki za wszystkie odpowiedzi pozdrawiam
Daltonx
Dodano
22.04.2003 14:21:12
Daltonx czytać potrafimy...tylko źe ja uwaźam źe to jednak wina kodeków, zawsze gdy mi cos nie szło lub plik był uszkodzony to po doinstalowaniu jakiegoś kodeka było O.K. miałem jeszcze taki problem źe miałem film, którego za cholerę nie chciał odtworzyć ani AllPlayer ani Vplayer i doszedłem do tego źe moźna go było puszczać tylko w BestPlayerze. ostatnnio dostałem teź jakiś filmik i nie chciał pójść, ale razem a nim na płytce był jakiś dziwny kodek o którym nigdy nie słyszałem, i co ? zainstalowałem i poszło...
pozdrawiam... :lol:
aligator
Dodano
22.04.2003 11:01:51
Daltonx:
. Ma ktos na to jakas rade??????. Bym był bardzo wdzieczny

Aby obejrzeć niektóre filmy musisz mieć w sytemie..

SLDcodecpack V1.3 (jakiś 8 mega)

Spróbój stąd

http://www.nowiny.net/next.htm

Pozdrawiam!!
Anonymous
Dodano
22.04.2003 09:29:07
Czy wy potraficie czytac?? Przeczytajcie moja 3 wypowiedz przeciez pisze ze kotles ma zainstalowane 2 systemy i na jednym jak i na drugim ma idenetyczne kodeki z tym ze na win98 idzie mu ten film bez problemu a na XP za H....a wiec nie jest to wina kodeków bo kodenki ma na pewno dobr skoro idzie mu ten film pod win98 a ja mam takie same kodeki jak on ( K–Lite Codec Pack 2.02 Final i ACE Mega CoDecS Pack Version 5.49 BETA 3 – ProXP )
i tak samo mowiłem ze mi ida wszystkie filmy a jednak sie okazało ze nie i jestem pewien ze wam by tez nie poszedł ten film i jeszcze 2 inne bo chodziłem po kolesiach z tymi filmami i u kazdego kto posiadał windowsa XP było to samo choc mieli rózne kodeki a mieli ich bardzo duzo. Wiem chyba najlepsza rada bedzie zainstalowac 2 sys. Sprawdzałem Programem GSopt Codec Information Jakiego kodeko potrzebuje ze ten film i wykazało ze XviD– a ja na 100% posiadam.
Daltonx
Dodano
22.04.2003 09:07:46
Lub po prostu moźna zainstalować cały zestaw kodeków np. KazaaLiteCodek. Ja go mam i nie narzekam :D
Oviraptor
Dodano
21.04.2003 21:20:21
komenda plik uszkodzonny wyskakuje właśnie wtedy gdy brak jest jakiegoś kodeka, sam tego doświadczylem, instaluj kodeki...ja np. mam zainstalowane: Xvid, ffdshow, AC3filter, indeo, nie ma filmu źeby nnie odpalił, chociaź kiedyś miałem właśnie róźne prroblemy właśnie z niby uszkodzonymi plikami, zapewne wyskakuje Ci to w AllPlayer... wszystkie kodeki znajdziesz nastrnach podanych przez e–walkera...
aligator
Dodano
21.04.2003 18:27:00
Moj kumpel ma dwa systemy win 98 i xp. Na jednym systemie i na drugim ma zainstalowane identyczne kodeki, ale na xp nie chodzi jeden film, ale chodzi na win 98. Gdy go włączam na xp wyskakuje błąd tak jakby był plik uszkodzony a nie wina kodeków. Więc co to moźe być!?!?
Daltonx
Dodano
21.04.2003 17:26:04
Daltonx napisał:
Kodeki mam zainstalowane odpowiednie na 100% bo wszystkie filmy mi smigaja oprucz tych kilku, mysle ze tu nie chodzi o kodeki

Wszystkie filmy Ci śmigają oprócz tych kilku? No to właśnie moźe świadczyć o braku pewnych kodeków. Filmy, które wymagają kodeków, których nie zainstalowałeś – nie pójdą. Proponuję zainstalować jakiś program, który słuźy do odczytywania informacji na temat kodeków uźytych do kompresji filmów, np AVIcodec(divx.pl lub komputerswiat.pl). Odczytasz potrzebne informacje i przekonasz się, czy masz wszystkie niezbędne kodeki. A moźe nie chodzą Ci tylko filmy XXX? Jeśli tak, to moźe jest to jakiś znak? :lol: :lol: :lol:
e–walker
Dodano
21.04.2003 02:07:57
Kodeki mam zainstalowane odpowiednie na 100% bo wszystkie filmy mi smigaja oprucz tych kilku, mysle ze tu nie chodzi o kodeki inni moi znajomi maja 2 systemy na kompie i gdy odpalaja tez ten sam film co ja na win XP to wyskakuje im bład a gdy telko uruchomia kompa w sys. win98 to nie maja zednego problemu z tym filmem i nie wyskakuje juz ten denerwujacy ERROR.
Daltonx
Dodano
20.04.2003 13:24:12
A dekodery wszystkie masz zainstalowane ??? Nie ida wszystkie filmy czy tylko niektore ???
DRiVeR
Dodano
20.04.2003 12:27:39
Daltonx
Dodano:
20.04.2003 04:43:48
Komentarzy:
18
Strona 1 / 1