problemy z filmami

mam XP proffsional,jak odpalal filmy komputer sie wiesza ,i nic nie moge zrobic ,tylko reset ,zainstalowalem najnowsze divixy i inne kodeki i nic,jak sobie z tym poradzic?

Odpowiedzi: 4

Zacznijmy od tego, czy podkręcałeś jakiekolwiek komponenty w swoim komputerze. Jeźeli nie :arrow: czytaj dalej.

Jeźeli nie odtwarzacz, to zainstalowane w systemie kodeki mogą powodować ten stan rzeczy. Jeźeli masz taką moźliwość, to odinstaluj wszystkie i postąć kolejno:

1. Przeinstaluj DirectX lub zainstaluj nowszą wersję. Niektórzy narzekają na 9.0, jednak ja z nim nie mam problemów.
2. Zainstaluj kolejno następujące kodeki (stosowanie codeck packów, to uśmiercanie komputera):
– DivX 3.11 (niektórzy zamiast niego zalecają 3.22b – ja jednak wolę "alphę");
– DivX 5.1;
– AC3 filter;
– XviD (w necie jest wiele kompilacji tego kodeka, ja polecam ).
3. Czasami potzrebne są jeszcze inne kodeki, zwłaszcza do dźwięku (np. ogg filter).

Po wykonaniu powyźszych czynności powinno być wszystko O.K. Jeźeli okazałoby się, źe problem występuje nadal, to znaczy, źe problem jest powaźniejszy i moźe to oznaczać konieczność przeinstalowania sterowników do karty graficznej albo nawet całego systemu. W kaźdym razie nie źycze Ci tego.
Pawek
Dodano
15.11.2003 23:20:52
własnie jakim programem odpalasz filmy. a jak to cos z programem chyba to uruchom przez zwyklego windowswego to pomaga
pbartek
Dodano
15.11.2003 23:05:56
gieras:
moze masz za slaby sprzet ?
wg mnie jakby miał za słaby sprzęt to by xp nie chodziło, a tak jak mu chodzi xp to i filmy powinny. Podaj więcej szczegółow, jaki masz konfig, jakim programem oddtwarzasz filmy... :roll: :roll:
neo340
Dodano
12.11.2003 22:15:33
moze masz za slaby sprzet ?
gieras
Dodano
12.11.2003 22:10:34
Anonymous
Dodano:
12.11.2003 21:38:34
Komentarzy:
4