problemy z explorerem
Witam. Mam Viste Home Basic, którą dostałem wraz z lapciakiem. Problem polega na tym, że podczas pracy okienka na pasku zadań przesuwają się w lewo pod przycisk 'start' i jak klikam w jedno to otwiera mi sie inne okienko. Znika zegar i ikony w zasobniku są zamazane, albo między nimi robią się duże odstępy. Do tego jak klikam ikony na pulpicie to zaznaczają mi się wszystkie. Nie moge wtedy także rozwinąć menu z PPM. Nie wiem czemu się tak dzieje. Pomaga tylko zamknięcie explorera i uruchomienie go od nowa. Dzieje mi się tak kilka razy dziennie. Czy może mi ktoś wyjaśnić dlaczego tak jest i jak usunąć tę usterkę? Najlepiej bez ponownego instalowania systemu.
A tak nawiasem to podczas pracy często wyskakują komunikaty, że program przestał działać. Dotyczy to najczęściej oprogramowania do czytnika linii papilarnych OmniPass.
Z góry dzięki za pomocne rady.
Pozdro
Odpowiedzi: 8
A czy nie korzystacie w tym samym czasie również z gg? Bo to zdaje się jego wina. Przy uruchomionym gg, dochodzi do przepełnienia bufora i explorer się wysypuje. Bez uruchomionego gg nic takowego mi się nie dzieje.
Też mam ten problem dość często mi się to zdarza. Sprzęt mam dobry, Vista HP x64, wszystkie sterowniky certyfikowane. Po prostu wada systemu :|
problem nie znika po zainstalowaniu tych dwóch ostatnich łatek o których tak głośno
wlasnie mam podobny problem co kolega. Ikony znikaja, przesuwaja sie, a jak nacisne start to widze jedynie puste biale pole. Czy ktos juz poradzil sobie z tym problemem, Windows nowiutenki dopiero laptop kupiony w sklepie z czystym windowsem, zero innych programow, instalowanych dodatkow, a na drugi dzien juz takie problemy. moze jakas rada, bo watpie by komputer z zainstalowanymi sterownikami i nowym zainstalowanym windowsem mial bledy. CHoc trzeba wziac pod uwage ze windows zawsze ma bledy , jednak moze jakas rada odnosnie tego problemu? prosze o pomoc.
Programy, które nie sprawiały problemów na XP na Vista już mogą ;-)
Dodatkowo przeglądnij sobie to: http://www.iexbeta.com/wiki/index.php/Windows_Vista_Software_Compatibility_List
Nie użyłEM żadnych niecertyfikowanych sterowników, ale zdarzyło się, że zainstalowałem program, który nie miał np wydawcy i Vista utrudniała jego instalację. Używałem tych programów na starym kompie z WinXP Pro i sądziłem, że tutaj też muszą działać ponieważ nie darzyło mi się jeszcze, żeby któryś z programów działających na Windowsie nie działał w jego nowszej wersji.
Nie instalowałem dodatkowych sterowników, ponieważ system instalował się już z zainstalowanymi sterownikami i jedynie przeprowadził aktualizację. Spróbuje zrobić tak jak mówisz..
Kopnięty, czy nie, problem pozostaje ;-) Sterowniki masz wszystkie poinstalowane, nie użyłaś żadnych niecertyfikowanych pod Vista? Sprawdź co podgląd zdarzeń na ten temat mówi. Spróbuj także wyszukać rozwiązanie online (moduł Raporty i rozwiązywanie problemów).
nic nie jest podkrecane.
czyli, ze system operacyjny moze byc kopniety?
1. Sprzęt podkręcany?
2. Winą można obarczyć oprogramowanie pewne lub sterowniki do urządzenia.
P.S. Możesz zmienić swój podpis? Proszę... :]
Strona 1 / 1