problemy z explorerem

Witam. Mam Viste Home Basic, którą dostałem wraz z lapciakiem. Problem polega na tym, że podczas pracy okienka na pasku zadań przesuwają się w lewo pod przycisk 'start' i jak klikam w jedno to otwiera mi sie inne okienko. Znika zegar i ikony w zasobniku są zamazane, albo między nimi robią się duże odstępy. Do tego jak klikam ikony na pulpicie to zaznaczają mi się wszystkie. Nie moge wtedy także rozwinąć menu z PPM. Nie wiem czemu się tak dzieje. Pomaga tylko zamknięcie explorera i uruchomienie go od nowa. Dzieje mi się tak kilka razy dziennie. Czy może mi ktoś wyjaśnić dlaczego tak jest i jak usunąć tę usterkę? Najlepiej bez ponownego instalowania systemu. A tak nawiasem to podczas pracy często wyskakują komunikaty, że program przestał działać. Dotyczy to najczęściej oprogramowania do czytnika linii papilarnych OmniPass. Z góry dzięki za pomocne rady. Pozdro

Odpowiedzi: 8

A czy nie korzystacie w tym samym czasie również z gg? Bo to zdaje się jego wina. Przy uruchomionym gg, dochodzi do przepełnienia bufora i explorer się wysypuje. Bez uruchomionego gg nic takowego mi się nie dzieje.
kuki23
Dodano
21.08.2007 20:41:55
Też mam ten problem dość często mi się to zdarza. Sprzęt mam dobry, Vista HP x64, wszystkie sterowniky certyfikowane. Po prostu wada systemu :| problem nie znika po zainstalowaniu tych dwóch ostatnich łatek o których tak głośno
spartakus
Dodano
09.08.2007 19:00:54
wlasnie mam podobny problem co kolega. Ikony znikaja, przesuwaja sie, a jak nacisne start to widze jedynie puste biale pole. Czy ktos juz poradzil sobie z tym problemem, Windows nowiutenki dopiero laptop kupiony w sklepie z czystym windowsem, zero innych programow, instalowanych dodatkow, a na drugi dzien juz takie problemy. moze jakas rada, bo watpie by komputer z zainstalowanymi sterownikami i nowym zainstalowanym windowsem mial bledy. CHoc trzeba wziac pod uwage ze windows zawsze ma bledy , jednak moze jakas rada odnosnie tego problemu? prosze o pomoc.
krzysiekpz
Dodano
06.08.2007 12:03:58
Programy, które nie sprawiały problemów na XP na Vista już mogą ;-) Dodatkowo przeglądnij sobie to: http://www.iexbeta.com/wiki/index.php/Windows_Vista_Software_Compatibility_List
Anathema
Dodano
05.08.2007 12:50:05
Nie użyłEM żadnych niecertyfikowanych sterowników, ale zdarzyło się, że zainstalowałem program, który nie miał np wydawcy i Vista utrudniała jego instalację. Używałem tych programów na starym kompie z WinXP Pro i sądziłem, że tutaj też muszą działać ponieważ nie darzyło mi się jeszcze, żeby któryś z programów działających na Windowsie nie działał w jego nowszej wersji. Nie instalowałem dodatkowych sterowników, ponieważ system instalował się już z zainstalowanymi sterownikami i jedynie przeprowadził aktualizację. Spróbuje zrobić tak jak mówisz..
anusiak
Dodano
05.08.2007 01:34:05
Kopnięty, czy nie, problem pozostaje ;-) Sterowniki masz wszystkie poinstalowane, nie użyłaś żadnych niecertyfikowanych pod Vista? Sprawdź co podgląd zdarzeń na ten temat mówi. Spróbuj także wyszukać rozwiązanie online (moduł Raporty i rozwiązywanie problemów).
Anathema
Dodano
05.08.2007 00:27:26
nic nie jest podkrecane. czyli, ze system operacyjny moze byc kopniety?
anusiak
Dodano
04.08.2007 20:38:56
1. Sprzęt podkręcany? 2. Winą można obarczyć oprogramowanie pewne lub sterowniki do urządzenia. P.S. Możesz zmienić swój podpis? Proszę... :]
Anathema
Dodano
03.08.2007 22:00:41
anusiak
Dodano:
03.08.2007 21:19:23
Komentarzy:
8
Strona 1 / 1