Problemy z dźwiękiem ac97
Mam problem z dzwiekiem. Przy właczaniu jakiegolwiek programu yskakuje błąd, ze nie moge właczyc programu poniewaz nie ma glosu. Ac97 nie dziala, sterowniki można co prawda zainstalować, ale nie działa głos nadal, wpadłem wiec na genialny pomysł sformatowania dysku i tu pojawił się drugi, mam nadzieje że nie większy problem. Instalator Windows nie wykrywa dysku....
Posiadam dysk Sata - Samsung
Prosze o jakakolwiek odpowiedz w tej sprawie
Ps. Dysk działa bez zarzutu (procz tego ze bios i instalotor go ni wykrywaja), tylko martwi mnie ta sytuacja z dzwekiem...
Odpowiedzi: 1
Sprawa dysku - sterowniki do kontrolera trzeba podać instalatorowi podczas instalacji (F6 na początku). Dyskietkę ze sterownikami albo powinieneś mieć w zestawie z płytą główną, albo na CD dołączonym do płyty są albo ze strony producenta płyty ściagnąć trzeba. W dwóch ostatnich przypadkach dyskietkę sam musisz spreparować.
Sprawa głosu - menadżer urządzeń konfilktów nie wskazuje ?? Usługa Windows audio działa ??
Wygląda to tak, menadzer wykazuje bład (kod 10) ale nie patrafi tego rozwiązać, a sterowniki instaluje, a głosu nadal nie ma, a w menadzerze przy AC97 jest żołty wykrzyknik cały czas....<br />
A sterowniki to dobre instalujesz ?? Powędruj na stronke producenta płyty i sprawdź czy nie ma nowszych do ściągnięcia i je próbuj instalować. Próbowałeś ręcznie zaaplikować te sterowniki (pokazując ścieżkę do plików sterownika) ?? <br />
Tak, najpierw instalowałem stare z płyty, ale nie działały, więc wszedłem na strone producenta i ściągnełem najnowsze, ale niestety jest ten sam problem...<br />
Masz na bank AC97 ? Jaki chipset ? SiS ? Nvidia ? Intel ? etc...
Nvidia
Jesli w menedzerze urzadzen pokazuje sie blad, masz niewlasciwe sterowniki. Sterowniki do plyty glownej instalowales ?
Tak, ale nadal nic się nie dzieje :(<br />