Problemy z drukarką
Chciałbym prosić Was o pomoc w sprawie mojej drukarki. Na początku wszystko było OK. Jednak po jakimś czasie zrobiłem format dysku. Zainstalowałem ponownie Windows`a (XP Home Edition z dodatkiem Service Pack 2) podłączyłem drukarkę pod port USB i... nic. Nie wykryło żadnego nowego sprzętu. Sprawdziłem wszystkie połączenia kablowe itp, zrestartowałem PC i nadal to samo. Zainstalowałem więc najnowsze sterowniki do płyty głównej. Pomogło, Windows wykrył nowy sprzęt. Włożyłem więc sterowniki do drukarki, odpaliłem setup i wtedy ukazał się błąd, że instalacja sterownikow jest nie możliwa, gdyż nie odnaleziono drukarki. W Sprzęcie widocznie widnieje nowy sprzęt, ale sterowniki za chiny nie chcą się zaisntalować. Co mam robić? Proszę o pomoc.
Odpowiedzi: 2
Jeśli w menedżerze urządzeń masz nieznane sprzęt w właściwościach zaznacz dodaj sterowniki z dysku.
lub usoń nieznane po restarcie kom. powinien wykryć drukarkę.
drukarka powinna być włączona
Kliknij na start później uruchom i wpisz tą komendę ( net start spooler ) i wtedy zainstaluj sterowniki. Powinno zadziałać
-
Niestety nie pomogło.
-
<DIV>Nie będę nawet zgadywął jaki to model, ale ..... jesteś pewien, że kolejność działań - podłączenie drukarki i wrganie sterownika - była prawidłowa?</DIV> <DIV>Czasem należy instalację odwrotnie przeprowadzać - najpierw sterownik, a potem sprzęt dopiero.</DIV> <DIV>Upewnij się na wszelki wypadek w manualu drukarki.</DIV>
-
Model to Lexmark X1170. Jestem pewien wykonywanych czynności, gdyż nie pierwszy raz instaluję sterowniki do tego sprzętu. Samych sterowników nie da się zainstalować, ponieważ jak już pisałem wyskakuje okienko, że nie wykryto drukarki i instalacja jest nie możliwa.