Problemy z drukarką

Witam,

Chciałbym prosić Was o pomoc w sprawie mojej drukarki. Na początku wszystko było OK. Jednak po jakimś czasie zrobiłem format dysku. Zainstalowałem ponownie Windows`a (XP Home Edition z dodatkiem Service Pack 2) podłączyłem drukarkę pod port USB i... nic. Nie wykryło żadnego nowego sprzętu. Sprawdziłem wszystkie połączenia kablowe itp, zrestartowałem PC i nadal to samo. Zainstalowałem więc najnowsze sterowniki do płyty głównej. Pomogło, Windows wykrył nowy sprzęt. Włożyłem więc sterowniki do drukarki, odpaliłem setup i wtedy ukazał się błąd, że instalacja sterownikow jest nie możliwa, gdyż nie odnaleziono drukarki. W Sprzęcie widocznie widnieje nowy sprzęt, ale sterowniki za chiny nie chcą się zaisntalować. Co mam robić? Proszę o pomoc.

Odpowiedzi: 2

Jeśli w menedżerze urządzeń  masz  nieznane sprzęt w właściwościach  zaznacz dodaj sterowniki   z dysku.

lub  usoń nieznane po restarcie kom. powinien wykryć drukarkę.

drukarka powinna być włączona

mysz 1
Dodano
07.06.2006 18:22:33

Kliknij na start później uruchom i wpisz tą komendę ( net start spooler ) i wtedy zainstaluj sterowniki. Powinno zadziałać

sligu
Dodano
06.06.2006 02:31:27
  • Tomi323 06.06.2006 12:28:07

Niestety nie pomogło.

• Rebe 06.06.2006 13:02:49

<DIV>Nie będę nawet zgadywął jaki to model, ale ..... jesteś pewien, że kolejność działań - podłączenie drukarki i wrganie sterownika - była prawidłowa?</DIV> <DIV>Czasem należy instalację odwrotnie przeprowadzać - najpierw sterownik, a potem sprzęt dopiero.</DIV> <DIV>Upewnij się na wszelki wypadek w manualu drukarki.</DIV>

• Tomi323 06.06.2006 15:40:30

Model to Lexmark X1170. Jestem pewien wykonywanych czynności, gdyż nie pierwszy raz instaluję sterowniki do tego sprzętu. Samych sterownik&#243;w nie da się zainstalować, ponieważ jak już pisałem wyskakuje okienko, że nie wykryto drukarki i instalacja jest nie możliwa.

Tomi323
Dodano:
05.06.2006 21:42:14
Komentarzy:
2
Strona 1 / 1