problemy z cd–rom i nagrywarka :(((((

Witam
mam problemy z cd–rom i nagrywarka a wiec nie czytaja mi wypalonych plyt z filmami :( a kiedys czytaly. Objaw jest taki ze po wlozeniu plyty do napedu i wybraniu programu do odtwarzania slychac jak naped sie rozpedza a po chwili milknie i tak caly czas.[/b]

Odpowiedzi: 15

co powiecie na to ze u mnie na drugim systemie tzn Linux Slack plytki niektore z uszkodzonych dzialaja.
Jay_Man
Dodano
16.02.2005 14:15:07
Moźesz się rozejrzeć tu:
http://www.cdrinfo.pl/software/strona.php?page=Utils–Diagnostyka – jeźeli to nośniki.
Rebe
Dodano
16.02.2005 13:35:41
kombinowalem rowniez z kodekami oraz innym napedem. Zmiana kodekow i naped DVD odczytywaly plyty ale dopiero po chwili i tylko za pomoca DivX Player ale nie mozna bylo np. przewijac filmu. Ma ktos jakis pomysl ??? Da rade odzyskac filmy ??? bo jest ich 31 :(
Jay_Man
Dodano
16.02.2005 13:24:44
xplod:
Człowiek uczy sie całe źycie...

...A potem i tak umiera głupi :mrgreen:
Mrówek
Dodano
16.02.2005 13:09:14
xplod
Dodano
16.02.2005 13:08:01
xplod
Dodano
16.02.2005 13:08:01
xplod:
Ukey:
Ale moze gdzies kolo plyt byl magnes lub glosnik mi tak padly Platiniumy.

to plyty cd moźna rozmagnesować?
Zaiste, rozniste sa te wynalazki na swiecie ale dobrzez ze forum funkcjonuje i czlowiek w tych nowinkach taki oblatany pozniej. Wot tiechnika :mrgreen: .
EL NINO
Dodano
16.02.2005 13:04:30
Ukey:
Ale moze gdzies kolo plyt byl magnes lub glosnik mi tak padly Platiniumy.

to plyty cd moźna rozmagnesować?
xplod
Dodano
16.02.2005 12:57:23
Nie podpisywanie jesli to byl marker do plyt to raczej nie to. Ale moze gdzies kolo plyt byl magnes lub glosnik mi tak padly Platiniumy. Lub jesli to nie to przenies sie na leprze drozsze plyty. Filmy muze powinno sie chyba nagrywac na drogich i bardzo borbrych plytach. Tak jak i inne dane kture sa dlanas bardzo istotne. Plyty CD maja juz troszke latek od wynalezienia 1 ale niesa nadal doskonale. Tak jak plyty DVD niestety. Chyba dane najlep[iej przenosic na kartach pamieci ale to juz kosztuje i tez padaja czasami :(
Ukey
Dodano
16.02.2005 12:48:15
o sprawdzeniu wszystkich moich plyt czy sie odpalaja zauwazylem ze plytki wypalone na nosniku CORE dzialaja bez zarzutu, natomiast wszystkie niedzialajace sa na nosniku EMTEC 700MB 48x Sam juz nie wiem dlaczego sie tak dzieje. Sprawdzilem jedna z niedzialajacych programem scandiskiem w CDSpeed test powierzchni wychodzi 34 % dobrych, 57% uszkodzonych a reszta nieczytelne. Zastanawiam sie jak sie to moglo stac ze jest taki wynik, chodzily mi normalnie bez zarzutu ( Mysle tez czy to nie przez podpisywanie plyt markerem Prosze o rade i POMOC
Jay_Man
Dodano
16.02.2005 12:42:46
Zobacz czy te niektóre płyty z filmami pójdą na innym kompie.

Sprawdz w menadzeźe urządzeń czy wszystko gra z napędami i dyskami.

Moźe to wina kodeków.

Wrzuć i poczytaj.

Nieprawidłowa funkcja MS–DOS
http://www.google.pl/advanced_search?hl=pl

Wrzuć problem tu.

http://forum.cdrinfo.pl/forumdisplay.php?f=2
JNJN
Dodano
15.02.2005 16:38:24
nawet jesli chce skopiowac plyte wyskakuje komunikat bledu:
"Błąd kopiowania pliku lub folderu. Nie moźna skopiowac : Hackers_2_–_Operation Takedow english: Nieprawidłowa funkcja MS–DOS. Dodam jeszcze ze plyty np z danymi, muzyka czy grami czyta i cdrom i cdrw ale niektorych filmow nie czytaja, plyty nie sa porysowane czy cos w tym stylu. Byly odtwarzane normalnie a teraz KLOPS :(
Jay_Man
Dodano
15.02.2005 14:21:41
Plyty nie sa puste. Jak juz mowilem normalnie kiedys ogladalem filmy bezposrednio odtwarzane z plyty na cdrom
cd rom LGX52 GCR–8520B
CD–RW LG 52X24X52X GCE–8522B
Jay_Man
Dodano
15.02.2005 13:24:55
Tzn ten dzwiek idzie tak : Rozpedza sie plyta pomysli glosno i zwalnia. i tak w kulko. Mam tak z moim ukochanm LG 32x niestety albo plyta jest pusta albo uszkodzone napedy (oby dwa na raz :roll: ) Nagraj cos u kumpla (najlepiej filmy) i zobacz czy odczyta moze poprostu cos sie z nagrywarka Tobie skopalo. Acz kolwiek nagrywarki sie nie psuja az tak czesto jeszcze tylko podaj modele tych napedow
Ukey
Dodano
15.02.2005 10:58:21
A moźe zobacz czy na wypalonych płytach są jakieś dane,bo moźe pusto.

Zmień nośniki CDR na firmowe.

Zmniejsz prędkośc nagrywania.

Sprawdz CDROM i nagryware,wyczyść je.

Poczytaj.

http://forum.cdrinfo.pl/forumdisplay.php?f=2
JNJN
Dodano
15.02.2005 09:55:35
Jay_Man
Dodano:
15.02.2005 00:03:36
Komentarzy: