[problem(y)] Winxp, sp1, FAT32 ...

Posiadam:
Winxp + sp1 na FAT32. Duron 1600 płycie z chipsetem VIA, 256 SDRAM (1 bank, 2,3,4–wolne), GF4 MX 440 64MB (4x), Baracuda 40GB. Isdn (dialog) 128 kbps.
DirectX 8.1, Norton Internet Security, Norton Antyvirus, antydialer TP, gg 6.0

Problem(y):
1. Brak ikony podczerwieni w trayu.
2. Błędy w połączeniu się z multiplayem w THPS3
3. Błąd photoshopa
4. Skype

Opis(y):
ad 1. Nie mam ikony podczerwieni w trayu, mimo, źe jest ona włączona w panelu sterowania. Myślałem źe to poprzedni system plików jest przyczyną (NTFS), lecz po zmianie na FAT32 dalej jest to samo. W msconfig nie ma źadnego wpisu, po reinstalce systemu nie pojawia się ikonka. W biosie podczerwień jest włączona, baa nawet w menadźerze urządzeń jest wykryta! A ikonki niet :( Bez ikonki uźywanie IrDA jest praktycznie nie moźliwe, chyba źe macie jakiś dodatkowy soft :P

ad2. Mam problem z zagraniem przez sieć w THPS3. Problem jest następujący: Gra w trybie single chodzi normalnie, nic się nie wyłącza, piknie cacy. Natomiast problem powstaje po wciśnięciu przycisku multiplayer. Wybieram internet – wchodzi do menu multiplaya i po ok.1 sekundzie po klinięciu internet gra się wyłącza. Wyłączyłem na czas grania Norton Internet Security – nie pomogło, NAV – teź nic. Bezpośrednio po reinstalce systemu – nic.

ad3. Problem w Photoshopie 6. Był juź on poruszany na tym forum, szukałem ale topic został usunięty, gdyź przez jakiś czas wszystko było good :P. Problem jest następujący: Photoshop włącza się normalnie, tyle źe potem juź jest gorzej. Gdy próbuję wybrać jakąkolwiek opcję (Plik–>nowy, Plik–>Zakończ, cokolwiek) to wyskakuje mi błąd: Nie moźna wykonać polecenia poniewaź wystąpił błąd programu. Program moźna wyłączyć jedynie poprzez kliknięcie paska słuźącego do przesuwania okienka z narzędziami (zaznaczenie, pędzel, wiadro). Reinstalacja, zmiana systemu plików – nic nie pomogło.

ad4. Skype. To juź chyba najmniejszy z błędów. Mianowicie, po ok. 5 minutach rozmowy następują zakłucenia, które prowadzą do tego, źe nie słyszę rozmówcy, natomiast on mnie w dalszym ciągu słyszy. Uźywam Skypy Beta 0.96.0.3

Reinstalowałem system, wywalałem i zakładałem partycje na nowo i nic :(.

Odpowiedzi proszę zamieszczać wg. następującego schematu: 1)....... 2)......... .

Troszkę się rozpisałem :P Dzięki za pomoc.

–––––––
Pozdr :P

Odpowiedzi: 0

pawlik13
Dodano:
21.02.2004 14:09:41
Komentarzy:
0
Strona 0 / 0