Problemy przy wyłączaniu.
Witam wszystkich.Mam mały problem z kompem.Mianowicie po wyłączeniu systemu zielona dioda kontolna na przodzie panelu nie wyłancza się i nie bardzo wiem dlaczego.Po całkowitym wyłączeniu z prądu i ponownym właczeniu sytuacja się powtarza.Czy jest ktoś kto mógłby mi wyjaśnić co jest tego przyczyą.Z góry dzięki.
Odpowiedzi: 5
hm... Sprawdz Panel sterowania :arrow: system :arrow: sprzęt :arrow: Menadzer urządzeń
Menu :arrow: Widok Pokaź ukryte urządzenia i sprawdz czy w Sterowniki nie zgodne z Plugi and Play znajduje sie ASPI
Menu :arrow: Widok Pokaź ukryte urządzenia i sprawdz czy w Sterowniki nie zgodne z Plugi and Play znajduje sie ASPI
Komputer mam na pewno wyłączony całkowicie a dioda nie gaśnie.Miałem ostatno problem bo włoźyłem kosc pamięci ram 512 do wejścia na 256.Na szczęście w pore wyłączyłem komputer.Zrestartowałem biosa źeby wykluczyć opcje złych ustawień,wiatraczki krecą sie wszystkie a dioda dalej się nie wyłancza.Płyta bynajmnmie z zewnątrz wygląda na nienaruszoną i wszystko inne chodzi bez zarzutu.Więc dalej nie wiem co moźe być przyczyną.Prosze o pomocne info na ten temat za co z góry dziękuje.
Sprawdzę płyte główna i zrestaruje biosa.Wielkie dzięki za pomoc.Pozdrawiam
Moze zamiast wyloncz klikasz stan wstrzymania:?: Wiem ze to glupie ale moze to jakis wirus cos pomieszal. Lub np w biosie cos sie pokopalo :?: Zrestartuj biosa
To juź moźe być walnięta płyta główna albo zasilacz ze wskazaniem na to pierwsze. Sprawdź, czy oprócz rzeczonej diody, nie kręcą się przypadkiem któreś wiatraczki, gdyź te objawy często występują razem.
Strona 1 / 1