Problemy po usunieciu wirusow!
Witam,
moj problem wyglada nastepujaco:
Po usunieciu virosow z mojego komputera (log ponizej), po restarcie zaczely wyskakiwac mi bledy.Nie moge np. zainstalowa WMP10, bo plik setup_wm.exe potrzebuje pliku gdiplus.dll, kotrego nie ma.Nie moge zrobic windows update, bo zawsze wyskuje blad.Niby skasowalem jakis winupdate.exe, co jest widoczne w logu, ale wyczytalem gdzie, ze to virus przyjmuje taka nazwe.
Prosze o pomoc!
moj problem wyglada nastepujaco:
Po usunieciu virosow z mojego komputera (log ponizej), po restarcie zaczely wyskakiwac mi bledy.Nie moge np. zainstalowa WMP10, bo plik setup_wm.exe potrzebuje pliku gdiplus.dll, kotrego nie ma.Nie moge zrobic windows update, bo zawsze wyskuje blad.Niby skasowalem jakis winupdate.exe, co jest widoczne w logu, ale wyczytalem gdzie, ze to virus przyjmuje taka nazwe.
Prosze o pomoc!
log:C:WINDOWSsystem32jsqvcfgql.exe – Win32/Rbot.BPV trojan – deleted
C:WINDOWSsystem32msreg32.exe – probably unknown NewHeur_PE virus [7] – deleted (after the next restart) [2]
C:WINDOWSsystem32 tsf.exe – probably unknown NewHeur_PE virus [7] – deleted (after the next restart) [2]
C:WINDOWSsystem32TFTP3464 – Win32/Rbot.BPL trojan – deleted
C:WINDOWSsystem32TFTP4124 – Win32/Rbot.BPL trojan – deleted
C:WINDOWSsystem32winupdate.exe – Win32/Rbot.BPL trojan – deleted
C:WINDOWSsystem32configsystemprofileUstawienia lokalneTemporary Internet FilesContent.IE5KHMZOPUFkkq3[1].gif – probably unknown NewHeur_PE virus [7] – deleted
Odpowiedzi: 3
To albo załatw płytke z odpowiednim XP,XP z SP1,XP z SP2,albo ręczna robota i uzupełnij pliki systemowe.
Polecenie expand.
Poczytaj.
http://www.searchengines.pl/phpbb203/index.php?showtopic=14270
Lub z poziomu XP np Total Commander wyszukaj z płytki XP pliki i doinstaluj do systemurestart i zobacz.
Ewentualnie net i znajdziesz dany plik.
Pamiętaj o odpowiedniej wersji pliku.
Polecenie expand.
Poczytaj.
http://www.searchengines.pl/phpbb203/index.php?showtopic=14270
Lub z poziomu XP np Total Commander wyszukaj z płytki XP pliki i doinstaluj do systemurestart i zobacz.
Ewentualnie net i znajdziesz dany plik.
Pamiętaj o odpowiedniej wersji pliku.
MarcinX:.
Jeźeli system jest czysty to naprawa systemu z płytki.
Gdy chce to zrobic, to wyskakuje komunikat, ze ver. xp na plytce jest starsza niz ta na komputerze i shit :/
Daj pełny log HJ.
W systemie moźe siedzieć jakieś robactwo lub zostały uszkodzone pliki Win lub wpisy rejestru.
W systemie moźe siedzieć jakieś robactwo lub zostały uszkodzone pliki Win lub wpisy rejestru.
Strona 1 / 1