problemy–Athlon XP 2600+

Witam.
Mam procka jak w temacie, na plycie Asusa A7N8X2.0 Deluxe, 512 ramu. I kiedy odtwarzam mp3, to w wykorzystaniu procka (Ctrl+Alt+Del) pokazuje mi 100% i troche mi sie czasami przycina, tak samo np kiedy mam wlaczony DC++ i gram sobie w cos, to gierka sie przycina, a gdy wylacze DC++ jest ok... Czyzby Winamp i DC++ wykorzystywaly tyle procka??? Moze idzie rozdzielic jakoś to uźycie procesora???Prosilbym o jakas rade!
Pozdrawiam

Odpowiedzi: 7

Mam identyczną płytę i procesor jak Ty, ramu teź mam tyle samo, i u mnie urzycie procesora gdy ściągam kazą, słycham muzyki z winampa5.01 i oglądam tą stronę wynosi nie więcej niź 2%, chociaź głownie 0%. Moze spróbuj sobie zainstalować nowsze sterowniki do płyty głównej, mi to pomogło w grach które niewiadomo dla czego przycinały. Pozdrawiam!
Anonymous
Dodano
06.02.2004 13:50:14
przeskanuj system antyvirusem – bo jest taki robak (w tej chwili nie pamiętam jaki) który powoduje takie objawy o których mówisz
The_judge
Dodano
06.02.2004 09:17:08
Sprawdź jakie procesy uruchamiają Ci się łacznie z DC i Winampem – mi to wygląda na "obcych" podpiętych do tych aplikacji.
Rebe
Dodano
06.02.2004 08:07:28
kulAz:
Dziekuje za pomoc...
Mam wersje Winampa 5.01...
pozdrawiam!!!!

U mnie wykorzystanie proca podczas pracy Winampa 5.01 nie przekracza 10%... Tak samo podczas oglądania filmów itp. Coś masz nie tak...
Pawek
Dodano
05.02.2004 23:09:39
Dziekuje za pomoc...
Mam wersje Winampa 5.01...
pozdrawiam!!!!
Anonymous
Dodano
05.02.2004 23:07:01
Niewinnie jaki winamp zapytam. Bo jak 3 to problemem moźe być. Stabilny nie był on zbyt.
Pozdrawiam.
Yoda
Dodano
05.02.2004 22:53:21
Co do Winampa to dziwne. Moźe spróbuj go przeinstalować i dobrze skonfigurować. Jeśli to nie pomoźe, to skorzystaj z innego playera, np. Foobara albo Sonique – są mniej pamięcio– i procoźerne niź Winamp.

Co do programów P2P to juź mnie mniej dziwi przycinanie, gdy są uruchomone. One faktycznie spoźywają sporą część RAMU i mocy procesora.

Co do pytania o podział to jest takie coś – jednak ja radziłbym z tą opcją ostroźnie. Wciśnij ctrl+alt+del, przejdź na zakładke procesy, kliknij prawymna proces, który chcesz, aby miał większy priorytet i mu go przydziel. Jednocześnie moźesz obnizyć priorytet programowi P2P dla pewności. Jednak powtarzam – ostroźnie z priorytetami – zbytnia zabawa z nimi moźe doprowadać do destabilizacji systemu i konieczności jego ponownego rozruchu.
Pawek
Dodano
05.02.2004 22:44:32
Anonymous
Dodano:
05.02.2004 22:35:46
Komentarzy:
7
Strona 1 / 1