Problemik hasło udostępniania z 98 na XP

Witam, po raz pierwszy pisze na tym forum wiec sie najpierw przywitam :wink:

A przechodzac do rzeczy czyli do prosby o rozwiazanie mojego problemu, mianowicie z jednego kompa(win98) mam udostepniony katalog(nadane ma dwa hasla, jedno do odczytu a drugie do prelnej kontroli) no i w xp otwierajac ten katalog wpisalem haslo (niechcacy) do odczytu i zaznaczylem zeby pamietal i mam teraz problem bo nie wiem jak zrobic zeby miec pelna kontrole, bo nie moe juz wpisac tego drugiego hasla :(. Co zrobic z tym fantem? Szukalem na forum ale jakos nie znalazlem takiego watku. help meee

Odpowiedzi: 16

:lol: no nie napisalem rzeczywiscie :–] ale tym poleceniem ze wskazaniem konkretnego miejsca do kasowania to nie dziala niestety
Drelik
Dodano
19.01.2006 08:05:32
Chce usunac wszystkie :wink: .
Nie gadales nic o tym, ze masz wiecej polaczen. Albo wiec kontynuuj i pozniej przywrocisz pozostale, albo sprobuj jeszcze:
net use \\tamten_komp\folder /delete
EL NINO
Dodano
19.01.2006 01:17:20
Nie gadales nic o tym, ze masz wiecej polaczen. Albo wiec kontynuuj i pozniej przywrocisz pozostale, albo sprobuj jeszcze:
EL NINO
Dodano
EL NINO
Dodano
ok zrobilem tak i wyskoczyla mi lista moich dyskow seciowych i co? i pyta sie czy kontynuowac, ale nie wiem co on chce kontynuowac?
Drelik
Dodano
18.01.2006 14:08:22
Sprobuj w takim razie net use * /delete
EL NINO
Dodano
18.01.2006 13:59:32
hmm wypisuje mi ze zostalo uzyte polecenie o sprzecznych przelacznikach, cokolwiek to znaczy
Drelik
Dodano
18.01.2006 13:49:15
W takim razie najpierw z Uruchom walnij komende:
net use x: \\tamten_komp\folder /delete
–gdzie x: to literka pod ktora masz zmapowany folder
EL NINO
Dodano
18.01.2006 13:38:28
W takim razie najpierw z Uruchom walnij komende:
net use x: \\tamten_komp\folder /delete
–gdzie x: to literka pod ktora masz zmapowany folder
EL NINO
Dodano
18.01.2006 13:38:28
no zrobilem tak EL NINO i kurcze niby sie otworzyl ten folder ale na takich samych prawach co wczesniej czyli bez pelnej kontroli. Chcac cos sprawdzic zobaczylem co sie stanie wpisujac w tym miejscu co mowiles, haslo zupelnie przypadkowe (np:abagahajaj) i co tez otworzyl mimo ze takiego hasla nie ustawialem wcale, wklepalem tylko byle jakie literki. :roll: ciekawe co?
Drelik
Dodano
18.01.2006 13:23:01
Drelik, kliknij na "Mapuj dysk sieciowy", wpisz co tam chcesz w okienka i nacisnij "Polacz uzywajac innej nazwy uzytkownika". W kolejnym oknie podasz nowe haslo.
EL NINO
Dodano
18.01.2006 13:12:52
dobra juz sobie poradzilem troche inaczej, przypomnialem sobie ze mam zainstalowany na tamtym kompie RealVnc, polaczylem sie zdalnie z tamtym kompem i wwrzucilem tam co chcialem. Dzieki wszystkim za probe rozwiazania problemu i zapraszam do kolejnych pomyslow bo VNC to polowiczne rozwiazanie i pozdrawiam wszystkich niedowiarkow i tworzacych teorie wlamu na czyjegos kompa :–]
Drelik
Dodano
18.01.2006 13:06:31
heheh haslo napewno nie jest zmienione, to wiem, a pozatym nie chodzi mi o jakies wlamianie bo po co mialbym sie wlamywac do swojego drugiego kompa (tego nie powiedzialem:)) poprostu nie mam do niego teraz dostepu (nie bede sie teraz wdawal w szczegoly dlaczego, bo to dluga historia). Jezeli ktos nie wierzy w to ze nie planuje wlamu to moze go przekona to ze ja nie chce sposobu na wtargniecie do tego kompa tylko potrzebuje sposobu na mozliwosc wpisania jeszcze raz hasla dobrego!! tylko i wylacznie o to chcodzi, o mozliwosc ponownego zalogowania sie do tego udostepnionego katalogu, bo na razie mam go do odczytu:–/ a chce wpisac haslo do pelnej kontroli (ktore znam!!).
Myslalem o tym ze moze cos trzeba zmienic w narzedziach administracyjnych, tylko gdzie? i jak? i co?
Drelik
Dodano
18.01.2006 12:00:38
[quote="Drelik"]no tez tak sobie wymyslilem ale sek w tym ze nie mam takiej mozliwosci bo to nie moj komp(98):( jakies inne opcje nie wchodz w gre??[/quotea propos powyźszego weź pod uwagę, źe ktoś mógł zmienić hasło, bo mu coś nie pasiło. A o włamy na kompa nie pytaj na tym forum, bo i tak Ci nikt nie podpowie, źe tak z góry uprzedzę.
Endrju
Dodano
18.01.2006 11:38:58
no tez tak sobie wymyslilem ale sek w tym ze nie mam takiej mozliwosci bo to nie moj komp(98):( jakies inne opcje nie wchodz w gre??
Drelik
Dodano
18.01.2006 11:02:17
zdjąć hasło na kompie w98 i załoźyć nowe hasła
Endrju
Dodano
18.01.2006 10:58:00
Drelik
Dodano:
18.01.2006 10:35:08
Komentarzy:
16