PROBLEMA się zrobiła!
Coś mi sie komp wczoraj z buntował i nie chce się łączyć z internetem przez komunikatory (np.Tlen, GG). Do wczoraj było dobrze ale dodam źe wczoraj teź zainstalowałem kartę sieciową moźe to ona coś pozmieniała. Pewnie są jakieś ustawienia w kompie źeby mógł sie łączyć za pomocą komunikatorów a nie tylko za pomocą IE czy OE. Po drugie, to net meeting tez nie chce mi się łączyć z netem!
Odpowiedzi: 11
czy w Zone Alarm moźna odblokować porty? Jeśli tak to gdzie?
ale to JA udostępniam swój internet braciakowi (mam SDI). Jesteśmy połączeni kabelkiem który wychodzi z mojej karty sieciowej do jego karty... :D
ale to JA udostępniam swój internet braciakowi (mam SDI). Jesteśmy połączeni kabelkiem który wychodzi z mojej karty sieciowej do jego karty... :D
Najprawdopodobniej masz zablokowane porty na firewallu na te komumikatory skontaktuj się z administratorem tej sieci :)
Ja jestem połączony tylko przez sieć z moim braciakiem. Jest nas tylko dwóch. Mam SDI.
tak czysto teoretycznie to moze Ci proxy odpalili a masz automatyczne wykrywanie ustawien w przegladarce (nie wiem czy np gg korzysta z ustawien explorera?) tylko ze net meeting by wtedy dzialal.. albo inaczej, moze padlo proxy?
wnioskuje ze skoro masz k. sieciowa to moze masz polaczenie z internetem przez siec osiedlowa i moze firewall nie przepuszcza informacji przez porty ktore obsluguja owe komunikatory....
to nic nie daje!Mam tak ustawione cały czas. Ale kojarzę źe gdzieś jest taka opcja "zezwalaj programom na uźywanie tego połączenia" czy coś w tym stylu...tylko nie wiem czy to to?
Skoro mówisz źe masz kartę sieciową, to sądzę, źe masz stałe łącze.
Nie wiem czy to coś pomoźe, ale ustaw w gg w połączeniach "połączenie stałe np. lan"
Nie wiem czy to coś pomoźe, ale ustaw w gg w połączeniach "połączenie stałe np. lan"
Strona 1 / 1