problem
podłączyłem kabel do portu com1, i do niego tez komórke, dlaczego nie chce sie łączyć komp z komura??mam xp.
Odpowiedzi: 9
Andrew Golota:ale ja koźystam z windowsa xp, i ew. longhorna, na longhornie jak i na xpku komurka nie łączy się przez port com1, a na dodatek w biosie przy portach com pisze : n/a czyli nie mozna ustalić wartości i niewiem dlaczego tak sie dzieje
Zresetuj bios na default – wyjmij baterię na 30 minut,sprawdź jej napięcie ma mieć powyźej 3V i ustaw w biosie datę i godzinę i tylko co trzeba.
Sprawdź porty COM1 i COM2 mają być ustawione na auto lub enabled.
Zapisz bios i start,system zainstaluje stery do COM.sprawdź w menadzeźe urządzeń jak się porty zainstalowały i czy działają prawidłowo,restart kompa.
Jak dalej to samo moźliwe źe porty COM uszkodzone.
Podłącz kabel do coma i zainstaluj do niego stery.
I teraz podłącz komórkę i wgraj potrzebne oprogramowanie.
Jak dalej to samo,to albo kabel uszkodzony lub nie ten lub coś z komórą lub oprogramowaniem.
Więc cały komplet sprawdź na innym kompie.
Jak dalej to samo,wymień kabel na oryginał lub zastosuj kabel USB,irde,bluetooth.
ale ja koźystam z windowsa xp, i ew. longhorna, na longhornie jak i na xpku komurka nie łączy się przez port com1, a na dodatek w biosie przy portach com pisze : n/a czyli nie mozna ustalić wartości i niewiem dlaczego tak sie dzieje
A fixy dla com pod w2k/xp sprawdzałeś ?
Nie pytaj jak się odkładnie nazywają, bo nie pamiętam – musisz sam poszukać.
Wiem jednak, źe część oprogramowań dotyczących komunikacji poprzez comy wymagała dogrania patchy do systemów NT, bo poprawnie pracowała tylko w w9x/ME.
Nie pytaj jak się odkładnie nazywają, bo nie pamiętam – musisz sam poszukać.
Wiem jednak, źe część oprogramowań dotyczących komunikacji poprzez comy wymagała dogrania patchy do systemów NT, bo poprawnie pracowała tylko w w9x/ME.
właśnie mam orginalny soft do simensa, pobrany ze stronki siemensa
nieAndrew Golota:
a co do reszty : mam simensa c55, mam soft wgrany ale nie chce sie łączyć przez port com1, rozumiecie to czy nie , i niewiem dlkaczego
wejdz na jakas strone o tematyce zwiazanej z siemensem i sciagnij orginalny soft, przeczytaj opis/instrukcje i powinno byc wszystko jasne
idub:Aby winda Xp komunikowała się z telem potrzebujesz: http://termit.uwm.edu.pl/~golden/light/userport.rar
jak ten program skonfigurować??
a co do reszty : mam simensa c55, mam soft wgrany ale nie chce sie łączyć przez port com1, rozumiecie to czy nie, i niewiem dlkaczego
Andrew Golota:podłączyłem kabel do portu com1, i do niego tez komórke, dlaczego nie chce sie łączyć komp z komura??mam xp.
zeby ci sie chciało napisać jaki to telefon!!
Moźe TP SA..???:D :D :D :D
A do tego aby sie komórka łaczyła przez kabel z kompem trzeba soft . Zaazwyczaj do kazdej komórki (marki jest inny) Instalujesz soft podłączasz komore i instalujesz zdjecie ukochanej jezeli taka posiadasz.!! Wzglednie inną fotkę!!
Ja mam komore siemensa (mam tam króliki !!! ) i do tej komory trzeba teź było soft pobrać inaczej nie da rady nawet pod xp–kiem!!
POzdro
Aby winda Xp komunikowała się z telem potrzebujesz: http://termit.uwm.edu.pl/~golden/light/userport.rar
+A com włączony w BIOS–ie?
A com skonfigurowany w systemie?
a jak mam w systemie skonfigurowac??
A oprogramowanie do komunikacji wgrane?
A kabel sprawny?
tak
Strona 1 / 1