Problem!

Mam taki dziwny problem z dyskiem, podczas uruchamiania sie systemu zawiesza mi sie prawie za kazdym razem komputer. Slychac wtedy taki dziwny odglos jakby cos sie dzialo z dyskiem(tak jakby zaczal krecic a potem krotki swist, a potem zwiocha).
Restart nic nie pomaga, dopiero jak go wyłącze i na nowo włącze czasami sie uruchamia. Zawiesza się tez podczas pracy ale tylko wtedy jak cos sciagam na partycje sytemowa, lub wkladam dyskietke badz uruchamiam cd. Wyczytałem ze moze to byc problem wlasnie z dyskiem (bad–sektory), badz nawet walniety zasilacz. Jak moglbym to sprawdzic i czy to rzeczywiscie jest to?
Poradzcie cos?
Zgóry wielkie dzieki :)

Odpowiedzi: 7

Dzieki! źle wpisywałem nazwe :wink: Sciągne sobie i sprawdze :D
blanton
Dodano
10.11.2005 14:34:59
blanton:
dysk mam segeata 40GB
(...)
Jaka jest strona producent tego dysku bo nie moge znalezc? :roll:
Nie "segeata" a "seagate", no i strona to chyba bedzie seagate.com :wink: .
EL NINO
Dodano
09.11.2005 21:14:50
blanton:
a czy moźe to być awaria zasilacza?

Raczej wygląda na uszkodzenie dysku. Mało prawdopodobne by był to zasilacz – bo wtedy byś miał problemy z kaźdym podzespołem komputera.
evil44
Dodano
09.11.2005 20:15:28
No bez przesady!

A www.seagate.com to ci w Google nie podaje na pierwszym miejscu?!
Anathema
Dodano
09.11.2005 17:10:44
dysk mam segeata 40GB, niestety gwarancja skończyła się 2 lata temu :( Przeskanuje dysk i zobacze, a czy moźe to być awaria zasilacza?

Jaka jest strona producent tego dysku bo nie moge znalezc? :roll:
blanton
Dodano
09.11.2005 16:05:56
...a gdy wykryje uszkodzenia, to jeśli na gwarancji to do sklepu, a jak po – to spróbuj np. HDD Regeneratorem lub czymś o podobnym działaniu.
Endrju
Dodano
08.11.2005 23:04:08
Jaki to dysk? Ściągnij ze stronki producenta programik do testowania dysku. Większość producentów udostępnia cos takiego dla swoich dysków. Zwykle są to programiki, które "tworzą" specjalne dyskietki startowe. Wystarczy tylko uruchomić komputer z takiej dyskietki – i wykonać testy.
evil44
Dodano
08.11.2005 20:39:27
blanton
Dodano:
08.11.2005 19:37:38
Komentarzy:
7
Strona 1 / 1