Problem!
Pewnego dnia mój brat ogląda sobie film na kompie az tu nagle komp sie wyłączyl. Oczywiscie nie dało sie go włączyc. Sądząc ze to jest wina zasilacza zaraz go wymieniłem. Gdy włączam kompa [z nowym zasilaczem] nie chce mi sie nic wyświetlic na monitorze. I tu pojawia sie pytanie...czy mogła sie spalic przy okazji karta graficzna??? Czy moze cos źle podłączyłem????
Odpowiedzi: 3
Najlepiej bedzie jesli sprawdzisz karte na innym kompie wtedy bedizesz mial pewnosc.Dobrze by bylo jakbys tez pozyczyl od kumpla karte i sprawdzil w ten sposob czy nei padla plyta glowna
Na monitorze nie widać nic. Tylko miga światełko tak samo jak jest wyłączony komp. Karta nie ma dodatkowego złącza [chyba nie ma –mam Radeon 7500]. No i chyba nic nie wskazuje na uruchamianie sie systemu–czy to znaczy ze z płytą tez mam sie pozegnac???
kacpeeeeer:czy mogła sie spalic przy okazji karta graficzna??? Czy moze cos źle podłączyłem????
Mogło się tak stać, źe karta graficzna zrobiła papa, równie dobrze moźe być to inna cześć składowa komputera np. płyta główna.
Czy oprócz tego, źe na monitorze nic nie widać, to czy komputer wydaje jakieś dźwięki z systemowego głośniczka? Czy dysk twardy coś odczytuje (co mogłoby wskazywać na uruchamianie się systemu)?
Czy karta graficzna ma dodatkowe złącze zasilające? Jest podłączone do zasilacza?
Strona 1 / 1