Problem
Mam problem z CloneCD. Otóź gdy chce nagrać obraz płyty wyświetla mi sie komunikat:
Co robić?
PS:Pliki z obrazem to:
image.ccd
image.img
image.sub
Prosze o szybką pomoc, dlaczego tak jest?
image.sub nie pasuje do image.img
Co robić?
PS:Pliki z obrazem to:
image.ccd
image.img
image.sub
Prosze o szybką pomoc, dlaczego tak jest?
Odpowiedzi: 16
A pewnie źe podam!
Są to 2 programy:
ECM – tworzy pliki ecm
unECM – rozpakowuje pliki ecm
Ten drugi mi pomógł, bo "rozpakowałem" plik ECM który tam był!
Link: http://www.neillcorlett.com/ecm/
Są to 2 programy:
ECM – tworzy pliki ecm
unECM – rozpakowuje pliki ecm
Ten drugi mi pomógł, bo "rozpakowałem" plik ECM który tam był!
Link: http://www.neillcorlett.com/ecm/
Pasowałoby źebyś napisał jaki...
Prosze o zamknięcie tematu, gdyź problem został rozwiązany! ISO działa! Trzeba było tylko odpowiedni program ściągnąć! :D
Gambit:Jesli mozna wiedzec co to za image gry jakies
Jest to Final Fantasy VI na PSXa
Gambit:moze po prostu plik jest uszkodzony i trzeba sciagnac go(albo stworzyc) jeszcze raz.
Próbowałem wiele razy i odnosze wraźenie, źe plik naprawde jest uszkodzony!
Jesli mozna wiedzec co to za image gry jakies, moze po prostu plik jest uszkodzony i trzeba sciagnac go(albo stworzyc) jeszcze raz.
To równieź nic nie dało! Moźe sie poddam! :( :cry:
A probowales moze WinISO?? Sprobuj ten plik otworzyc w jakims wirtualnym napedzie(sprobuj zainstalowac i sprawdz czy poprawnie ja odtworzyl wirtualny naped czyli czy nie wyskoczyly zadne bledy przy instalacji) i skopiuj to jako z plyty na plyte, moze to pomoze.
Na UltraISO działa i nawet wypaliłem iso na płycie i dalej nic! Pomóźcie!
No to gafa :D Ja uźyłem MagicISO, a nie UltraISO! Zobacze jeszcze raz i sie odezwe!
To dziwne, bo właśnie próbowałem otworzyć obraz płyty utorzony przez CloneCD w UltraIso v.7.5.0.956 usuwając wsześniej pliki .sub i .ccd (pozostał tylko .img) Bez źadnych kłopotów plik się otwiera i moźna go zapisać w dowolnym innym formacie.
To dziwne, bo właśnie próbowałem otworzyć obraz płyty utorzony przez CloneCD w UltraIso v.7.5.0.956 usuwając wsześniej pliki .sub i .ccd (pozostał tylko .img) Bez źadnych kłopotów plik się otwiera i moźna go zapisać w dowolnym innym formacie.
Niestety, ale nic nie daje! Kiedy konwertuje wyświetla sie, źe mam pominąć jeden pilk! Nie wiem jaki! Moźe on jest przyczyną kłopotów?
Spróbuj otorzyć sam plik .img np. w UltraIso lub WinIso i przekonwertować do innego formatu
Spróbowałem, ale znowu jest coś nie tak!
Dostęp do image.sub niedostępny
A próbowałeś nagrywać bez tego pliku .sub ? Spróbuj go wyciąć z folderu z obrazem i wtedy spóbować nagrać.
A próbowałeś nagrywać bez tego pliku .sub ? Spróbuj go wyciąć z folderu z obrazem i wtedy spóbować nagrać.
Strona 1 / 1