problem
Witam wszystkic
Mam taki problem: majac zainstalowane 2 win98 na oddzielnych dyskach uzywalem btmagic by wybierac system ktory chce odpalic. Zachcialo mi sie miec winxp i na jednym (master) dysku zainstalowalem winxp. Problem polega na tym ze teraz nie moge wybierac systemu ktory chce odpalic. Z tego co wiem XP sam powinien rozpoznac ze jest 2 sys i sie pytac przy starcie czemu tego niema? Jak mam to zrobic zeby moc wybierac system. Za pomoc bardzo dziekuje
Mam taki problem: majac zainstalowane 2 win98 na oddzielnych dyskach uzywalem btmagic by wybierac system ktory chce odpalic. Zachcialo mi sie miec winxp i na jednym (master) dysku zainstalowalem winxp. Problem polega na tym ze teraz nie moge wybierac systemu ktory chce odpalic. Z tego co wiem XP sam powinien rozpoznac ze jest 2 sys i sie pytac przy starcie czemu tego niema? Jak mam to zrobic zeby moc wybierac system. Za pomoc bardzo dziekuje
Odpowiedzi: 3
mój komputer–włąściwości–zaawansowane–uruchamianie i odzyskiwanie.
sprawdź to, czy masz aktywnw dwa systemy.
Ja mam pytanko kto wie gdzie są zapisywane info o CDBB(z sieci) na temat płyt wkładanych do CD.
sprawdź to, czy masz aktywnw dwa systemy.
Ja mam pytanko kto wie gdzie są zapisywane info o CDBB(z sieci) na temat płyt wkładanych do CD.
A sprawdziłeś czy masz boot magica włączonego...? ja mam XP i ME, i gdy jescze raz robiłem instalkę XP to BM się jakoś sam wyłączył i musiałem jeszcze raz źeby zaczął działać...
pozdrawiam... :lol:
pozdrawiam... :lol:
teraz wykorzystuje taki smieszny programik muunboot ale to jest lekka kiszka wizualna i nie ma opcji by dysk sam wlaczal sie po uplywie jakiegos czasu. Nie ma takze wyboru ktory z dyskow mialby byc glownym i startowac po jakims czasie. HELP
Strona 1 / 1