Problem
Na dysku twardym mam zainstalowane dwa systemy: na C:Win 98 (partycja podstawowa – aktywna), na D:Win XP (partycja rozszerzona).Zamykając Win 98 przypadkowo wybrałem opcję: uruchom ponownie w trybie DOS!
I zaraz po uruchomieniu komp. i wyborze systemu: Wina 98 pojawia się komunikat: Nieprawidłowy dysk. Wymień dysk i naciśnij dowolny klawisz i dalszy rozruch nie jest moźliwy, nie ładują
się pliki uruchamiające ten system. :–(
Nie mogę uruchomić 98 i nie wiem co się stało? Natomiast Xp chodzi normalnie. Czy jest jakiś sposób aby ponownie uruchomić
98 tak aby chodziły oba systemy?! Proszę o pomoc!
I zaraz po uruchomieniu komp. i wyborze systemu: Wina 98 pojawia się komunikat: Nieprawidłowy dysk. Wymień dysk i naciśnij dowolny klawisz i dalszy rozruch nie jest moźliwy, nie ładują
się pliki uruchamiające ten system. :–(
Nie mogę uruchomić 98 i nie wiem co się stało? Natomiast Xp chodzi normalnie. Czy jest jakiś sposób aby ponownie uruchomić
98 tak aby chodziły oba systemy?! Proszę o pomoc!
Odpowiedzi: 4
Dzięki Godunow i wszystkim pozostałym za radę i wskazówki! Zrobiłem tak jak mi napisałeś: sys C, odzyskałem w ten sposób Wina 98, ale utracilem Xp.Potem włoźyłem instalacyj. płytkę Xp i wybrałem naprawianie systemu i odzyskałem Xp! Chodzą obecnie 2 systemy z czego jestem zadowolony! Z pozdrowieniami Hope
Jak masz dyskietkę startową win 98..( z twojego systemu)
wystartuj i wpisz.
sys c:
Pozdrawiam gdyby stracił się wybór systemów po restarcie wystrtuj z płyty instalki xp naprawinie systemu..wybierz
Pozdrawiam
wystartuj i wpisz.
sys c:
Pozdrawiam gdyby stracił się wybór systemów po restarcie wystrtuj z płyty instalki xp naprawinie systemu..wybierz
Pozdrawiam
Sprawdź sobie jeszcze raz czy napewno masz aktywną partycje C:
W biosie pewnie masz ustawione źeby komp uruchamiał się z dyskietki, zmień to na HDD, moźe pomoźe
Strona 1 / 1