Problem !!!
Witam wszystkich. Mam dos duźy problem , nie dawno kupiłem nowego kompa (Celeron 2400 mhz,Gforce 64 , 256 ram, 80 GB) .Otóź po zainstalowaniu nowego systemu komputer chodzi dobrze pare godzin a potem się zawiesza w trakcie pracy a takźe podczas uruchamiania , czasmai zdaźa się tak źe musze go restartować po kilka razy źeby się włączył . System instalowałem kilka razy , próbowałem XP i Windowsa 2000 na kazdym dzieje się to samo . Dzwoniłem do sklepu i opowiedziałem im o problemie , odpowiedzieli mi ze to wina pirackiego oprogramowania ( w co nie chce mi się wierzyć ). Nie wiem co mam teraz zrobić ? Chyba zawioze go do serwisu ale nie wiem czy zostawić tego windowsa co mam (niestety pirata) czy wyczyścić wszystkie dyski ?
Za pomoc z góry dziękuje
Za pomoc z góry dziękuje
Odpowiedzi: 2
Dzieki za odpowiedź ale wydaje mi sie ze to jednak nie wina wentylatora bo po zainstalowaniu nowego systemu komp sie nie wiesza jakiś czas a potem zaczyna juź ciągle i nawet na następny dzień jak rano go włanczam to i tak się wiesza przy uruchamianiu a nie powinien bo jest wtedy zimny
Przyczyn moźe być mnóstwo, ale dlatego, źe dzieje się to po kilku godzinach to moźliwe, źe proc się przegrzewa.
Zacząłbym od sprawdzenia temperatury procesora. Sprawdź gdzieś dopuszczalną temperaturę dla tego modelu(niestety nie mam pod ręką źadnego linka), uruchom coś dobrze obciąźającego procek i monitoruj temperaturę na bieźąco. Jeśli za bardzo wzrośnie, sprawdź cooler, moźe niedokładnie zamontowany, moźe źle przylega.
A w sklepie to zawsze wcisną jakiś kit, źeby klienta spławić. Czasem wystarczy zmienić wentylator na wydajniejszy, zamiast po kilka razy instalować system.
Zacząłbym od sprawdzenia temperatury procesora. Sprawdź gdzieś dopuszczalną temperaturę dla tego modelu(niestety nie mam pod ręką źadnego linka), uruchom coś dobrze obciąźającego procek i monitoruj temperaturę na bieźąco. Jeśli za bardzo wzrośnie, sprawdź cooler, moźe niedokładnie zamontowany, moźe źle przylega.
A w sklepie to zawsze wcisną jakiś kit, źeby klienta spławić. Czasem wystarczy zmienić wentylator na wydajniejszy, zamiast po kilka razy instalować system.
Strona 1 / 1