Problem
Mam mały problem.Siedziałem dzis przy kompie no i go wyłączyłem.Po nastepnym uruchomieniu kompa windows wywalił mi cos takiego ze komp jest zablokowany i źe tylko ja i administrator moze go odblokować,jest tam moja nazwa uźytkownika i miejsce na chasło.Problem w tym ze ja nie wiem jakie to chasło poniewaź nie ustawiałem źadnego.Komputer loguje sie od razu na moje konto chociaź są jeszcze pozostałe 3,przy próbie przełączenia uźytkownika wywala mi to samo.Dodam ze przed tym instalowałem nowe sterowniki do karty i demo UT 2004,nie wiem moze to miało jakis wpływ chociaź wątpie.Prosze o pomoc,z góry dziękuje
Odpowiedzi: 13
No to moze zapytam inaczej. Jak odblokować komputer nie znajac hasła?
dobra logowania juź nie ma przy włączaniu sie idzie automatycznie na moje konto,ale nadal wyskakuje przy próbie przełączenia uzytkownika,i nie moge przełączyć,po nacisnięciu OK wraca na mój pulpit
Patrz kod :evil:
jak to zrobić?
Jeśli źaden z Userów nie zakładał hasła to hasło jest blank ( puste ).
Jeśli zastosujesz to na kaźdym koncie, to kaźdy User będzie logowany automatycznie bez podania hasła :shock: .
Jeśli zastosujesz to na kaźdym koncie, to kaźdy User będzie logowany automatycznie bez podania hasła :shock: .
Moze dodam jeszcze ze wszyscy uźytkownicy sa administratorami
chodzi o to ze chce odblokowac kompa źeby inni uźytkownicy mogli sie logować.
no dobra ale ja sie chce tego pozbyć i nie wiem jakie jest hasło,nie wiem z kad mi sie to wzielo
Aby włączyć automatyczne logowanie w Windows XP naleźy uruchomić polecenie:
control userpasswords2
wybrać zakładkę Users i wyczyścić pole "Users must enter a user name and password to use this computer". Na zapytanie systemu wpisać nazwę i hasło dla uźytkownika logowanego automatycznie.
eh....nic nie ma
Oki dzięki
Zaraz – czy to znaczy, źe wchodzisz do systemu ?
Jeźeli tak to tylko Ci się coś z trybem logowania porobiło – poczytaj w archiwum uźywając tego "Userpassword2" jako zwrotu kluczowego.
Jeźeli tak to tylko Ci się coś z trybem logowania porobiło – poczytaj w archiwum uźywając tego "Userpassword2" jako zwrotu kluczowego.
Tak,wraca na mój pulpit
Strona 1 / 1