Problem ze zmieniającą się datą. – Baaaardzo pilneee!!!
Witam!!!
Mam problem z datą, mianowicie chodzi o to ze w kolumnie A mam date (formuła jest następująca JEŻELI(SUMA(D7+J7);TERAZ();"nie wpisuj") w kolejnych kolumnach są puste komórki przeznaczone do wpisu, po wpisaniu ma się pojawic aktualna data która ma pozostać bez zmian!! niestety zmienia mi się ona wraz z kolejnym dniem a chodzi mi tylko o to abym wiedział w jakim dniu ktoś dokonał wpisu!
Z góry dziekuje!!
Mam problem z datą, mianowicie chodzi o to ze w kolumnie A mam date (formuła jest następująca JEŻELI(SUMA(D7+J7);TERAZ();"nie wpisuj") w kolejnych kolumnach są puste komórki przeznaczone do wpisu, po wpisaniu ma się pojawic aktualna data która ma pozostać bez zmian!! niestety zmienia mi się ona wraz z kolejnym dniem a chodzi mi tylko o to abym wiedział w jakim dniu ktoś dokonał wpisu!
Z góry dziekuje!!
Odpowiedzi: 4
Dzieki chłopaki:)
Damian_:Witam!!!
Z góry dziekuje!!
Hej
Kliknij na nazwie arkusza prawym przyciskiem myszy i wybierz "Wyświetl kod". Nastepnie wklej tam poniźsze
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
If Target.Column = 4 Or Target.Column = 10 Then Cells(Target.Row, 1) = Now()
End Sub
Pozdrawiam
ohcyR bardzo dziekuje!! ale niestety nie wiem zbytnio o co chodzi w modułach, jestem samoukiem i niektórych składni Excela jescze nie znam. A nie moźna tego zapisać za pomocą formuły?? Jeśli nie to czy mógłybys mnie troche naprowadzić z tym modułem??
Witaj.
Zobacz
http://www.excelwpraktyce.pl//modules.php?op=modload&name=XForum&file=viewthread&fid=15&tid=1047
Zobacz
http://www.excelwpraktyce.pl//modules.php?op=modload&name=XForum&file=viewthread&fid=15&tid=1047
Strona 1 / 1