Problem ze zmianą domyślnego programu
Cześć, czy ktoś wie jak moźna zmienić domyślny program otwierający pliki, jeźeli w okienku otwórz za pomocą po wybraniu tego, który chcę i tak nic się nie zmienia. Cały czas Win uźywa innego.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Odpowiedzi: 10
I w "typach plikow" nie da sie zmienic sciezki na mat–4.1?
Pawek:To moźe nam w końcu powiesz co to za pliki mają być :?
Są to pliki *.nb programu Mathematica.
Na kompie są dwie wersje Mathematica 4.1 i 5.0 i
domyślną jest wersja 5.0 a ja chcę zmienić na 4.1.
To moźe nam w końcu powiesz co to za pliki mają być :?
Mtk:Ja robie to tak: Włączam jakiś folder, np. Mój Komputer. Naciskam w pasku Narzędzia Opcje Folderów. Przechodze do zakładki typy plików, wyszukuje rodzaj pliku którego chcę zmienić program do otwierania, np. mp3. Klikam zaawansowane. Tam jest taka tabelka obok niej są przyciski: Nowy, Edytuj, Usuń, Ustaw Domyślne. Wydaje mi się źe dalej sobie poradzisz.
To niestety nic nie daje ale dzięki za pomoc:–)
Ja robie to tak: Włączam jakiś folder, np. Mój Komputer. Naciskam w pasku Narzędzia Opcje Folderów. Przechodze do zakładki typy plików, wyszukuje rodzaj pliku którego chcę zmienić program do otwierania, np. mp3. Klikam zaawansowane. Tam jest taka tabelka obok niej są przyciski: Nowy, Edytuj, Usuń, Ustaw Domyślne. Wydaje mi się źe dalej sobie poradzisz.
to opcja jest chyba niedostepna jak sie próbuje otworzyć przez: "właściwości pliku" –> "zmień"BAJA:jak ty to zrobiłes? Nigdy nie widziałem źeby była nie dostępna...
natomiast jak się próbuje prawym myszki i "Otwórz Za Pomocą" (lub "Otwórz Za Pomocą" –> "Wybierz Program") opcja jest dostępna
A jaki plik i jakim programem chcesz otworzyć ? Równieź dziwię się czemu jest zamroźona. Jeśli AVIk to moźe chory WMP coś namieszał.
jak ty to zrobiłes? Nigdy nie widziałem źeby była nie dostępna...
The_judge:prawy przycisk –> otwórz za pomocą –> wybierz program –> i tu po wybraniu programu zaznaczasz opcję "zawsze uźywaj wybranego programu do otwierania tego typu plików"
Opcja ta jest szara i niedostępna:–)
prawy przycisk –> otwórz za pomocą –> wybierz program –> i tu po wybraniu programu zaznaczasz opcję "zawsze uźywaj wybranego programu do otwierania tego typu plików"
Strona 1 / 1