Problem ze stroną startową IE
Jakiś program za kaźdym uruchomieniem systemu zmienia mi stronę startową IE
Opcje Internetowe ––> uźyj pustej – nic tu nie daje.
Czy jest jakaś opcja w rejestrze (albo gdzieś indziej) – np. zmienić YES na NO albo TRUE na FALSE – źeby uniemoźliwić takie cos?
Opcje Internetowe ––> uźyj pustej – nic tu nie daje.
Czy jest jakaś opcja w rejestrze (albo gdzieś indziej) – np. zmienić YES na NO albo TRUE na FALSE – źeby uniemoźliwić takie cos?
Odpowiedzi: 18
Na pewno coś tam siedzi ale nie zmieni strony startowej i da czas na znalezienie bydlaka który wlazł nie proszony i miesza w systemie. :!: :!: :!:
Działa! :P
Wielkie dzięki!!!
Wielkie dzięki!!!
Otwórz Plik gpedit.msc i tam wszystko poustawiasz nawet zablokujesz opcje zmiany strony startowej nawet sam jej nie przestawisz jak nie zajrzysz do tego pliku ponownie ja miałem tak samo, przypisałem stronę na stałe i mam spokój. :D A tu podaje dokładnie miejsce w pliku gpedit.msc. Konfiguracja uźytkownikaSzablony administracyjneSkładniki systemu WindowsInternet Explorer
Gagman:Proponuję tak:
1) zrób screena Menedźera zadań i wrzuć tutaj.
2) uruchom msconfig i sprawdź co ci sie uruchamia z systemem; moźesz teź uźyć do tego celu programu System Mechanic
3) jeszcze raz przeszukaj cały rejestr systemowy (CTRL+F), ze szczególnym uwzględnieniem klucza: HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREMicrosoftWindowsCurrentVersionRun
Jeśli nie dasz rady usunąć wpisu odpowiadającego za podmianę strony, spróbuj to zrobić po uruchomieniu komputera w trybie awaryjnym. (Jeśli nie wiesz którą wartość usunąć, zapytaj na forum ktoś na pewno będzie wiedział)
4) przeskanuj system programem SpybotSearch&Destroy
5) Ad–aware, w wersji professional ma dodatek Ad–watch, który monitoruje zmiany dokonywane w chronionym obszarze rejestru (m.in. podmiany strony startowej) – uźytkownik sam decyduje czy na taką zmianę zezwala czy ją blokuje
6) przeskanuj system antytrojanem (Trojan Remover, Anti–Trojan)
7) przeskanuj system antywirusem
Pamiętaj, źe wszystkie z powyźszych programów powinny mieć uaktualnione bazy...
Na razie nic więcej do głowy mi nie przychodzi...
O wiele łatwiej byłoby, gdybyś zidentyfikował proces (wartość rejestru, plik) odpowiadający za podmianę strony.
Pozdrawiam
wywalenie wszystkich kluczy w rejestrze, w których znajduje się ten adres to bylo pierwsze na co wpadłem... niestety nic to nie daje – po resecie znowu mam ten sam problem :(
A moze
http://www.centrumxp.pl/forum/viewtopic.php?t=9387&highlight=
http://www.centrumxp.pl/forum/viewtopic.php?t=9387&highlight=
Volter:To moźe coś zmienić w (np.) rejestrze tak aby system nie wiedział co to jest strona startowa... ?
Chodzi o to źebym po odpaleniu IE miał pusto – bez źadnej strony startowej
Hej! Zmieniacie temat! :wink:
L..i..S..e..K:A za to Gieras zawsze ad–aware :wink: :twisted:
Nie tylko gieras, ja teź :wink:
mcscr@by:L..I..S..e..k :
Widze źe, na wszystkie dolegliwośći doradzasz
:arrow: Spybot – Search & Destroy :wink: .
A za to Gieras zawsze ad–aware :wink: :twisted:
To moźe coś zmienić w (np.) rejestrze tak aby system nie wiedział co to jest strona startowa... ?
L..I..S..e..k :
Nic nie pomaga :(
Chyba jestem zmuszony źyć z tą stroną startową.
Nawet szybko się uruchamia więc moźe się przyzwyczaję :x :cry:
Chyba jestem zmuszony źyć z tą stroną startową.
Nawet szybko się uruchamia więc moźe się przyzwyczaję :x :cry:
ja proponuje ad–aware. i troche poczyscic system. powinno pomoc.
A tobie Volter spybot nie pomaga ??
Sprawdzałes juź :?: :?:
Sprawdzałes juź :?: :?:
walczyłem z tym miesiąc. Kompa miałem czystego (zaden antytrojan ani antywir nic nie widział, spybot tez nie pomagał)Ad–aware jedynie informował mnie ze cos zmienia strone i to blokował ale nie dowiedziałem sie jaki proces to robił.
Zadałem klucze i zrobiłem format – pomogło :D
Zadałem klucze i zrobiłem format – pomogło :D
Jasne źe było... ale nie ma jednoznacznej i konkretnej odpowiedzi a propozycje o których mowa nic nie pomagają :?
Uzyj opcji szukaj na forum bylo tyle razy ze glowa boli :!: :!: :!: :!:
podłapałeś coś? na jaką ci zmienia?.przeskanuj system ad aware i spybot na początek.
Strona 1 / 1